Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A co Ti poradily všechny ty instituce? Neptam se ve zlém, spíš mě to zajímá, jestli Ti řekli nějaké řešení, protože já ho nevidím, resp. si myslím, že je pro dceru momentálně nezdravé, aby byla s otcem, nebo s Tebou. Potřebuje odbornou pomoc a vymanit se z kruhu násilí, které je pácháno na ní nebo které dělá sama… Viděli to odborníci stejně a děláš pro to něco? Že se necháš bít od manžela, tety svých dětí a své dcery je opravdu extrém. Šla bych i cestou terapie pro Tebe, abys přestala žít v roli oběti. Držím palce, ať přijdeš na to, že nikdo a kvůli ničemu nemá právo Ti ubližovat. Jakmile to přijmeš za své, nastoupí cestu, na jejímž konci bude líp. ![]()
@Berry77 píše:
angažovat nájemného vraha? Ty jsi buď na hlavu, nebo provokatér
Nejsem ani na hlavu ani provokater, to pisu pro pripad, ze by mi tu nekdo tvrdil, ze jsem nevycerpala vsechny teoreticke moznosti, jak uchranit deti. Mozna mi to nebudes verit, ale i tyhle zpusoby reseni uz mi nekdo opravdu poradil - s tim unosem dokonce nekolik lidi.
@Ella9 píše:
A co Ti poradily všechny ty instituce? Neptam se ve zlém, spíš mě to zajímá, jestli Ti řekli nějaké řešení, protože já ho nevidím, resp. si myslím, že je pro dceru momentálně nezdravé, aby byla s otcem, nebo s Tebou. Potřebuje odbornou pomoc a vymanit se z kruhu násilí, které je pácháno na ní nebo které dělá sama… Viděli to odborníci stejně a děláš pro to něco? Že se necháš bít od manžela, tety svých dětí a své dcery je opravdu extrém. Šla bych i cestou terapie pro Tebe, abys přestala žít v roli oběti. Držím palce, ať přijdeš na to, že nikdo a kvůli ničemu nemá právo Ti ubližovat. Jakmile to přijmeš za své, nastoupí cestu, na jejímž konci bude líp.
Bylo mi receno, ze vse delam spravne a mam to delat dal. Cimz jsem se ridila, ale rekla bych, ze je to cim dal horsi. Starsi sice pomalu dostava rozum (ale celkove prejima otcovu mentalitu typu „tata nas bije, protoze jsme zle“ nebo „tata te zbil opravnene, protoze jsi ho neposlechla a odporovala jsi mu“), tahle je ale cim dal horsi. Krome darku ji prakticky nezajimam, i moje nepatrna „provineni“ vedou k tomu, ze se vuci mne chova nasilne (tak jako dnes: chtela, abych odesla, ale ja jsem chtela jeste mluvit s druhym ditetem, nacez me zacala bit). Podobne se chovala i k mym pribuznym, ale ti si to nenechaji libit (vetsinou to resili odchodem, jednou bylo dceri pohrozeno, ze pokud nekoho uhodi, tak bude bita taky - kratkodobe to zabralo, ale po navratu k otci si stezovala, ze ji pry bijeme - otec to samozrejme nahral na mobil, takze u prupadneho dalsiho stani u soudu predlozi video, na kterem si dcera stezuje, ze ji tyrame).
Ta teta me napadla jednou, nebylo to biti, ale dcera to tak vnimala. Exmanzel me naposledy uhodil letos v lete, snazim se mu jit z cesty. To biti jsem tak nejak akceptovala kvuli tomu, abych mohla videt deti.
Jinak odbornici mi jeste radili dve ruzne veci:
Tyto veci se minimalne castecne vylucuji, ja se v pripade pochyb snazim ridit dvojkou.
@Anonymní píše:
Bylo mi receno, ze vse delam spravne a mam to delat dal. Cimz jsem se ridila, ale rekla bych, ze je to cim dal horsi. Starsi sice pomalu dostava rozum (ale celkove prejima otcovu mentalitu typu „tata nas bije, protoze jsme zle“ nebo „tata te zbil opravnene, protoze jsi ho neposlechla a odporovala jsi mu“), tahle je ale cim dal horsi. Krome darku ji prakticky nezajimam, i moje nepatrna „provineni“ vedou k tomu, ze se vuci mne chova nasilne (tak jako dnes: chtela, abych odesla, ale ja jsem chtela jeste mluvit s druhym ditetem, nacez me zacala bit). Podobne se chovala i k mym pribuznym, ale ti si to nenechaji libit (vetsinou to resili odchodem, jednou bylo dceri pohrozeno, ze pokud nekoho uhodi, tak bude bita taky - kratkodobe to zabralo, ale po navratu k otci si stezovala, ze ji pry bijeme - otec to samozrejme nahral na mobil, takze u prupadneho dalsiho stani u soudu predlozi video, na kterem si dcera stezuje, ze ji tyrame).
Ta teta me napadla jednou, nebylo to biti, ale dcera to tak vnimala. Exmanzel me naposledy uhodil letos v lete, snazim se mu jit z cesty. To biti jsem tak nejak akceptovala kvuli tomu, abych mohla videt deti.
- Nenechat si ublizovat za zadnou cenu.
- Udrzovat kontakt s detmi, aby vedeli, ze tu jsem pro ne, a abych jim ukazala jiny styl zivota, nez znaji od otce.
Tyto veci se minimalne castecne vylucuji, ja se v pripade pochyb snazim ridit dvojkou.
Jsi tu pro děti, které tě bijí mezi dveřmi?
Já bych se naopak stáhla a šla jim z cesty. Dávat jim za to ještě dárky?!
Já bych se totálně odřízla od všech. Máš co dělat sama se sebou. Děti bys nezvládla.
@Anonymní píše:
Nejsem ani na hlavu ani provokater, to pisu pro pripad, ze by mi tu nekdo tvrdil, ze jsem nevycerpala vsechny teoreticke moznosti, jak uchranit deti. Mozna mi to nebudes verit, ale i tyhle zpusoby reseni uz mi nekdo opravdu poradil - s tim unosem dokonce nekolik lidi.
Jesti ti někdo radí takové mafianské praktiky, tak s tím raději taky kontakt přeruš. Za takové jednání ti děti do náruče neskočí a půjdeš leda bručet. Necháš si namlátit od dvanáctiletého?! smrada a dokázala bys zaplatit někomu, aby tvého muže zabil? Fakt to zní opravdu neuvěřitelně. Žiješ s arabem?
@Anonymní píše:
Jsou to moje deti a ja je mam rada. Beru to tak, ze jejich chovani je dusledkem toho, ze je otec tyra. Chci, aby vedely, ze je mama ma rada a je tu pro ne, a take to, ze muze byt i jiny zivot nez ten, jaky znaji u otce, aby se z toho dokazaly vymanit.
tak otec je týrá. A ty je máš ráda a chceš aby věděli že tu pro ně jsi. A proto je necháš u otce, který je týrá. No jestli je to pravda a nic s tím nedělaš. Protože holka by snad u soudu řekla pravdu že je otec týrá. Tak bych tě za matku nechtěla. K čemu je jim matka která je ma ráda ale nechá je týrat
@Anonymní píše:
- Nenechat si ublizovat za zadnou cenu.
- Udrzovat kontakt s detmi, aby vedeli, ze tu jsem pro ne, a abych jim ukazala jiny styl zivota, nez znaji od otce.
Ale o tom to je. Nenechat se bít za žádnou cenu. Tj. nastavit pravidla: jsem tu pro vás, miluju vás, ale nenechám si už nikdy ubližovat. Jestli se se mnou chcete vidět, pak bez násilí. Nikdy bych vám neublížila a totéž chci od vás… Klidně jim to můžeš napsat v SMS, a bude to znamenat, že se nenecháš bít, budeš tu pro ně, když budou chtít, ale za jasných pravidel - bez násilí.
To, že za nimi chodíš a necháš se mlátit, jim neukazuje jiný způsob života, jen potvrzuje ten jejich, že ubližovat někomu je vporadku a normální součást života.
@smajlik345 píše:
tak otec je týrá. A ty je máš ráda a chceš aby věděli že tu pro ně jsi. A proto je necháš u otce, který je týrá. No jestli je to pravda a nic s tím nedělaš. Protože holka by snad u soudu řekla pravdu že je otec týrá. Tak bych tě za matku nechtěla. K čemu je jim matka která je ma ráda ale nechá je týrat
Co bych podle tebe mela delat?
@Anonymní píše:
prvotně nenechat se mlatit od děti. A místo za nimi chodit domů, bych s němi šla někam kde s němi můžu být o samotě a pokoušela bych se je dostat do své peče
@smajlik345 ale ona píše, že soudní možnosti už vyčerpala..
nepíše nám celou pravdu, viz. rozhodnutí soudu a znalecké posudky
nemůžeme odborně poradit, protože neznáme pravdivě celou situaci, nevíme, proč má jizvu, proč to dítě ví, proč ji bije při sebemenším konfliktu..
pokud nežije v ČR můžeme radit ještě o to méně…
tohle už je na nějaký Mezinárodní červený kříž, ten jsi zkoušela?? https://www.cervenykriz.eu/cz/icrc.aspx
@Anonymní píše:
Podle zákonů země, ve ktere žiješ.
@Lucy75 píše:
@smajlik345 ale ona píše, že soudní možnosti už vyčerpala..
nepíše nám celou pravdu, viz. rozhodnutí soudu a znalecké posudky
nemůžeme odborně poradit, protože neznáme pravdivě celou situaci, nevíme, proč má jizvu, proč to dítě ví, proč ji bije při sebemenším konfliktu..
pokud nežije v ČR můžeme radit ještě o to méně…
tohle už je na nějaký Mezinárodní červený kříž, ten jsi zkoušela?? https://www.cervenykriz.eu/cz/icrc.aspx
Co se tyce svereni deti do pece, tak mi tu neporadi asi nikdo, podle pravniku v soucasne dobe tahle moznost neexistuje, pokud deti nebudou samy chtit (a tahle dcera nebude, starsi dite by casem chtit mohlo) nebo otec neudela nic, kvuli cemu by mu deti musely byt odebrany (coz nejspis neudela a nevim, zda by bylo spravne ho zkouset intrikami nejak provokovat, aby kuprikladu zbil svou soucasnou partnerku - do takovych podlych veci s extremne nejistym vysledkem se poustet nechci).
Jizvu mam po operaci, jeji puvod s nasilim nesouvisi.
Mezinarodni cerveny kriz jsem nezkousela, nevim, jak by mohl pomoci.
@stock píše:
Podle zákonů země, ve ktere žiješ.
Podle pravniku mohu nyni jenom kontaktovat psychologa - zkousela jsem to nekolikrat, ale k nicemu to nevedlo.