Moje dítě mě bije

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5532
10.12.13 12:59
@Janka001 píše:
A kolik vam je roku??

Mně bude 30, synovi 10 a dcerce 6 :mrgreen: :lol: :mrgreen:
:oops: :oops: :oops: Promiň, nedalo mi to :kytka: :kytka: :kytka:

@andulasarinka
Na mě tohle dcera v tomhle věku zkoušela to samé. Zákazy ani vysvětlování nepomohly. Jednou mě majzla tak, že to bolelo dost a měla jsem chuť jí přerazit. Místo toho jsem se rozbrečela (jsem docela dobrá herečka a brečet umím, jen na to pomyslím :oops: :lol:, ale raději se směju, tak to nezneužívám) a říkala jsem, že to moc bolí, že maminka ani nikdo jiný se nebije. Malá se tenkrát rozbrečela také, dostala skoro hysterický záchvat, ale po chvíli se uklidnila, přišla za mnou pofoukala mi „bebí“ zažvatlala promiň a od té doby do mě neplácla. Občas natáhla ručku, tak jsem se jí jen zeptala, jestli chce, aby maminka zase plakala. A od té doby je klid. Sice trošku vydírání, ale efekt to mělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
10.12.13 13:01

@werunkaw123 Taky říkám, že to hračku bolí :nevim: krom toho viděli pohádku toy story a tam hračky přeci ožívají, sice je to jen pohádka, ale proč by to ta hračka měla snášet, to potom můžou rovnou kopat do psa nebo kočky a pokud neposlouchají, hračky zabavuji a byla bych je schopná i darovat někomu jinému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
10.12.13 13:03
@Majinka7 píše:
@werunkaw123 Taky říkám, že to hračku bolí :nevim: krom toho viděli pohádku toy story a tam hračky přeci ožívají, sice je to jen pohádka, ale proč by to ta hračka měla snášet, to potom můžou rovnou kopat do psa nebo kočky a pokud neposlouchají, hračky zabavuji a byla bych je schopná i darovat někomu jinému

taak.. a stejný názor zastávám též :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.12.13 13:04
@werunkaw123
@Zuzz píše:
@werunkaw123 Já bych teda neřekla, že hračku bolí nějaké bouchnutí - za mě je tohle lež, lež vlastnímu dítěti! Následně ve lži pokračuješ, protože řekneš, že hračku dáš někomu jinému nebo ji jdeš vyhodit. Uděláš to? Udělala jsi to někdy? Pokud ano, tak je to ok, pokud ne, tak je to další lež. Co si z toho dítě vezme? Začne lhát taky…

u nas to taky fungovalo. I kdyz nechtela uklizet, stacilo nabehnout s velkym pytlem. Nebo hracky schovat a vratit az za cas, za „zasluhy“. S tou vychovou k pravde se to nesmi prehanet. To bych tim padem nemohla precist ani pohadku - copak to je pravdivy pribeh??? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
10.12.13 13:06

@werunkaw123, tý jo.. :mrgreen: :palec: :mrgreen: A nechala jsi je v tom koši fakt? Já dávala hračky někam hodně vysoko, když se k nim nechoval jak měl..aby na ně viděl, ale neměl šanci dosáhnout. Vyhozením do koše nebo odnesením do dětského domova, kde bude jiný chlapeček rád a umět se k hračce pěkně chovat, jsem zatím jen vyhrožovala :mrgreen: A malý ví, že co řeknu to platí, v tom dobrém i zlém.. Jediné, co mu lžu a věším bulíky na nos je Ježíšek (třeba čerty a Mikuláše ví pravdu)..doufám, že mi to jednou odpustí a pochopí, že je to pro to kouzlo Vánoc a překvapení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
10.12.13 13:08
@salca píše:
@werunkaw123
u nas to taky fungovalo. I kdyz nechtela uklizet, stacilo nabehnout s velkym pytlem. Nebo hracky schovat a vratit az za cas, za „zasluhy“. S tou vychovou k pravde se to nesmi prehanet. To bych tim padem nemohla precist ani pohadku - copak to je pravdivy pribeh??? :roll:

Bez pohádek, bez Ježíška, bez Mikuláše, bez čápa co nosí děti a Tv radši taky nepouštět i v těch reklamách kecaj :lol: ať žije výchova pravdou :potlesk: :potlesk:

Tohle se fakt nedá… nemyslím si, že bych škodila něčím takovým.. Ona sama si časem udělá obrázek.. Je daleko lepší jí podat vysvětlení nějakou formou, kterou na dvou letech pochopí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
10.12.13 13:10

@lekarnicka28 křídy jsem tam nechala, panenky (bez rukou a o jedné noze) taky a jednoho plyšáka též… Jen ty kostky jsem pak vytáhla když byla v pokoji a schovala je, těch mi bylo líto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
10.12.13 13:10

U nás je poslední dobu největší lež Ježíšek, nikdy mě nenapadlo, že bych dětem říkala, že neexistuje :nevim: já sama na něj taky jako malá věřila a nemyslím si, že by mě to nějak poznamenalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
10.12.13 13:14

Pro malou je to nával emocí, vztek, se kterým se neumí vypořádat, neví co s těma emocema dělat. Dospělí si dokážou ulevit - sprosté slovo, prásknutí dveřma, dají si panáka, cigaretu…Ale takhle malé dítě neví jak si ulevit.
Doporučuju knihu Respetkovat a být respektován, tam třeba doporučujou klidně dítěti koupit jednoho konkrétního „zuřícího“ plyšáka, s kterým bude moct praštit, až to na ní příjde, boxovací pytel, polštář do kterýho si bouchne, dát jí papír, který roztrhá nebo zmačká…Je toho víc.
Já osobně to někdy řeším odchodem do jiné místnosti a syn postupně vychladne. I když u nás je to hodně o sebeubližování, ve vzteku si klekne a buší hlavou o zem, takže spíš jsem v místnosti s ním, aby viděl, že máma je tu pro něj a chce mu pomoct. A úplně nejlepší je tomu předejít, když vidím, že jde na něj rapl, tak rychle odvedu pozornost jinam.
Vracet jí ránu je blbost - často to vidím na hřišti. Dítě bouchne jiné dítě, máma přijde, nařeže mu a u toho mu říká, že ostatní se nebijou. No tak dává to logiku? Dítě bouchnout nesmí a maminka smí? Z toho bych byla taky pěkně zmatená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
10.12.13 13:14

@werunkaw123 :mrgreen: Taky patříš do klubu macech? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
10.12.13 13:18

@lekarnicka28 Už to tak vypadá :mrgreen: ale zas musím říct, že teď už dost dlouho se k hračkám chová slušně… takže to asi úspěch mělo, nic neničí a dokonce si i za mého dohledu tedy sama po sobě uklízí takže si myslím, že spokojené jsme obě…

Ona se vždy sama jde pochlubit jak si uklidila, jak uložila medvídky apod.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
10.12.13 13:20

Taky bych ji bila ne moc jen na zadek nebo pres ruce at si to zapamatuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
10.12.13 13:20

@theres, do určité míry máš pravdu.. ALE. Policajt tě smí odvést a někde zavřít, ty nikoli, byť bys měla důkazy, že ten člověk si to zaslouží. Šéf smí to, co jeho podřízení ne.. Voják smí někoho zastřelit.. Popelář smí jet venku na autě.. Takových příkladů nerovnosti, kdy jeden něco smí a druzí ne, je hromada a k životu patří a bude se s nimi setkávat celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
10.12.13 13:24
@zizalkaaa píše:
Taky bych ji bila ne moc jen na zadek nebo pres ruce at si to zapamatuje

za tuhle radu tě tady budou kamenovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
10.12.13 13:24

@werunkaw123 :palec: Jojo u nás to taky splnilo svůj účel a k věcem se chová pěkně.. Jen občas se mu nechce uklízet, vyhrožuju pytlem na odpadky, že to do něj posbírám a odnesu :D Teď jsme na vyšším levelu, že vše stojí penízky, co se zničí, se musí koupit nové a pak nezbydou na zábavu nebo pro radost. (malému bude v únoru 5) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí