Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, dcera mě umluvila že by dort chtěla ode mě, je to můj první. Čokoládový korpus, vypadá to, dobře dopadl, ale není moc vysoký a je velký 30 cm, dcera čeká 12 kamarádů;) a já netuším, jak to mám prekrojit, abych dala dovnitř náplň. Myslela jsem- nechat úplně vychladnout, naříznout po obvodu, zkusit dokrojit nití a pak položit tác nahoru a opatrně to zkusit sejmout spolu s ním. Klapne to? Mimochodem, co byste dali dovnitř? Je to tento: http://www.apetitonline.cz/…vy-dort.html, a nahoru chci zrcadlovou polevu že Salka a bile čokolády, jahody a živé květy. Tuhle polevu: https://www.kucharkaprodceru.cz/…irror-glaze/. Tak dovnitř už stačí jen domácí jahodovou marmeládu? Nebo byste udělali krém? Jakej by se mohl hodit?
@Rezii Nejlepsi je ho upect den predem. Nakrojit po obvodu, jak pises. Zda to jde dokrojit niti, to netusim, ale tenkym dratkem ano.
Naplnit tim, co chutna detem ![]()
@cecetka píše:
@Rezii Nejlepsi je ho upect den predem. Nakrojit po obvodu, jak pises. Zda to jde dokrojit niti, to netusim, ale tenkym dratkem ano.
Naplnit tim, co chutna detem
Já jsem ho už upekla dnes na sobotní oslavu, přijde do mrazáku kvůli polevě, lije se na zmrzlý. Zmrazim ho jen s tím džemem, snad to bude ok. Drátek mě nenapadl;) jdu nějaký hledat:)
Ja to delam presne jak pises, ostrym nozem nakrojim po obvodu a pak pevne napnutou niti projedu prostredek. Vzdy mi to klapne.
Co se týče preklopeni, zkousela jsem vselijak a nakonec to delam tak, ze vsunu pod ten vrchni tvrdy papir, nejakou čtvrtku nebo tak, a pak to rychle soupnu vedle.
Mne by tam pasoval nejaky tvarohovy krem ![]()
Jinak, poleva vypada bezvadne. Vyfotis sem pak vysledek?
jsem zvedava
@Anna85 píše:
Ja to delam presne jak pises, ostrym nozem nakrojim po obvodu a pak pevne napnutou niti projedu prostredek. Vzdy mi to klapne.
Co se týče preklopeni, zkousela jsem vselijak a nakonec to delam tak, ze vsunu pod ten vrchni tvrdy papir, nejakou čtvrtku nebo tak, a pak to rychle soupnu vedle.
Mne by tam pasoval nejaky tvarohovy krem
Jinak, poleva vypada bezvadne. Vyfotis sem pak vysledek?jsem zvedava
Držíš nit napnutou jako strunu? Já jsem myslela spíš zkusit stahovat jako se kraji knedlíky, ale struna bude možná lepší?
@LLenule111 píše:
@Rezii Já použila řeznickou pilku.
Ta by byla skvělá ale nemám;)
@Rezii
Ano, omotam si ji kolem dlani a drzim pevne jako strunu
. Delavala to tak uz mama, akorat ta to mela tak v ruce, ze ani nakrojit nemusela.
Já to dělám normálně nití, dám si jí dvojitě, aby byla pevnější a jde to krásně.
@Rezii Dá se koupit kolem 50kč, tam kde prodávají domácí potřeby nebo v železážství.
@LLenule111 píše:
@Rezii Dá se koupit kolem 50kč, tam kde prodávají domácí potřeby nebo v železážství.
Tak si ji koupím na druhý pokus. Bohužel se mi to rozpadlo:(:(:(
@Rezii co se ti eozpadlo, ten dort? to nevadí, dej to nějak na sebe, ta marmeláda to spojí a stejně to poliješ čokoládou
@Monchichik píše:
@Rezii co se ti eozpadlo, ten dort? to nevadí, dej to nějak na sebe, ta marmeláda to spojí a stejně to poliješ čokoládou
On byl tak krehoucky, že vršek šel na kusy. Zkusím to ještě jednou.
@Rezii píše:
Tak si ji koupím na druhý pokus. Bohužel se mi to rozpadlo:(:(:(
A nemas nakej dlouhej nuz? Kterym se roztira ten krem.. Tim by se to kolem dokola mozna dalo rozriznout