Co mám dělat v této situaci na úřadu práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11054
27.7.22 17:54

@j.a.n.i1 nemám špatné zkušenosti s úřady všeobecně.
Stěhovali jsme se, stavěli dům. Myslím, ze za poslední tři roky jsem měla hodně zkušeností s úředníky. Různé přepisy, přeregistrace.

Nejhlubší zážitek ve mně nechaly pracovnice ÚP. Nikdo nikam nenakráčel stylem sedněte si že mě na zadek. Jediný kdo tohle vyžadoval byly úřednice ÚP samy k sobě.
Jediné slušné chování bylo na recepci ve smyslu nasměrování a přímá komunikace s vedoucí kurzu (to nebyla pracovnice ÚP), jak operativně řešit nepřítomnost na kurzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27754
27.7.22 17:56
@j.a.n.i1 píše:
@matkabagristy No, já bych hlavně řekla, že tady (a tím nemyslím čistě emimino, ale tak obecně naši společnost) je koloritem nadávat na všechny úředníky, přitom tedy moje zkušenost je, že pokud tam člověk nenakráčí stylem „já jsem tady a všichni si ze mě sedněte na prd.el“, tak je většina úředníků celkem milá a dá se s nimi domluvit. Ano, informovanost je občas horší, ale koneckonců všude jsou pracovníci lepší a horší.

souhlasím já jsem na ně milá a oni na mě taky obvykle z 99% je fakt že na jednom úřadě je jedna která je nemilá tam chodí manžel semnou a pak je milá, ale já jí chápu tam chodí je samá extra elita takže asi obranné chování už mezi dveřmi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8762
29.7.22 07:32
@Trojlístek píše:
Nebudu tady řešit nic o vyvozování. Prostě ÚP není instituce, která by byla co k čemu.
Tudíž si z toho někteří udělali dojnou krávu a ti kteří to umí, těm to prochází a úřednice nemají odvahu pípnout.
Potom, když přijde opravdu někdo totálně neznalý, tak ho v tom prostě nechají. A ničeho nejsou povinny. Přitom povinny jsou. Zakladatelka neudělala dobře s tím kurzem a to jak to celé nechala vyhnit.
Včetně toho přístupu (není zkušená), nicméně vím, že i když se člověk chová předpisově, tak mu dokáží udělat zle.

Za všechno můžou úřednice. Zakladatelky otec dle jejího vyjádření všemu rozumí, tak absolutně nechápu, když radí všem na úřadě, proč tedy neporadil vlastní dceři. Stejne tak zvednout telefon a zavolat paní z kurzu a vysvětlit situaci je moc práce. Urcite by jí řekla co dělat dál. To jí napíše smsku a je to vyřízené. Chápu, že je mladá a spustí věcí neví, ale může se zeptat a nevěřím těm kecum, jak všichni jsou zlí, nikdo na úřadě nikomu nic neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8762
29.7.22 07:37
@Havlova píše:
Možná by stačilo říct, jestli je nemocná, ať dojde k dr pro to a to a přinese to tehdy a tehdy.

Věř mi, že se to uchazečům o zaměstnání omílá pořád dokola a pak jsou schopni říct, že jim nikdo nic neřekl. A pokud by te paní z kurzu zavolala a řekla, že nesla na kurz kvůli nemoci, určitě by ji poradila. Jenže ona ji napsala smsku a místo toho hned dojít na úřad to řešit, to řeší tady. Vsechny tu určitě chápeme, že má potíže, je mladá atd.ale když se jí tu radí co tedy udělat, tak akorát ví co kdo dělá špatně a vlastně jak ona za nic nemůže. Tata radí všem na úřadě dle jejich slov, tak proč se nezeptá jeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11054
29.7.22 10:09
@Adull píše:
Věř mi, že se to uchazečům o zaměstnání omílá pořád dokola a pak jsou schopni říct, že jim nikdo nic neřekl. A pokud by te paní z kurzu zavolala a řekla, že nesla na kurz kvůli nemoci, určitě by ji poradila. Jenže ona ji napsala smsku a místo toho hned dojít na úřad to řešit, to řeší tady. Vsechny tu určitě chápeme, že má potíže, je mladá atd.ale když se jí tu radí co tedy udělat, tak akorát ví co kdo dělá špatně a vlastně jak ona za nic nemůže. Tata radí všem na úřadě dle jejich slov, tak proč se nezeptá jeho?

Protože někdy ti rodičové radi blbě a někteří (většina) mladych přejímá tento vzor, téměř nic jiného neznají. Já měla doma to stejné, všichni hlupáci. Strašně těžko se mi v tom existovalo, ale věděla jsem, že je to blbě.
Taky jsem s rodiči celé dospívání bojovala, ani teď to není o moc lepší. Pořád mi otec tvrdi, že jsem černá ovce rodiny.
Ano, s těmito lidmi je problém. Uznávám. A buď se vzpamatují (jako třeba já), nebo budou mít problémy celý život (můj otec) a možná i zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová