Jak prekrojit velký 30 cm dort

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1096
13.6.18 19:06

Jak prekrojit velký 30 cm dort

Ahoj, dcera mě umluvila že by dort chtěla ode mě, je to můj první. Čokoládový korpus, vypadá to, dobře dopadl, ale není moc vysoký a je velký 30 cm, dcera čeká 12 kamarádů;) a já netuším, jak to mám prekrojit, abych dala dovnitř náplň. Myslela jsem- nechat úplně vychladnout, naříznout po obvodu, zkusit dokrojit nití a pak položit tác nahoru a opatrně to zkusit sejmout spolu s ním. Klapne to? Mimochodem, co byste dali dovnitř? Je to tento: http://www.apetitonline.cz/…vy-dort.html, a nahoru chci zrcadlovou polevu že Salka a bile čokolády, jahody a živé květy. Tuhle polevu: https://www.kucharkaprodceru.cz/…irror-glaze/. Tak dovnitř už stačí jen domácí jahodovou marmeládu? Nebo byste udělali krém? Jakej by se mohl hodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26854
13.6.18 19:08

@Rezii Nejlepsi je ho upect den predem. Nakrojit po obvodu, jak pises. Zda to jde dokrojit niti, to netusim, ale tenkym dratkem ano.
Naplnit tim, co chutna detem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
13.6.18 19:14
@cecetka píše:
@Rezii Nejlepsi je ho upect den predem. Nakrojit po obvodu, jak pises. Zda to jde dokrojit niti, to netusim, ale tenkym dratkem ano.
Naplnit tim, co chutna detem :)

Já jsem ho už upekla dnes na sobotní oslavu, přijde do mrazáku kvůli polevě, lije se na zmrzlý. Zmrazim ho jen s tím džemem, snad to bude ok. Drátek mě nenapadl;) jdu nějaký hledat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
13.6.18 19:14

Ja to delam presne jak pises, ostrym nozem nakrojim po obvodu a pak pevne napnutou niti projedu prostredek. Vzdy mi to klapne.
Co se týče preklopeni, zkousela jsem vselijak a nakonec to delam tak, ze vsunu pod ten vrchni tvrdy papir, nejakou čtvrtku nebo tak, a pak to rychle soupnu vedle.
Mne by tam pasoval nejaky tvarohovy krem :)
Jinak, poleva vypada bezvadne. Vyfotis sem pak vysledek? :D jsem zvedava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
13.6.18 19:16
@Anna85 píše:
Ja to delam presne jak pises, ostrym nozem nakrojim po obvodu a pak pevne napnutou niti projedu prostredek. Vzdy mi to klapne.
Co se týče preklopeni, zkousela jsem vselijak a nakonec to delam tak, ze vsunu pod ten vrchni tvrdy papir, nejakou čtvrtku nebo tak, a pak to rychle soupnu vedle.
Mne by tam pasoval nejaky tvarohovy krem :)
Jinak, poleva vypada bezvadne. Vyfotis sem pak vysledek? :D jsem zvedava

Držíš nit napnutou jako strunu? Já jsem myslela spíš zkusit stahovat jako se kraji knedlíky, ale struna bude možná lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
13.6.18 19:17

@Rezii Já použila řeznickou pilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
13.6.18 19:19
@LLenule111 píše:
@Rezii Já použila řeznickou pilku.

Ta by byla skvělá ale nemám;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
13.6.18 19:24

@Rezii
Ano, omotam si ji kolem dlani a drzim pevne jako strunu :). Delavala to tak uz mama, akorat ta to mela tak v ruce, ze ani nakrojit nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32064
13.6.18 19:26

Já to dělám normálně nití, dám si jí dvojitě, aby byla pevnější a jde to krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
13.6.18 19:37

@Rezii Dá se koupit kolem 50kč, tam kde prodávají domácí potřeby nebo v železážství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
13.6.18 19:57
@LLenule111 píše:
@Rezii Dá se koupit kolem 50kč, tam kde prodávají domácí potřeby nebo v železážství.

Tak si ji koupím na druhý pokus. Bohužel se mi to rozpadlo:(:(:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
13.6.18 20:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32064
13.6.18 20:16

@Rezii co se ti eozpadlo, ten dort? to nevadí, dej to nějak na sebe, ta marmeláda to spojí a stejně to poliješ čokoládou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
13.6.18 20:37
@Monchichik píše:
@Rezii co se ti eozpadlo, ten dort? to nevadí, dej to nějak na sebe, ta marmeláda to spojí a stejně to poliješ čokoládou

On byl tak krehoucky, že vršek šel na kusy. Zkusím to ještě jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61022
13.6.18 20:40
@Rezii píše:
Tak si ji koupím na druhý pokus. Bohužel se mi to rozpadlo:(:(:(

A nemas nakej dlouhej nuz? Kterym se roztira ten krem.. Tim by se to kolem dokola mozna dalo rozriznout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí