Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím vás holky
chtela bych poprosit o vaše recepty na potahované dorty smartflexem
jak na piškot, tak na krémy
chtělo by to nějakou změnu, dělám pořád dokola dva krémy a jeden piškot, co už mám odskoušené a chutná to
jen už by to chtělo obměnit
dekuju moc
@Gabi32 Ahoj, náš oblíbený je tenhle potahovaný malinovo-jahodový dortík ![]()
tady je spousta inspirace na všelijaké dorty , ne jen ty potahované ![]()
A jaký děláš konkrétně ?
Budu péct dort pro dítko k narozeninám. To by nebyl problém, ale… problém je v tom, že nepůjdu nikam na nákup, nic si na to nedokoupím a musím si vystačit s tím, co mám doma. A to jsem dost omezená. Tak mi poraďte cokoliv, aby to potěšilo. Svíčky snad nějaké najdu. Děti mají rády barevné dorty s marcipánem, ale to nemám. Budu ráda za každý tip. Jsem bez nápadu.
Suseny mlíko nemáš? Lentilky? Jinak se dají suroviny objednat i na netu, ale záleží kdy ho chceš dělat.
@Sára 1 A co máš (lentilky, želé, čokoládu, ovoce čerstvé nebo kompotované atd.) Je to pro kluka nebo pro holku?
Pro holku bych udělala třeba motýla nebo panenkový dort
@JancaS84 píše:
Suseny mlíko nemáš? Lentilky? Jinak se dají suroviny objednat i na netu, ale záleží kdy ho chceš dělat.
Sušené mlíko nemám a lentilky taky ne.
Chci ho dneska dělat dneska, max. zítra. Nejspíš dneska péct, zítra třeba krém a zdobit.
@Sára 1 Co obarvit krem ruznymi barvami a udelat z nej obrazek - oblibenou postavicku, zvire, duhu atd. Nepises vek ditete (nebo jsem prehledla), ale verim, ze starsi dite v soucasne situaci oceni, ze dostalo alespon nejaky dort a ze jsi na nej myslela a chtela mu udelat radost. Mladsi by mohlo mit radost z cehokoli. Take jsem pred par dny dort „odflakla“, ale i tak byla radost velika. Vic zo mrzelo me, nez dite ![]()
My dělali vlak, potřený krémem. Normální piškot a krém jen poslepované do tvaru mašiny a vagónů. Kola jsme udělali z kulatých sušenek, na vagón naložili ovoce… Bylo to teda pro ročního ale znám i větší kluky co jsou na mašinky ![]()
Příspěvek upraven 19.03.20 v 10:58
@Sára 1 píše:
Budu péct dort pro dítko k narozeninám. To by nebyl problém, ale… problém je v tom, že nepůjdu nikam na nákup, nic si na to nedokoupím a musím si vystačit s tím, co mám doma. A to jsem dost omezená. Tak mi poraďte cokoliv, aby to potěšilo. Svíčky snad nějaké najdu. Děti mají rády barevné dorty s marcipánem, ale to nemám. Budu ráda za každý tip. Jsem bez nápadu.
A proc sis nenakoupila dopredu?
Zkratka musis ted improvizovat ![]()
@cecetka píše:
A proc sis nenakoupila dopredu?Zkratka musis ted improvizovat
Měla jsem dort objednaný. Od té doby, co to zrušili, jsem nebyla moc nakupovat, protože jsem byla pořád v práci. Vím, že musím improvizovat. Tak jsem čekala tipy. Už mě něco napadlo, ale už jsem to několikrát dělala.
@Medičkaa píše:
My dělali vlak, potřený krémem. Normální piškot a krém jen poslepované do tvaru mašiny a vagónů. Kola jsme udělali z kulatých sušenek, na vagón naložili ovoce… Bylo to teda pro ročního ale znám i větší kluky co jsou na mašinkyPříspěvek upraven 19.03.20 v 10:58
Ten dort je opravdu krásný. Dělala jsem mašinku z bebeček - už dvakrát. Sehnat ty sušenky na kola znamenalo oběhnout x obchodů. Každopádně teď to je pro slečnu, takže to už spíš princeznu než mašinku.
Tak princeznu můžeš udělat takto, akorát to nebudeš mít poražený, ale kremovy. Ale musí ti dcera půjčit barbinu.
@JancaS84 píše:
Tak princeznu můžeš udělat takto, akorát to nebudeš mít poražený, ale kremovy. Ale musí ti dcera půjčit barbinu.
Ta je krásná. Už jsem dělala potaženou i jen s krémem. Ta s krémem nic moc. ![]()
Holky, pokud jste antitalent jako ja a nedáváte třípatráky, doporucuju treba cheesecake, dá se udělat zdravá verze bez cukru (nahradíte kokosem, medem atd). Navíc to vypadá ve výsledku dobře ![]()
https://napovime.cz/…-cheesecake/
Ella