Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Maminky co by jste dělali se vzteklým a zlomyslným dítkem? Syn 2 roky 7 měs. dělá samé naschváli, neposlouchá, bije kočku a teď začal bít i mě. Je to asi 2 dny co mi bušil do bříška (jsem gravidní a za pár dní mám termín) jak smyslů zbavenejuž nevím jak na něj. Vysvětlit že se to nedělá že dělá bebí nepomáhá, dát na zadek taky ne a když mu to oplatíme to co on udělal nám či kočce tak nás udeří ještě víc..
Při záchvatu vzteku se k němu pomalu bojím i přiblížit jelikož mě už několikrát zkopal když jsem ho chytla za ruce či celého jsem si chtěla posadit na klín a uklidnit ho..
Není to zralé už na lékaře to co on dělá?
![]()
Já takové dítě nikdy neměla, ale sousedka to řešila ledovou sprchou.
Zřejmě žárlí na další mimi… Snad se to zlepší, až bude mít sourozence u sebe a bude pomáhat - bude si připadat důležitej ![]()
Příspěvek upraven 14.07.14 v 10:49
@boball píše:
Já takové dítě nikdy neměla, ale sousedka to řešila ledovou sprchou.
zas ta ledová sprcha ![]()
@pusina1 píše:
zas ta ledová sprcha
To nevím, jestli zas, rozhodně to prý zabralo, já to nikdy nezkoušela.
@boball píše:
To nevím, jestli zas, rozhodně to prý zabralo, já to nikdy nezkoušela.
to bych svýmu dítěti nikdy neudělala, raději psychologa…cokoliv… ne tohle.
Musí se rozlišit, jestli se jedná o afektivní záchvaty nebo je jen zlobivý.
Takže pediatr, psycholog, pedagog. psych. poradna ![]()
@pusina1 píše:
zas ta ledová sprcha
No tak pokud je dítě agresivní na ostatní, nebo v zápalu vzteku je schopné ublížit třeba i samo sobě, tak bych asi nebyla proti
. Řešila to tak kamarádka, její malý když se vztekl, tak mlátil hlavou do zdi, nebo do země a často mu i dost tekla krev, tak než aby si nějak ublížil fukla ho do vany a osprchovala studenou vodou. Nejdřív jsem s tím nesouhlasila, ale pak jsem jeden záchvat zažila a šel z něj opravdu strach ![]()
Opravdu nechápu, jak se matka může nechat tlouct a zkopat od ani ne tříletého děcka. Co v pubertě? To se nechá bodnout nebo zamknout do sklepa?
@marrlinka Teď to ale opravdu nejde ho čapnout a aby mě on zkopal. Jsem na rizikovém těhu ještě přeci jen máme nějaký čas do termínu a nerada bych rodila opět předčasně kdyby mě kopl nějak nešikovně a odlučovala se placenta
nebo aby nedej bože miminku nějak ublížil a ono třeba zemřelo
Máme hrozně málo vody takže není moc prcek chráněný proti nárazům z venku.
Nic proboha nereste ledovou sprchou a objednejte se co nejdriv k detskemu psychologovi!!!
@sissi79 píše:
Ledovou sprchou rozhodně neřešit!!!
Ledovou ne, ale ve chvíli kdy by mě dítě fyzicky atakovalo, tak bych ho oblečenýho šupla do vany a sprchla ho vlažnou.