Co má znát dvouleté dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
802
25.8.16 07:15

Jednou to pochopí…mozna je problem to, ze to tak řešíte…na 14 dni se na to vykašlete a zkuste pak zase… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7975
25.8.16 07:21

Malá se to naučí, jak ti tu určitě napíšou, každé dítě má svoje tempo. Pokud na to nějak nespěcháte z důvodů školky či jeslí, tak vytrvejte v tom co děláte. Nechej malou lítat doma nahotou, a v pravidelných intervalech jí vysazuj.
Když to porovnám, naše malá uměla na nočník v 1.5 roku. Kamarádky dcera teď už je jim oběma 2 roky a něco, neumí na nočník do teď, ale za krásně mluví ve větách, ve třech letech na tom budou jak s nočníkem tak mluvou stejně.
Přeju hodně zdaru :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
25.8.16 07:32

Problém je asi v tom, že „bude mít dva roky“.. vždyť je ještě maličká, to chce klid, přijde to, má ještě na plíny nárok. Fakt, jednou ji to secvakne, jen připomínat teorii a nenásilně zkoušet:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
25.8.16 07:58

@Mia21 dala bych jí plínu zpět a zkoušela jednou za 2 - 3 týdny znovu. Zbytečně se trápíš, možná k tomu dospěje za půl roku a ty budeš zbytečně lítat s hadrem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
25.8.16 08:34

@Mia21 neboj se, do 5 let plíny mít nebude :mrgreen: :mrgreen: Ale chápu tě, už jsem si taky říkala, že u nás to snad nepřijde. Dcera začala chodit na nočník až ve 28 měs. Dřív byly šílený scény, nechtěla sednout na nočník za žádnou cenu. :nevim: Trvalo jí to dlouho, ale zase musím říct, že to bylo fakt ze dne na den a absolutně bez nehod! Teď je dceři 2 roky a 8 měsíců a nikdy se nestalo, že by měla nehodu. Takže čekání se fakt vyplatilo! :palec: Někomu to holt trvá déle no. Každé dítě je jiné. Moje dcera zase hodně brzy mluvila no. Jen ten nočník prostě přišel později. :lol:
Držím palce! Ale netlač na nic, ono to přijde. nech tomu volný průběh. Do školy s plínama nepůjde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
25.8.16 08:45

Vytrvala bych. Obe deti jsem odplinkovala do dvou let a myslim si, ze to jde. V roce a pul jsem sebrala plinu a do 2 mesicu byly bez plinek a chodili na nocnik a zachod. Ale me ukrutne nebavi prebalovani a nesnasim plinky-sice jsem pouzivala hadrove, ale stejne, vsude to tahat sebou, porad na to myslet…Takze jsem byla silne motivovana deti odplinkovat. :mrgreen: Ja treba nesouhlasim s nazorama o dozrani soustavy a jak nektere deti maji v plinky ve 3-4 letech a je to normalni a v poradku. Ale to je vec nazoru, nemam nijak bystre deti a i byt bez pliny se musely naucit, jako vsechno ostatni-nic neprislo „samo od sebe“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
25.8.16 09:16

@Mia21 úplně te chápu, nedávno jsem prožívala to stejné a ani jsem nedoufala, že se syn někdy naučí chodit na nočník. Začal ze dne na den ve 26 měsících - do te doby scény jako blázen a čůrání všude mozne. Je fakt, že syn je tvrdá palice, moc dobře věděl co po něm chci, ale naschvál to nedělal - můj dojem. Tak jsem trošku přitvrdila (tim nemyslím biti) a za par dni začal sám od sebe chodit na nočník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
25.8.16 09:40
@Ter85 píše:
Vytrvala bych. Obe deti jsem odplinkovala do dvou let a myslim si, ze to jde. V roce a pul jsem sebrala plinu a do 2 mesicu byly bez plinek a chodili na nocnik a zachod. Ale me ukrutne nebavi prebalovani a nesnasim plinky-sice jsem pouzivala hadrove, ale stejne, vsude to tahat sebou, porad na to myslet…Takze jsem byla silne motivovana deti odplinkovat. :mrgreen: Ja treba nesouhlasim s nazorama o dozrani soustavy a jak nektere deti maji v plinky ve 3-4 letech a je to normalni a v poradku. Ale to je vec nazoru, nemam nijak bystre deti a i byt bez pliny se musely naucit, jako vsechno ostatni-nic neprislo „samo od sebe“.

A já zase věřím, že někomu to prostě „docvakne“ až časem. Dceru jsem odplenkovávala půl roku, pořád jen vytírala. Ona se vždy počůrala, nahlásila to až když bylo hotovo, na nočníku seděla a nic. A pak to najednou přišlo ze dne na den. Ale do toho dne „D“ na ní nefungovalo nic, odměny, příklad starších dětí :nevim: Přitom prvorozeně jsem odplenkovala v roce a 3/4 během deseti dní. Nikdo to nepíše o 4 letých dětech ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
25.8.16 11:46
@Yasminn píše:
@Mia21 neboj se, do 5 let plíny mít nebude :mrgreen: :mrgreen: Ale chápu tě, už jsem si taky říkala, že u nás to snad nepřijde. Dcera začala chodit na nočník až ve 28 měs. Dřív byly šílený scény, nechtěla sednout na nočník za žádnou cenu. :nevim: Trvalo jí to dlouho, ale zase musím říct, že to bylo fakt ze dne na den a absolutně bez nehod! Teď je dceři 2 roky a 8 měsíců a nikdy se nestalo, že by měla nehodu. Takže čekání se fakt vyplatilo! :palec: Někomu to holt trvá déle no. Každé dítě je jiné. Moje dcera zase hodně brzy mluvila no. Jen ten nočník prostě přišel později. :lol:
Držím palce! Ale netlač na nic, ono to přijde. nech tomu volný průběh. Do školy s plínama nepůjde :mrgreen:

netvrdila bych to s takovou jistotou, mám doma počůrávajícího se skoro pětiletého :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
25.8.16 11:47

@pajule022 jak jsi přitvrdila? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
25.8.16 12:53
@Tamtama píše:
netvrdila bych to s takovou jistotou, mám doma počůrávajícího se skoro pětiletého :cert:

ale já psala o plenách :nevim: ne o tom, že se může stát kdykoliv později nehoda :nevim: A pokud je nějaké dítě v 5 letech na plenách, tak tam už je zdravotní problém. Ale to už je na jinou diskuzi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
25.8.16 12:54
@Tamtama píše:
netvrdila bych to s takovou jistotou, mám doma počůrávajícího se skoro pětiletého :cert:

počůrává se přes noc? Nebo i přes den? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
25.8.16 13:35
@Yasminn píše:
počůrává se přes noc? Nebo i přes den? :think: :think:

přes noc má plínu a přes den se počůrává, vyšetření má v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
25.8.16 13:41
@Tamtama píše:
přes noc má plínu a přes den se počůrává, vyšetření má v pořádku

tak to je fakt zvláštní :think: A není třeba ve stresu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
25.8.16 13:57
@Tamtama píše:
@pajule022 jak jsi přitvrdila? :lol:

Syn nechtěl na nocniku ani sedět a dělal fakt velke scény, došla mi trpělivost a držela jsem jo tam párkrát tak dlouho dokud se nevycural… pochopil rychle, že je to lepší než curat všude mozne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí