Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Proc deti ziji s otcem, co je tyran? To je prece normalni, ze vas to sebralo, ze vas dcera bije. Poradit se nekde u odborniku(Bily kruh bezpeci nebo jak se to jmenuje) a dostat deti do pece a srovnat si je. Darky samo nedat. Alespon uvidi, ze Vase slovo plati. Uplne to nechapu, kdyz poprve uhodi, tak ji za tu ruku chytnu a spacifikuji ji. Prece se nenecham tlouct.
@Anonymní píše:
Dnes mi opet nabila moje dcera.
Zije se svym otcem, ktery me tyral.
Dnes jsem k nim sla, abych se ji zeptala, co bude chtit na Vanoce. Rekla mi to a chtela, abych sla pryc. Ja jsem ale chtela mluvit jeste s druhym ditetem a rekla jsem ji, ze nepujdu pryc, ze od dveri muze odejit ona. Ona ale nechtela, kricela na me, vrazela do me a nekolikrat me uhodila - mimo jine pesti do bricha, primo do mist, kde mam stale jeste citlivou jizvu po operaci. Schvalne, protoze vi, ze je to nejsnazsi zpusob, jak mi zpusobit bolest,
Z nejakeho duvodu me to uplne sebralo, jak me prakticky bezduvodne bije moje ditea ve vzteku jsem ji rekla, ze darky nebudou. Jeste ted jsem z toho nestastna.
Bohuzel to nebylo poprve, co me uhodila. Uz za sebou mam i horsi napadeni - kopani do hlavy, vyhrozovani nozem.
Jsem z toho zoufala a nevim, co delat. Dcera je pred zacatkem puberty a ja se bojim, ze to bude jeste horsi. Nejde mi ani tak o fyzickou bolest, predevsim me neskutecne trapi, jak mi ublizuje moje vlastni dite.
Hrozné. Ale takové holce bych dárky nedala.
@Oriseka píše:
Proc deti ziji s otcem, co je tyran? To je prece normalni, ze vas to sebralo, ze vas dcera bije. Poradit se nekde u odborniku(Bily kruh bezpeci nebo jak se to jmenuje) a dostat deti do pece a srovnat si je. Darky samo nedat. Alespon uvidi, ze Vase slovo plati. Uplne to nechapu, kdyz poprve uhodi, tak ji za tu ruku chytnu a spacifikuji ji. Prece se nenecham tlouct.
Já bych holku, co mě ohrožuje nožem, domů nechtěla. Spíš bych ji zavřela do pasťáku. Tohle není puberta, tohle je opravdu hrozné. Asi ten Bílý kruh bezpečí, mohli by poradit, co dál.
@kemeny13 píše:
Vůbec nechápu pokud to nebylo poprvé proč za nimi chodíš?
Jsou to moje deti a ja je mam rada. Beru to tak, ze jejich chovani je dusledkem toho, ze je otec tyra. Chci, aby vedely, ze je mama ma rada a je tu pro ne, a take to, ze muze byt i jiny zivot nez ten, jaky znaji u otce, aby se z toho dokazaly vymanit.
@Anonymní píše:
Jsou to moje deti a ja je mam rada. Beru to tak, ze jejich chovani je dusledkem toho, ze je otec tyra. Chci, aby vedely, ze je mama ma rada a je tu pro ne, a take to, ze muze byt i jiny zivot nez ten, jaky znaji u otce, aby se z toho dokazaly vymanit.
Máš ji ráda, ač tě bouchá do nezahojené jizvy? Jak to, že děti byly svěřeny otci, který týral matku?
@Anonymní píše:
máš je ráda no to i chápu, ale tímhle jim nepomůžeš a nic nezměníš vidí že tě můžou zmlátit jednou zmlátí někoho jiného a modli se aby někoho nezabili
@Russet píše:
Já bych holku, co mě ohrožuje nožem, domů nechtěla. Spíš bych ji zavřela do pasťáku. Tohle není puberta, tohle je opravdu hrozné. Asi ten Bílý kruh bezpečí, mohli by poradit, co dál.
Pani psala pred pubertou (tak to je ji tak 10 ne?)-to je na pastak jeste mala. Neumim si to asi uplne predstavit, ale porad je to jeji dite, ikdyz se chova silene. Urcite bych chtela mit sve dite ve sve peci, obzvlast kdyz otec neposkytuje dobrou vychovu. Pak mu samozrejmne zajistit odbornou peci, terapii atd.
@Aletheia píše:
Děti jsou obrazem svých rodičů. U vás je to jeden rodič násilník a druhy slaboch co si nechává ubližovat (promiň ale je to tak). Jak probíhal soud že je dostal otec násilník? Předpokládám žes to nikdy nedotáhla na policii, žeJinak by je nedostal.
Tohle nemá řešení, pokud s tebou dcera nechce být, ani zákazy nepomůžouTam chyba nastala už před pěknou řádkou let.
Pokud je dcera 15+ normálně bych zavolala policii, je to napadeníPokud to neuděláš je to tak nějak tvůj problém a my to těžko vyřešíme.
Soud o deti probihal zcela nestandardne, velmi mi uskodil znalecky posudek a i kdyz byl vyvracen reviznimi posudky, tak deti nakonec zustaly u nej. Soudce vi, ze je otec nasilnik - po nekolika letech pripustil, ze k nasili vuci mne dochazelo, ale neni to podstatne, protoze to je pry neco, co se delo mezi rodici a na deti nemelo vliv. Tomu, ze tyra deti, soudce stale neveri - jinak by pry k otci nemely tak pevny vztah. Faktem je, ze deti nikdy nemely viditelna zraneni a nikdy kvuli tomu nebyly lekarsky osetreny.
Na policii jsem to dotahla, ale u soudu byl osvobozen pro nedostatek dukazu.
Dcera jeste neni trestne zodpovedna, ale i kdyby byla, tak si nedokazu predstavit, ze bych na ni podala trestni oznameni.
@Anonymní píše:
A proč dopustíš, že je otec týrá? Nebo jsi sama od něj utekla a nechala je s ním? Celé je to divné. Neumím si situaci, kterou jsi tady popsala vůbec představit. Strašné.
@luci.no píše:
A co bude nasledovat? Dostane darky nebo ne? Nevime, jake jsou souvislosti, ale pokud to nebylo poprve, tak je bud silene nestastna (dochazi k psychologovi?) a nebo to ma okoukane od blizkych lidi.
Nevim.
Ona je jednak nestastna a take to ma okoukane. Kdyz jsem ji poprve konfrontovala s tim, ze me bit nesmi, tak se divila, proc. Pry mi nevadi, ze me biji tata a teta, tak proc mi to vadi od ni…
K psychologovi mela chodit uz davno, ma za sebou obdobi panickych atak a sebeposkozovani.
@Anonymní píše:
Nevim.
Ona je jednak nestastna a take to ma okoukane. Kdyz jsem ji poprve konfrontovala s tim, ze me bit nesmi, tak se divila, proc. Pry mi nevadi, ze me biji tata a teta, tak proc mi to vadi od ni…
K psychologovi mela chodit uz davno, ma za sebou obdobi panickych atak a sebeposkozovani.
Tak asi holt budeš muset počkat, až tě zbije tak, že t sousedi budou volat sanitku. Pak se snad ledy pohnou ![]()
@Oriseka píše:
Deti v soucasne dobe dostat do pece nemuzu, vycerpala jsem vsechny moznosti. Musely by to chtit samy a rict to u soudu. Nebo by otec musel provest neco takoveho, ze by mu je odebrala socialka, ale v tom pripade by ke mne takhle dcera stejne nesla, kvuli agresivite vuci mne.
@maja45 píše:
A proč dopustíš, že je otec týrá? Nebo jsi sama od něj utekla a nechala je s ním? Celé je to divné. Neumím si situaci, kterou jsi tady popsala vůbec představit. Strašné.
Protoze tomu nedokazu nijak zabranit - a to jsem vycerpala vcechny moznosti, ktere nejsou nezakonne - soud, socialka, organizace pro obeti rodinneho nasili, mela jsem nekolik pravniku, zapojila jsem ambasadu i media, pomoc jsem hledala i u nabozenske organizace. Teoreticky bych jeste mohla deti unest nebo angazovat najemneho vraha na exmanzela, ale nemyslim, ze je situace tak zoufala, abych porusovala zakon takovymhle zpusobem. Jine reseni me ani nikoho z meho okoli nenapada.
@Anonymní píše:Žiješ vůbec v Čechách?
Protoze tomu nedokazu nijak zabranit - a to jsem vycerpala vcechny moznosti, ktere nejsou nezakonne - soud, socialka, organizace pro obeti rodinneho nasili, mela jsem nekolik pravniku, zapojila jsem ambasadu i media, pomoc jsem hledala i u nabozenske organizace. Teoreticky bych jeste mohla deti unest nebo angazovat najemneho vraha na exmanzela, ale nemyslim, ze je situace tak zoufala, abych porusovala zakon takovymhle zpusobem. Jine reseni me ani nikoho z meho okoli nenapada.
@Berry77 píše:
angažovat nájemného vraha? Ty jsi buď na hlavu, nebo provokatér
Jako nájemkyně vrahů by jistě promptně dostala děti do péče
Nějak mi to smrdí…