Co ještě neumí vaše 14měsíční batolata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1038
28.3.14 14:50

@erenza Holky, to jsem se pobavila :palec:. Úplně jsem tě viděla chrochtat po tom bytě :lol:.
Víš co ti řeknu, vůbec nesrovnávej, to by jsi se zbláznila. Vím o čem mluvím, mám totiž dvojčátka, holčičku a chlapečka.
Holčička vždycky byla jak ten váš chlapeček na návštěvě a klučík je přesně jako Tvůj malý :mrgreen:. A to se s nima dělá všechno stejně. Malá byla vždycky hrozně moc bystrá, vnímává, brzo mluvila, chápala spoustu věcí a malý nic.
Už jsem si dala u doktorky i žádanku na vyšetření, jestli není třeba nahluchlý :roll:. No, nakonec jsem ho nikam netahala. On si prostě věci dělá po svém, jak mu to vyhovuje. On se to naučí časem. Třeba plíny, malá je už jakou dobu bez plín a panáčka přebaluji i přes den, protože nemá čas mi říct ani to pitomé aa :roll:.A to jim bude za chvíli 2,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
28.3.14 15:07

@333Katynka

No myslím, že by se pobavil každej, pokud by rovnou nežhavil dráty do blázince. Já na kolenou, v jedný ruce plyšový prase, v druhý knížku s obrázkem prasete a chrochtám jak debil…Malej sedí v tureckým sedu, ukazovák zabodnutej ve tváři a nechápavě na mě zírá. Pak se sebral a šel si sednout jinam :lol: :lol: :lol: A já s těma prasatama letím za ním…chro chro chro… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
28.3.14 18:46

@erenza :lol: :lol: :lol: no tak to musela být psina…to malý asi koukal, jestli se mu máma úplně nezbláznila. :mrgreen:
Ono není nutné lámat něco přes koleno, každé dítě to má jinak a v jiný čas. Jsou to prostě originály a to je na tom to nejhezčí. Já bych doma nechtěla mít dítě jak přes kopírák ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
28.3.14 19:32

@333Katynka

To je jasný. Já jsem zjistila, že nám to lépe půjde přes žrádlo a vylučování. Na nočník ho posazuju den po jeho prvních narozeninách a úspěchy překvapivě jsou. Dneska jsem mu dala k jogurtu lžičku, aby si poradil a on věděl co s ní má dělat. Do pusy se trefoval dobře, jen ji mezitím otočil vzhůru nohama, tak většina vytekla. Ale snědl toho překvapivě dost. A ani jedno z toho ten kamarád génius neumííííí :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
28.3.14 21:37

@erenza to jsou ti chlapi…jídlo jídlo jídlo :mrgreen: nic jiného je nezajímá. Je fakt, že u nás je expert přes jídlo taky malý, to je taková malá kyselina. Zato malá :roll: katastrofa jak je vybíravá a jak vymrčuje skoro u každého jídla.
Takže každé dítko je prostě na něco jiného a ten zbytek nějak dopluje ;). Tedy aspoň doufám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
29.3.14 21:49

@333Katynka

Jo, jídlo mu jde dobře hned, co začal s příkrmy. Místo první lžičky mrkve mi sežral celou misku a tak to pokračovalo. Velice rychle se naučil jíst chleba nakrájený na kousky, jeden po druhým pěkně do pusy, nikde nic nezapomenout. Lžičku odkoukal a bude trénovat. Taky se naučil pít ze všeho, v čem je tekutina…dudlíky nesnáší, takže má hrníčky s tvrdými pítky, ale zvládá v klidu i půllitr ( odkoukáno od nás na pivku :mrgreen: )
Nějaká kravička, pejskek, kytička…to je mu šumák, ale jak něco žvejkáme, tak to hned moc dobře ví o co jde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
31.3.14 22:07

Moje dcera 14m rika mami, taťi, babí, deda, teta, pipi (ptacek), haphap (pes) pití, hají, papat, ťapi ťapi, pak jak delaj zviratka krava, ovce, koza, prase atd. Umi prosit rucickama, umyt si rucicky, pusinku, atd, papa a pacipaci, ahoj. Zacina spojovat slova mami hají atd. Ale nechodi. Tape kolem nabytku, v prostoru se sama nepostavi, bezopory vydrzi par vterin a pada. Ani naznakem to nevypada, ze by se pustila a udelala samostatnej krok, chodi hodne na spickach i se ji spatne davaji boticky, prijde mi, ze ty neohy jeste nema k chozeni ready :think: no jeste ma cas, tak to neresim zatim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
31.3.14 22:23

@randr

Haha, tak kdyby mladej měl takovou slovní zásobu, tak ho to nejspíš odrovná tak, že by se ani nepohnul :pankac:
Ono se říká, že když děti nemluví, tak třeba posilují svaly a pohybový aparát, když se moc hýbou, tak už není čas a prostor na mluvení a verbální aktivity. Tak ten můj asi nemá čas na nic. :mrgreen: Ale dneska se zvládl sám najíst lžičkou jak při obědě, tak i na svačinu a večeři. Já mu jenom trochu pomáhala s nabíráním v misce :mrgreen: Jak říkám, přes žrádlo bude, jojo :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
31.3.14 22:46

@erenza
Jo to mala taky umi jist sama, sice dela bordel, ale naji se. Tu jemnou motoriku ma dobrou, ale jinak je trochu drevo no, neumi poradne slezt z gauce, ted ma modrinu na tvari, protoze pri lezeni mela trochu rychlejsi nozicky nez rucicky. :oops: ale zas umi ukazkove rict, ze ma bebíí a je to au :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
31.3.14 23:04

@randr
Tak slézání se naučil fakt rychle poté, co si rozbil fasádu při skoku plavmo z naší postele. Pak jsme mu hned otáčeli nohy, aby šel po nich a on si to zapamatoval. Když se naučil na gauč, tak jsem hned dala kolem gauče deky na zem, ale on automaticky šel dolů po nohách. Jojo, trochu krve a bebí a hned si to pamatuje a dělá to pak správně. :mavam:
Ale pobavil mě před pár dny. V obyváku má rozloženou cestovní postýlku s otevřenou bočnicí, aby si tam mohl lézt dle libosti. Taky tam měl deku, aby nespadl na kokos do tvrdýho, ale po nějaký době jsem ji dala pryč, protože to měl už zmáklý, lezl dolů i po rukou, ale v pohodě. No a teď rád přemisťuje předměty tak, že leze a v jedné ruce něco má - kelímek, autíčko…a takhle putuje přes byt. No a to si takhle chtěl z postýlky vzít míček, jak leze dolů, tak se rukou o míček opřel, ten podklouzl a další parádní tlama byla na světě. Tentokrát k prokousnutému rtu i červená z nosu a děsnej řev, jak ho to naštvalo :lol: Od té doby míčky nepřemisťuje, jsou to krajně nespolehlivé hračky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
6.4.14 21:56

Doporučuju knížku Výchova a vývoj děťátka do dvou let od Sobotkové
tam je ten vývoj dobře popsán a hlavne tam rikaji, ze je důlezité jestli to dětatko rozumi vam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12666
23.4.14 20:31

Synovi je necelých 15měsíců, chodit sám začal v roce, říká máma, táta, bába, děda, občas toto když něco ukazuje, ví co je balón, neustále ukazuje a křičí na auta :lol:, ví kde je okno, světlo a hodiny a neutále na to ukazuje a křičí, napodobuje našeho psíka jak vrčí a směje se tomu, chodí na nočník od 8. měsíce (pleny ale stále má), paci umí ale dělá jen občas, pápá jaksi zapomněl a nedělá ale co ho nemůžu naučit zvířátka, ani za boha ale co ono to vše přijde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
4.6.23 12:38

Ahoj holky, mám 14m syna. Nevíte jak ho,,přinutit,, aby se soustředil? Umí paci paci, papa, říká máma, Tata, bába, mňam Mňam a to je vše. Nechodí ale už jde vidět ze by chtěl jen se boji pustit. Do ničeho ho ale netlacime. Rada bych ho neucila nějaké zvyky zvířátek ale u knížky nevydrží ani minutu. Hned mi Zdrhá. Koupila jsem i postavičky zvířat a taky u toho moc nevydrží. Pořad mi všechno opakujeme ale nic nového se nenauci. Na vše jen ukazuje a vydává zvuky. Takže vlastně chápeme co chce 😂. Chápe i když po mem něco chceme přinést. Když mu řekneme kde je tohle a tohle tak vždy ukáže. Takže to chápe. Když mu něco ukážeme tak to opakuje po nás. Ale proste moc se mu nechce mluvit. Je nějaká rada jak mluvení podpořit? 😊 kolem nás cca stejně starý mimca už toho umí tolik a jemu se moc nechce. Ukazuju mu i přes zrcadlem třeba jak je veliký a taky nic u niceho proste nevydrží. Teď je venku hezky takže dopoledne rychle uvarim, uklidim a pak jsme cele odpoledne venku. Tak si rikam zda se mu málo nevěnuji. Moc děkuji za povzbuzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4138
4.6.23 12:47

@Nonameeee1 U nás fungovalo, když viděla konkrétní věci, hlaveň zvířata nazivo. Většinou pak až začala vydávat ty zvuky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
4.6.23 12:58

@Nicole 1234 jezdíme k dedovi kde má zvířata a na ty jen ukazuje a taky vydává zvuky, líbí se mu má vždy radost alw nic z nej nedostaneme 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí