Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@P4ja tak koprovku sem nezkoušela, ale takový kuře na paprice nebo svíčkovou mrazím pořád.
záleží jakou chceš dělat přílohu. Segedín super ale s knedlíkem. Pak jakoukoliv omáčku co se dělá z hovězího. My dneska máme vepřové kostky s hráškem a mrkví s bramborem. Na leču to je taky rychlé, na houbách, na kmíně štěpánskou. Fakt cokoliv ![]()
Vepřový na žampionech. K tomu rýže, těstoviny, rýžový nudle, bulgur, brkaše.
@P4ja Nevím, jak koprovka (nevaříme ji ani jiné omáčky kvůli alergii), ale třeba rajskou musím po rozmrazení nechat projít varem.
Zamrazuji i řízky. Vždy udělám ve velkém, takže na další 3-4 jídla zamrazím - děti nechodí na obědy, takže využívám, když potřebuji pro ně oběd na dva dny - první den mají navařeno, druhý vytahují z mrazáku.
@-Evka- píše:
@P4ja Nevím, jak koprovka (nevaříme ji ani jiné omáčky kvůli alergii), ale třeba rajskou musím po rozmrazení nechat projít varem.
To já taky nechávám, ale prostě to není ono.
Falešný guláš, azu…a nebo já třeba dělám, že osmahnu vepřové, přidám na kostičky mrkev, hrášek, kukuřici, takhle dohromady uvařím, zahustím… ![]()
Vrabce, na česneku, na pepri, v mrkvi, segedin, na hribkach, na kmine, Hamburska, perkelt, guláš, zahoracky zavitek, na smetaně, pivovarsky tokan, je toho opravdu hodně
Treba lassagni je hodne a vydrzelo by to dyl, kdyby mi to nesnedli, ze je miluji. Ale je to pracnejsi.
Vsechny gulase, smesi jako cina atd.
Pro zajímavost, které jídlo z vepřového masa se dlouho dělá a nevydrží více dní?
@Luboš P píše:Řízky, protože se hned sežerou.
Pro zajímavost, které jídlo z vepřového masa se dlouho dělá a nevydrží více dní?
@aiwwa píše: Řízky, protože se hned sežerou.
A co na těch řízcích tak dlouho vaříte?
@Luboš P Tak než se porazí prase, rozporcuje , než se řízky obalí a upečou tak to chvíli trvá.
Tady je inspirace, co z vepřového masa lze na delsí dobu. Třeba vepřové s mrkví , dýňový gulás , vepřové na žampionech , možností je spousta ![]()
@Heivka píše:
@Luboš P Tak než se porazí prase, rozporcuje , než se řízky obalí a upečou tak to chvíli trvá.
A jak dlouho se vaří?