Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj ![]()
Potrebuji radu.. Musím přibrat alespoň 5-8kg
máte nějaké zaručené rady, typy atd.. Jak na to?
Je mi 23. Vyska 165 vaha 45.
Ať jim co chci nemohu přibrat, po zdravotní stránce jsem ok, bohužel jsem po uraze dost zhubla a jsem jak chodici paratko
. Ztratila se mi prsa i zadek. Myslíte, ze to zase „doroste“?
Jde mi spíše o to co do jidelnicku zařadit a co vynechat. Jím normálně 4-5× denně, nic si neodpiram ale asi je někde chyba
ale uz mě nebavi ty trcici kosti, žebra, páteř a propadlé tváře. Dost me to omezuje i v životě - jsem častěji unavená a náchylnější na různé chřipky atd.. Diky za rady ![]()
hlídej si bílkoviny… já jsem se zhrozila, když jsem si na zkoušku začala zapisovat co přes den sním…tuky a sacharidy jsem měla kolem 250%, někdy i vlákninu když jsem snědla moc ovoce a bílkoviny stěží na 50%. Dobré jsou na to kalorické tabulky. Zapisovala jsem si týden jídlo, abych měla lepší představu a odhad co jíst, abych měla bílkovin dost.
@Lily007 píše:
Přidám se. Taky bych potřebovala pribrat.
U snídaně se přemáhám, nemám vůbec chuť ale většinou mussli, bily jogurt a nějaké ovoce nebo žitné pečivo s lucinou a zeleninou, pres víkendy vajicka a „náročnější“ jídla ( je na to čas)
Obědy jim snad všechno snazim se trochu polevky a hl.chod - převážně rýže, kuřecí maso, zelenina, testoviny, různé omáčky atd.. Nemam ráda sladká, tučná a smažená jídla. ![]()
A svačiny..
to snim na co přijdu. Ovoce, pečivo klidně i sladkost si dopřeju.
Ale je fakt, ze jsem v jídle dost vybirava. Sice mi chutna ale neni mi po nem dobře. Žaludek si zvykl na nemocnicni dietu takže ta tučná a smažená jidla me ted moc neberou ale napr. svickovou se dokazu prezrat tak, ze nejsem schopna vstat ani od.stolu
![]()
@Mishaad píše:
U snídaně se přemáhám, nemám vůbec chuť ale většinou mussli, bily jogurt a nějaké ovoce nebo žitné pečivo s lucinou a zeleninou, pres víkendy vajicka a „náročnější“ jídla ( je na to čas)
Obědy jim snad všechno snazim se trochu polevky a hl.chod - převážně rýže, kuřecí maso, zelenina, testoviny, různé omáčky atd.. Nemam ráda sladká, tučná a smažená jídla.
A svačiny..to snim na co přijdu. Ovoce, pečivo klidně i sladkost si dopřeju.
Ale je fakt, ze jsem v jídle dost vybirava. Sice mi chutna ale neni mi po nem dobře. Žaludek si zvykl na nemocnicni dietu takže ta tučná a smažená jidla me ted moc neberou ale napr. svickovou se dokazu prezrat tak, ze nejsem schopna vstat ani od.stolu![]()
![]()
![]()
A kde máš večeři? Jíš dost dietně a zdravě. Zkus přidat bílkoviny, ořechy a hlavně se neboj množství.
@Celeste97 píše:
Dej si denně tabulku čokolády a budeš je mi nahoře hned![]()
hmm…tak na mě třeba toto vůbec nefungovalo. Mohla jsem se cpát vším možným a stejně jsem nepřibrala ani deko.
@zuzikka píše:
hmm…tak na mě třeba toto vůbec nefungovalo. Mohla jsem se cpát vším možným a stejně jsem nepřibrala ani deko.
Tak to zas u mě jo
bohuzel
po porodu sem oblékla všechny kalhoty, ted jen jedny
![]()
Doporučuji ti návštěvu odborníka vzhledem k tvým 47kg/165cm určitě ti rád poradí jak nabrat. Co pomůže jednomu, může ublížit druhému. A tip, více naslouchej svému tělu, přijímej jídlo pozitivně a vychutnávej si ho ![]()
@Mishaad Díky za dotaz! ![]()
Doporučuju se pozeptat v poradně zdravé výživy a terapie pro celou rodinu, která tu funguje zadarmo.
Držím palce v cestě za vysněnou postavou,
Monika
Moc diky za rady
Bohuzel mam v nejbližším městě odbornici.. Teda „odbornici“ která mi řekla, že jsem hubená protože chci byt jak modelka tak ať se raději najim. Nechapu jak někdo může dělat nutriční terapeutku s takovymto přístupem a ještě s asi 50kg nadvahou
Řešíme to s obvodnim doktorem ale poradil mi pouze více.vitamínu a zvýšit prijem
@admin skupin a soutěží
Dekuju moc určitě se poptam ![]()
@zuzikka píše:
Jo to znam. Muzu snist cokoliv, radsi bych hubla nez pribirala
tam bych aspon vedela co jist a nejist ![]()
@Mishaad píše:
Moc diky za radyBohuzel mam v nejbližším městě odbornici.. Teda „odbornici“ která mi řekla, že jsem hubená protože chci byt jak modelka tak ať se raději najim. Nechapu jak někdo může dělat nutriční terapeutku s takovymto přístupem a ještě s asi 50kg nadvahou
![]()
Řešíme to s obvodnim doktorem ale poradil mi pouze více.vitamínu a zvýšit prijem
@admin skupin a soutěží
Dekuju moc určitě se poptam
No není odborník jako odborník, jistě víš
Tvůj obvodní lékař má jistě pravdu, zkus ze začátku o 20-30% větší porce jídla. Jídlo by mělo být nejvíce složeno s bílkovin, pak sacharidy a je třeba přijímat i tuky. Hlavně neříkej, že to nejde, všechno je to v tvé mysli, když se tomu otevřeš, tak to půjde samo a budeš sama čubrnět. Nemusíš se bát, že to nezastavíš. Stačí když pak přestaneš navyšovat a budeš jíst podle posledního navýšení. Dělej si týdenní seznam a váhu a pak další a další pěkně pozvolna. Hodně štěstí