Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mam dotaz kolik penez je hodne mesicne? Strasne me to zajima ![]()
Hodne? Tak kdyby chlap nosil domu 60 a vic, tak bych rekla ze vydelava hodne a rozhodne bych se nehnala do prace ![]()
Zalezi na uhlu pohledu. Me prijde tak 200 000 mesicne akorat ![]()
To záleží na potřebách každého jednoho. Pro mne je slušná výplata 40-50 tis., velmi dobrá pak nad 50 tis., ale to samozřejmě zohledňuje mé potřeby, závazky a životní styl; pro spoustu lidí bude určitě ta hranice o hodně výš, a pro další spoustu zase naopak níž.
A co je na tom dotazu tak šílené intimního?
záleží, to se nedá jednoznačně říct. Můžeš mít 100 000 měsíčně, ale výdaje takové, že vyjdeš tak akorát. Naopak třeba 50 000, a každý měsíc ti zbyde 25, se kterými si můžeš klidně i vytřít pr.del.
@hapolda 200000,– akorát? Asi žiju v jiným světě ![]()
JInak pro mě je hodně slušná výplata okolo 60 000,– a jako fakt „velmi dobrá výplata“ nad stovku ![]()
Ve svérách typu „vydělávám měsíčně čtvrt míče“ a víc se už neorientuju
![]()
Az jednou budu mit 100 tisic na pasce tak si pogratuluju
to se nekdo jeste takhle prezentuje, ze ma hodne slusnou vyplatu? ![]()
Pro mě je momentálně dobrá výplata 15 tisíc čistého,máme nemocnou dceru,takže je to i přes to luxus.
Velmi dobrá výplata je taková, díky které nemáš dluhy, naopak máš (aspoň něco málo) naspoříno a nemusíš počítat každou stovku.
70 cisteho mi prijde uz jako hodne dobra vyplata, ale aby to bxlo opravdu velmi dobre, predatsvuji si tak 150 a vic.
@Huk píše:
Velmi dobrá výplata je taková, díky které nemáš dluhy, naopak máš (aspoň něco málo) naspoříno a nemusíš počítat každou stovku.
Ano, asi tak.
To ma prece kazdy jinak. Mne by stacilo mit za polovicni uvazek to co bych mela za plny.
Ale at dam nejake cislo 80 tisic je pro me dobra vyplata.
Nelze zodpovedet, protoze zalezi i na tom, za co ta vyplata je. Spousta vysokych cifer je vykoupena takovou spoustou prace, ze v porovnani „prace/penize“ uz treba neni zdaleka tak „dobra“ jako nizsi castka za ale pomerove mnohem mene prace…