Moje dítě mě bije

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4523
7.5.18 20:52

A jak vysvětlíte děcku, že vy ho bít můžete a ono vás ne? Já jsem dřív taky „vychovávala“ plácáním přes ruku a zadek. Skončilo to tak, že se mi to syn pokoušel oplácet a na vysvětlování, že se to nedělá, odpovídal, že ale já to dělám. No měl pravdu, na to jsem mu nic říct nemohla. Pak taky se mě skoro začal bát. Když jsem k němu razantněji šla, kryl si zadek nebo schovával ruce. A to jsem ho nikdy nebouchla moc. To byla pro mě jasná stopka. Takže jsem přestala, teď ho plácnu výjimečně, když už fakt překročí všechny meze. A má to mnohem lepší efekt, než když bylo plácání na denním pořádku.

Děti nejvíc zlobí rodiče, a to doma, protože se prostě nudí. Babičky, školka, hřiště…všude zábava a pozornost. Doma ale každej vaří, uklízí, čučí do telefonu, řeší provozní věci. Dítě se jen snaží získat pozornost a taky s emu to daří. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že nejlepším lékem na zlobení je zábava. Bohužel to nefunguje vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.18 20:53

@LimitedEdition Plně s tebou souhlasím a doufám, že se problém s dcerkou brzy vyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27662
7.5.18 20:54

@chaela tak pokud uhodí dítě první mě a já mu to oplatím tak mu to vysvětlím naprosto jednoduše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
7.5.18 21:00
@ka2ka píše:
@chaela tak pokud uhodí dítě první mě a já mu to oplatím tak mu to vysvětlím naprosto jednoduše

Jak? Snad ne:
Oplatky se pečou! :mrgreen:

Souhlasím s @chaela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
7.5.18 21:02

@ka2ka Tak tohle mi přijde jako reakce adekvátní tomu dítěti. „On mě bouchne, tak já jeho taky.“ Ale my nejsme děti, my jsme dospělí a měli bychom mít poněkud více rozumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27662
7.5.18 21:05

@mgdln když mě nebudeš mlátit tak tě taky nebudu plácat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27662
7.5.18 21:07
@chaela píše:
@ka2ka Tak tohle mi přijde jako reakce adekvátní tomu dítěti. „On mě bouchne, tak já jeho taky.“ Ale my nejsme děti, my jsme dospělí a měli bychom mít poněkud více rozumu.

no když chceš mít kousance a podlitiny na rukách a nohách tvůj problém, klidně to dítěti vysvětluj, u nás nepomohlo vůbec žádné vysvětlování varování nic, stačilo jednou ukázat že to bolí a byl problém vyřešený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
7.5.18 21:10
@ka2ka píše:
no když chceš mít kousance a podlitiny na rukách a nohách tvůj problém, klidně to dítěti vysvětluj, u nás nepomohlo vůbec žádné vysvětlování varování nic, stačilo jednou ukázat že to bolí a byl problém vyřešený

Tak to jsme šťastní dospělí, u nás to pomohlo bez oplatek. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
7.5.18 21:11

@ka2ka Nenechala bych malý děcko, ani moje, aby mě nebo kohokoliv jinýho bilo. Modřiny ani kousance jsme nikdy neměla (vyjma těch, co jsem utržila omylem při hře nebo společném pádu). Prostě bych klukovi chytla ruku, nohu a držela dokud se nezklidní. Pokud by mě i přesto nebo potom bouchl, následoval by nějaký rest, který „pocítí“. Zákaz něčeho oblíbeného, zavření v pokoji apod. U nás fungoval můj odchod a nezájem. Zjistil, že si tím moji pozornost nezíská, spíš naopak. Oni to ty děcka opravdu dělají jen kvůli pozornosti. Pochybuju, že tě dvouletý dítě bije s cílem ublížit ti. Ale nechci se pouštět do žádných hádek, očividně máme každá jinej názor, na tom není ni špatnýho a o opaku se přesvědčovat nemusíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27662
7.5.18 21:13
@mgdln píše:
Tak to jsme šťastní dospělí, u nás to pomohlo bez oplatek. :nevim:

on prostě nechápal co znamená že to bolí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
7.5.18 21:15
@ka2ka píše:
on prostě nechápal co znamená že to bolí :nevim:

:think: asi jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
7.5.18 21:17

Nemá nastavené hranice, víceméně tě o ně prosí a ty přesto nejsi schopna mu je vymezit.
Pokud by ke mně přišlo dítě, že mě plácne, tak v tu chvíli už koukám na ruce, jakmile s ní pohne, tak velice rychle pevne chytím. Odnesu/odvlecu do pokojíčku, velmi důrazně řeknu, že tam má zůstat, dokud se nebude chovat hezky. A zavřít. A takto neustále. Musíš předvídat a zabránit akcí v zárodku, ne mu pak bití zakazovat bitím.
Další možnost je zmydlit ho tak, že se tě bude bát. To asi nechceš, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
7.5.18 21:21

Tak asi na každé dítě funguje něco jiného..
U nás si to taky sem tam něco zkoušely děti, tak jsem chytla rukua křikla, že takto ne.. Zabralo to.. naštěstí.. někdy teda jo, někdy ne, nebudu rozepisovat co a u jakého dítětě mám dva syny, b ylo by ot na dlouho, ale pokud třeba už stařší měl okolo 4,5 roku, už chápal i jiné tresty, tak jsme mu prostě nebyl výlet, nedostal sladkost, a nebo jsme si s ním nešla hrát hru, protože byl na mě ošklivý..
Jako upřímně si nedokážu představit, že mě dítě koplo já ho kopla, dítě mě škráblo já ho škrábla, a tak dokola..
Toto mě přijde, že sto to pak vymstí ve školce.. Dítě nechtěně např. potrčí a druhé ho kousne…a pak se zase rodiče diví, kde to vzal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.18 21:26

Podle mě záleží na tom, proč to dělá. Starší syn testoval hranice - kolem 2 let. Pomohlo oplatit a vysvětlit. V té době nechodil často do kolektivu a nechápal, že to bolí, protože mu chyběly interakce od ostatních dětí. Jednou jsem ho kousla, jednou štípla a pochopil. Povídali jsme si o pocitech, o tom, jak to je nepříjemné a spolu jsme hledali řešení. Později napodobil bráchu a to tedy dostal zákaz (oplácet 4letému mi přišlo už mimo).
Mladší syn měl horší komunikaci, tak to byl jeho způsob komunikace a prožívání emocí. Několik měsíců jsem byla pokousaná do modřin - kousal mě do nohou, když mě chtěl na sebe upozornit (např. když přišel do místnosti), kousal mě do výstřihu, když měl radost, ve vzteku mě kousal do rukou. U něj bylo oplácení k ničemu musel z toho vyrůst. Za čas jsem přišla na to, proč to dělá a prostě jsem byla rychlejší a bránila jsem mu v tom. Dodnes mě kouše, když se zlobí. Pak se mi omlouvá a fouká mi to. Nějaké zákazy a další? Naprosto to nechápal a dodnes to musí být zákaz teď, kdybych mu zakázala něco večer, tak si to nespojí. Odvést ho do pokoje? Teď možná, ale ve 2-3 letech vůbec nefungovalo. To jsme se dostali do fáze, že mě kousnul a odešel tam sám. Nejvíc nám fungovalo zabránit - chytla jsem, uhnula jsem…
 A2

• Citovat
  • Upravit
1927
7.5.18 21:55

Mám dvě děti, 5 a 7 let, oba to myslím zkoušeli a ještě nyní když se vzteknou dají vzhůru občas ten paratek :lol: určité věci řeším rázně, zkusili to poprvé a naposled. Je to o hranicích které ten rodič nastaví, ke mě si to nedovolí, utnula jsem to hned. Ex bouchaly dlouho. Zpětné, když už v tom režimu jednou nevím jak postupovat, mozna stejně nebát se a postavit razantní NE a přestat vysvětlovat. Ex jim to vracel a byly jen vzteklejší, výchova žádná, úcta také ne. Nebudu se snižovat na úroveň dítěte. Já to musím mít pevně v rukách. Na každého platí něco jiného, obecně se špatně radi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí