Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@PepiKo chodítko, nosítko atd by u nás úspěch nemělo. Záleží na tom, zda to rodiče chtějí
Já jen půjdu proti proudu, pro mě jsou plíny hygienická potřeba a rozhodně ne dárek, já dostat od sourozence jako dárek pro dítě balík plín, tak si klepu na čelo a radost rozhodně nemám (mně to přijde stejný jako dostat od chlapa krabičku tampónů), o hygienu dětí se snad staráme my jako rodiče. Fakt mě překvapuje, pro kolik lidí je balík plínek super dárek ![]()
@zrcadlo To jo, to je jako kdyby dospely dostal baleni toaletaku. Jako hodi se to, proc ne, ale jako darek? Jine by to bylo u latkovych plen, kdy se hraje treba i na vzhled plenek a zenu by to potesilo.
Rozhodně dudlík svítící v noci. Do zabavení dudlíku naprosto nepostradatelná věc. A nejlépe rovnou několik kusů
Látkové pleny, nějaké vzhledově hezké, těch taky není nikdy dost. Já osobně bych ocenila i ty papírové pleny. Každý mi říkal, ať nekupuji zásoby, že po porodu dostanu a nedostaly jsme ani balík, proto by se to hodilo. V lehátku dcera třeba příliš nechtěla být, takže jsme ho extra nevyužili. Z hraček se mi líbily připínací pásky na ruce+nohy, které chrastily a byly ve tvaru zvířecí hlavy. Pořídila bych klidně nějaké první leporelo.
Mimcu bych dala plinky a ubrousky (pokud nelatkuji) a rodicum voucher nekam na jidlo s voucherem na hlidani. Za svobodna jsme to s manzelem davali pravidelne k Vanocum svagrovcum. Zvlastni je, jak zapomneli-ted mame 3 deti my a nehlidali ani jednou.
@zrcadlo píše:
Já jen půjdu proti proudu, pro mě jsou plíny hygienická potřeba a rozhodně ne dárek, já dostat od sourozence jako dárek pro dítě balík plín, tak si klepu na čelo a radost rozhodně nemám (mně to přijde stejný jako dostat od chlapa krabičku tampónů), o hygienu dětí se snad staráme my jako rodiče. Fakt mě překvapuje, pro kolik lidí je balík plínek super dárek
Chapu, jenze co jineho dite potrebuje ve 3 mesicich? ![]()
@Ter85 mame zrovna trimesicni mrne a potrebuje toho docela dost. A hlavne od kdy jsou Vanoce o plneni potreb? Ano, u miminek se plni spis prani rodicum, ale mnohem vic by me potesilo krasne obleceni na mrne nez balik plen. Navic trimesicni dite jiz ma zajem o hrazdicku, bere do rukou hracky, takze je co kupovat.
@Cuddy
Tak to je asi spise o potrebach rodicu. Taky mam 3 mesicni mimco a tak nejak nepotrebuje nic-obleceni podedene, plinky latkove, koji se. Ja jsem treba prakticky clovek a kramy typu lehatko, hrazdicka, hracky a ruzne serepeticky na dite by byly jen kramy do baraku. Ale chapu, ze nekdo se v tom vyziva, mam spoustu kamaradek, co jsou treba unesene z lamaze hracek a podobne. ![]()
@Ter85 Zdravim mamku trimesicnika
To my toho ted opravdu kupovali hrozne moc, ale mame prvni dite. Vlastne az ted jsme poradne dotvareli tu vybavicku, kdyz uz jsme dokazali odhadnout, co se hodi a co je hloupost.
@Cuddy
My mame treti
Takze potreba uz byly jen pevne nervy.
Preji at vam prcek krasne roste a dela vam jen radost. ![]()
Pokud už nemají, tak super je hrací deka nebo hrazdička s hračkami.