Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Víte co jděte všici někam madam „chytré“… No jo internetové slípky opravdu.. Místo rady se tu člověk dočká jen ponižování atd…!!!
Ted se nedivim ze te vlastne dite bije
sama potrebujes odbornou peci ![]()
@sissi79 píše:
Hmmm genetické dispozice k výbuchům má po obouch rodičích koukám…
amen ![]()
@Anonymní píše:
Víte co jděte všici někam madam „chytré“… No jo internetové slípky opravdu.. Místo rady se tu člověk dočká jen ponižování atd…!!!
a cos čekala? že tě někdo obejme a řekne ti, že to bude dobré, že z toho vyroste? tak to bohužel, takhle to nefunguje. A pokud chceš poradit nějakou zázračnou meducínku, po které se agresor jako mávnutím proutku změní v andílka, tak to taky bohužel. Řešení je jen a jen na tobě.
@Anonymní píše:
A těm co se chovali normálně a dobře poradili bez dalších hloupých řečí moc děkuji![]()
Cos čekala, lítost? Tak ano, lituji.. koho snad psát nemusím ![]()
@Anonymní píše:
Maminky co by jste dělali se vzteklým a zlomyslným dítkem? Syn 2 roky 7 měs. dělá samé naschváli, neposlouchá, bije kočku a teď začal bít i mě. Je to asi 2 dny co mi bušil do bříška (jsem gravidní a za pár dní mám termín) jak smyslů zbavenejuž nevím jak na něj. Vysvětlit že se to nedělá že dělá bebí nepomáhá, dát na zadek taky ne a když mu to oplatíme to co on udělal nám či kočce tak nás udeří ještě víc..
Při záchvatu vzteku se k němu pomalu bojím i přiblížit jelikož mě už několikrát zkopal když jsem ho chytla za ruce či celého jsem si chtěla posadit na klín a uklidnit ho..
Není to zralé už na lékaře to co on dělá?
![]()
Asi bych hledala příčinu jeho chování, jestli mu třeba babička nebo někdo jiný něco nevhodného neřekl ohledně přirustku do rodiny a malý to třeba špatně pochopil
. My řešili něco podobného po narození sourozence a často se třeba stalo, že jsem musela mimčo zamknout v ložnici, když jsem šla třeba na záchod, protože bráška byl vůči miminku dost agresivní.
@Anonymní píše:
Maminky co by jste dělali se vzteklým a zlomyslným dítkem? Syn 2 roky 7 měs. dělá samé naschváli, neposlouchá, bije kočku a teď začal bít i mě. Je to asi 2 dny co mi bušil do bříška (jsem gravidní a za pár dní mám termín) jak smyslů zbavenejuž nevím jak na něj. Vysvětlit že se to nedělá že dělá bebí nepomáhá, dát na zadek taky ne a když mu to oplatíme to co on udělal nám či kočce tak nás udeří ještě víc..
Při záchvatu vzteku se k němu pomalu bojím i přiblížit jelikož mě už několikrát zkopal když jsem ho chytla za ruce či celého jsem si chtěla posadit na klín a uklidnit ho..
Není to zralé už na lékaře to co on dělá?
![]()
není to žárlivost? Nemá dojem, že tvoje břicho je víc než on? Pak se prostě pustí do kočky, protože je níž než on (s prominutím, platí, že ho*no padá dolů).
Pokud bije, neoplácela bych fyzicky. pouze v případě, kdy hrozí, že by si ublížil a nebo tý kočce - pak bych sílu použila čistě jen třeba právě k odtáhnutí někam jinam. Myslím si prostě, že bití v tomto případě jen potvrzuje tu jeho primitivní představu, že to je cesta, jak si zajistit moc. jestli vy ho uhodíte, třepnete, nezbývá mu než přitvrdit. A co uděláte vy? Dáte mu facku? Tak vás bude tlouct přes hlavu taky.
někdy se na záchvaty vzteku doporučuje studená sprcha. Z psychologického hlediska určitě vhodnější upozornění „tohle dělat nesmíš“ než to plácnutí na zadek (ikdyž jinak teda spíš patřím mezi zastánce občasných fyzických trestů). Pochopitelně mluvit, mluvit, mluvit, vysvětlovat. Všechno, ne jen to, že nesmí nikoho tlouct. Mluvit, ne mentorovat. Povídat si s ním, o všem. Bude to vypadat jako házení hrachu o stěnu, ale… třeba o to mu jde. O pozornost jakýmkoli způsobem.
No a protože jsem internetová slepice, poprosila jsem o odtajnění ![]()
@madeto Ohledně miminka si myslím že to asi nebude. Moje mamka má maminko a k němu se chová krásně. Krmí ho, půjčuje mu hračky atd. Ale je možné že to vnímá jinak tu svojí tetu a brášku.
Nevíme co se jim v těch hlavičkách honí bohužel
@Emilie Takže podle tebe vydržet a pořád mluvit že tohle dělá bebí atd. To právě už děláme a příjde mi že bez úspěchu
![]()
@Anonymní píše:
@madeto Ohledně miminka si myslím že to asi nebude. Moje mamka má maminko a k němu se chová krásně. Krmí ho, půjčuje mu hračky atd. Ale je možné že to vnímá jinak tu svojí tetu a brášku.Nevíme co se jim v těch hlavičkách honí bohužel
No můj prvorozený se k cizím miminkům choval ukázkově, ale k vlastnímu sourozenci byl dost zlý, já bych problém viděla v tom přírustku do rodiny ![]()
@Anonymní píše: Ohledně miminka si myslím že to asi nebude. Moje mamka má maminko a k němu se chová krásně. Krmí ho, půjčuje mu hračky atd. Ale je možné že to vnímá jinak tu svojí tetu a brášku.Nevíme co se jim v těch hlavičkách honí bohužel
mámino mimino „neohrožuje“ jeho postavení v rodině. Vlastní sourozenec už hrozba je.
@madeto A kdy ho to tak přešlo ten vztek k miminku? A krom zamykání miminka jste to nějak řešili? S nějakým lékařem třeba
@Anonymní píše:
tak koukám, že to agresivní chování nemá jen po tatínkovi ![]()
@Anonymní píše:
@madeto A kdy ho to tak přešlo ten vztek k miminku? A krom zamykání miminka jste to nějak řešili? S nějakým lékařem třeba
Ne neřešili, on prostě jen žárlil, musela jsem ho často hladit, mazlit se s ním, dost se mu věnovat a jak malá povyrostla začali si spolu hrát a ted je to nerozlučná dvojka ![]()
Hmmm genetické dispozice k výbuchům má po obouch rodičích koukám…