Moje dítě mě bije

10.12.13 12:20

Moje dite me bije

Moje dite me bije uz nevim co mam delat.Kdyz se ji neco nelibi ci ji neco zakazu, prijde ke me a zacne me rukou mlatit, nekdy to zaboli nekdy to udela jenom symbolicky.Uz nevim jak ji to mam odnaucit.Taky hazi s hrackama ci ve vsteku jde a do neceho uhodi asi jako uleva.Co mam delat??Nechapu kde to videla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
178
10.12.13 12:22

A kolik vam je roku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
10.12.13 12:24

@andulasarinka obdobi vzdoru? chytit rucky a durazne NE! a tak porad dokola a dokola a dokola..popr. vykazat do jine mistnosti(bez hracek)..drz se, me to ceka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
10.12.13 12:24

Kolik jí je? no někdy to vidět musela, když zlobí plácneš jí taky? třeba přes ruku či zadek?

Já když malá hodí vztekle s hračkou hračku odnáším, řeknu jí u toho, že hračku to taky bolí, že jí teda dám jiné holčičce, která se o ní bude lépe starat nebo vyhodím do popelnice ať si jí páni popeláři odvezou… Někdy to zabere hned a jde se omlouvat a dělat malá, pak si pokecáme na téma, že se to nedělá a zas chvíli dobrý :lol: Někdy si postaví hlavu a já hračku na čas schovám dokud se po ní nepídí pak zas máme jiné historky jak dostat hračku zpět…

A mlácení? chytla bych jí pevně za ruku ve chvíli kdy se napřahuje, rázně řekla, že NE! a stále opakovala dokola… Snažila se vyhnout situacím kdy se toto děje, což není vždy možné… No a jednou když to na mě malá zkoušela tak jsem jí to vracela ona já ona já a čekala kdo vyhraje :mrgreen: Pak se tomu nakonec smála i když jsem dělala, že brečím a maminku to bolí… no ale do konce jsme se dopracovaly.. Pak když se napřáhla tak jsem jen zvedle ruku taky a řekla „mám?“ a už jí dala dolů… Na každé dítě dle mého zabírá něco jiného, u nás domluva byť opakovaná k ničemu moc nebyla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.13 12:26

Zapomnela jsem dodat ted ji budou dva roky.
To zkousime rikat durazne ne, ale stejne pak utece a jde mlatit do neceho jineho. A kdyz se ji to rekne durazne, tak se urazi a citi se ublizene, ze si da oblicej do dlani a zacne fnukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.12.13 12:27

Zabránit aby to dělala, pevně chytit, důrazně vysvětlit, případně jí odtáhnout někam jinam a zabavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.12.13 12:29

@andulasarinka dělá jen to, co jí dovolíš. Chce to rázně ukázat (samože né bít), že tohle prostě ne. A pokud to dělá, tak ji pak např ignorovat a pod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
10.12.13 12:32

Taky to tak máme, když se malý vzteká a zrovna má něco v ruce třískne s tím o zem nebo začne kousat, štípat, tahat za vlasy. Opravdu to chce hodně trpělivosti a domlouvat. Mám zkušenost, že když mu to oplatím, dělá to znovu, takže raději důrazně domlouvám, posílám do pokojíčku. Malému jsou také 2 roky.Je to takové období, u dcerky to bylo to samé a teď už je z ní zase na chvilku andílek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.13 12:33

Kdyz ji zacnu ignorovat stale mlati abych si ji vsimla, nekdy to fakt boli, kdyz me trefi do obliceje. Nejhorsi je, ze mame mesicni Kristynku, a to ji chce taky symbolicky placnout, ona to dela a pri tom se taky obcas smeje, jako by si myslela, ze tim se projevi radost ci co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
10.12.13 12:40
@andulasarinka píše:
Kdyz ji zacnu ignorovat stale mlati abych si ji vsimla, nekdy to fakt boli, kdyz me trefi do obliceje. Nejhorsi je, ze mame mesicni Kristynku, a to ji chce taky symbolicky placnout, ona to dela a pri tom se taky obcas smeje, jako by si myslela, ze tim se projevi radost ci co.

Tak za tohle by už u mě dostala na zadek, nebo přes ruce a řekla bych jí, že mě to bolí úplně stejně jako jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
10.12.13 12:40

A nedělá to taky aby na sebe upoutala pozornost, když máte doma miminko? U nás ještě pomáhá, že řeknu udělej malá a v té chvíli mě začne hladit a pak ať mi dá pusinku a přitulí se, na bouchání hned zapomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
10.12.13 12:48

@werunkaw123 Já bych teda neřekla, že hračku bolí nějaké bouchnutí - za mě je tohle lež, lež vlastnímu dítěti! Následně ve lži pokračuješ, protože řekneš, že hračku dáš někomu jinému nebo ji jdeš vyhodit. Uděláš to? Udělala jsi to někdy? Pokud ano, tak je to ok, pokud ne, tak je to další lež. Co si z toho dítě vezme? Začne lhát taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
10.12.13 12:54

@Zuzz Tak to by jsi se divila… Vyhodila jsem do koše krabičku kříd jelikož po nich šlapala, vyhodila jsem dvě panenky, dva plyšáky a jedno balení kostek… Ona ví moc dobře, že když to řeknu tak to udělám… v tomto nelžu! a že to hračku bolí? jistě, proč bych toto nemohla použít? já chci aby si vážila věcí co má ať stáli 5kč nebo 500kč… Pokud záměrně škube panence nohu a ruce tak proč bych nemohla říct, že to panenku bolí a že se toto nedělá? pochybuji, že díky těmto frázím si doma vychovávám malého lháře to je to samé jako ježíšek, mikuláš, čápi… a?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
10.12.13 12:56

@andulasarinka Jak dlouho to dělá? když čtu dále napadá mě, že by v tom také mohla být žárlivost na mladší :think: aby se projevila, upoutala na sebe pozornost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
10.12.13 12:58

@andulasarinka, nesmíš si to nechat líbit! Dělat, že si nevšímáš je nesmysl, ona doooobře ví, že když přitlačí nebo si najde citlivější místo, že nevydržíš! Chytit za tu ruku, držet a rázně vyhubovat, že NE NE NE a vysvětlit. Plácnout asi v tomto případě ne, mohla by pak tak vychovávat miminko. Ale já bych jí tu zlobivou ručičku třeba šátkem přivázala k tělu, že aby nemohla ubližovat. Ve dvou letech už je dost chytrá na to, aby rozuměla, co se děje. Podle mně by stačilo 1-2× a příště jen pohrozíš. Jo a trest by pominul, až by se omluvila a udělala „malá“. Některé děti jsou temperamentnější, mají to se sebou a svým vztekem těžší, ale od toho jsou rodiče, aby jim dali mantinely a trvali na tom, že některé věci se za žádných okolností nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí