Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den.
Byla jsem registrovana na UP s tím, že jsem v březnu přerušila školu kvuli psychickému zdraví a zaroven i že v září nastupuji na novou školu. Paní na UP me chtela hned cpát práci s tím, že jsem jí odvetila, že nejsem schopná momentalne prace skr zdraví. Vyžadala si potvrzení od doktora které jsem jí doložila. I tak me nedávno zapojila do programu kterej trval tyden a každy den jsem tam mela být pet hodin na nejake prednasce asi s 12 dalsima cizima lidma. Prvni den jsem tam nejako prezila s tim ze me to dalo fakt zabrat, druhy den se mi po ceste udelalo zle a nebyla jsem tam schopna dojit, mam socialni fobii, do toho panicke ataky, uzkosti, deptesionalizaci a možná i epilepsii která se zatím teprve řeší.
Omluvila jsem se sms.
Další den jsem puvodne mela jít na pohovor kde jsem si myslela, že to pro me bude lepší protože mi pomaha neco delat nez jen sedet mezi cizima lidma a prezentovat se tam.
Takže z vlastní iniciativi jsem si nasla brigafu kam jsem mela jit na pohovor, ale nakonev mi ho pani zrusila pac si tam dohodila svoji znamou s praxí. Takže žadné potvrzení že jsem byla na pohovoru nemam, no a ctvrtek a patek jsem na tu prednašku tez nešla protože jsem se fakt necitila. Bohužel me nenapadlo si zajít k doktorovi pro razítko. Mám jen z dubna zprávu z psychiatrie, že takové stavy a diagnozy mám. Ted v srpnu nastupuju k jiné psychiatricce pač s tamtou jsem nebyla spokojena z duvodu, ze mi nesedly prasky a ona mi je odmitala vymenit a nakonwc mi je tedy vysadila a byla lina napsat jine..
Každopadne je mi více než jasne že to stačit nebude a budu vyhozena z UP. Což me ani nejako neštve když nastupuji v září do školy. Jen vím, že si za srpen budu muset zaplatit sama socialní zdravotní.
Akorát ted nevím jestli mám počkat na nejaky dopis..a nebo jestli musim ci nemusim uz zajit na pracak nebo jestli stačí jen zajít na zdravotko a tam si uhradit ten srpen.
popřípadne do kdy ten srpen musim uhradit? Je mi blbe se ptat tady, zeptala bych se na UP ale bohuzel mam nejako po chuti když jsem schytala zrovna uřednici která je tak mov přijemna, že ani nepozdraví. Upřímne mi přišlo že je na me i zaujata🤷♀️
Ty jsi asi dáreček. Jakou školu jsi prerušila, základní? Jak bys chtěla dál studovat, když nemůžeš nikam mezi lidi? A tvůj sloh a gramatika ![]()
@Luci0437 No, na UP se mají hlásit jen lidé, kteří hledají práci a jsou schopni do ni nastoupit, takže tam nemáš co dělat a mít pocit, že je paní zaujatá, jen protože chce, abys plnila základní podmínku registrace, to jako vážně?
A jinak srpen se platí do cca 20. září.
Do školy můžeš, v září, a v červenci na rekvalifikaci ne? Tam ti třicet cizích lidí vadit nebude?
Nečtu to celý, ale pokud jsi na ÚP, tak z logiky věci by sis měla shánět práci. Není to povinný být tam registrovaná, akorát je to pohodlný, viď. Počkej si na dopis a uvidíš, přinejhorším dostaneš pokutu a sankční řízení, ale jestli nejsi schopná si zařídit ani tak triviální věc, jako zeptat se na postup, tak holt si ty následky nes.
@Alriga kazdej z nebe nespadl:)) nejsem tu za ucelem urazeni a posmechu, zakladku mam davno dodelanou:) prerusila jsem stredni
a co se tyce tech lidi, tak ted tam momentalne chodit nemuzu jelikoz mi to dela zle, jelikoz nemam zahajenou lecbu ani terapie..jak uz jsem psala na zacatku srpna jdu k nove psychiatricce ktera me da dohromady postupne terapii a antidepresivama. Proto nastup do školy uz bude o neco snadnejsi.
@j.a.n.i1 píše:
@Luci0437 No, na UP se mají hlásit jen lidé, kteří hledají práci a jsou schopni do ni nastoupit, takže tam nemáš co dělat a mít pocit, že je paní zaujatá, jen protože chce, abys plnila základní podmínku registrace, to jako vážně?
A jinak srpen se platí do cca 20. září.
Musím konstatovat, že v některých rodinách panuje názor, že na pracák se má člověk hlásit, aby si nemusel sám platit zdravotní.
@Alexandria Nixia presne tak, z toho duvodu tam jsem i ja, neni pravda že tam mají být jen lidi co mužou pracovat, je tam i plno lidi co řeší svohe zdraví a momentalne makat nemužou. ![]()
@Luci0437 píše:
@Alriga kazdej z nebe nespadl:)) nejsem tu za ucelem urazeni a posmechu, zakladku mam davno dodelanou:) prerusila jsem stredni
a co se tyce tech lidi, tak ted tam momentalne chodit nemuzu jelikoz mi to dela zle, jelikoz nemam zahajenou lecbu ani terapie..jak uz jsem psala na zacatku srpna jdu k nove psychiatricce ktera me da dohromady postupne terapii a antidepresivama. Proto nastup do školy uz bude o neco snadnejsi.
Nevím, proč bys měla padat z nebe.
Pišeš zmateně a nejasně. Pokud bys byla vážně nemocná, měla bys narok na pracovní neschopnost. Na UP být nemusíš, jen je treba si asi platit zdravotní pojištění.
Ty ale působíš dojmem, že ti vsichni ubližují… ![]()
Zkusenost nemam, ale pockala bych na oficialni papiry jinak i na te zdravotni pojistovne bude asi problem, pokud jsi vedena jako statni pojistenec a nebudes mit cim dolozit, ze uz jim nejsi
Jinak hlasit se na UP a divit se, ze ti cpou praci
No nic no. A priste, at uz budes ve skole nebo na UP nebo v praci holt budes muset zabezpecit potvrzeni o neschopnosti…zpetne by ti ho jeste nevystavili? Nekde jsou ochotni, ale nevim, jestli to neni max 3 pracovni dny, chtelo to volat nejpozdeji hned v pondeli…
Hele zvedni se a bez se zeptat na UP. Tady ti nikdo nic neporadí, jelikoz vše se posuzuje individuálne. Jasně jsou pravidla a ty jsi je totálně ve všem porušila.
A promiň, ale v září už budeš naprosto v pořádku, že zvládneš sedět ve škole mezi cca. 30 lidma klidně 8 hodin a teď to nešlo. ![]()
Všichni se proti tobě spojili s jsou na tebe zlý a ty jsi jediný chudák na světě. I tvůj psycholog je na tebe zlý. Myslím že není na tebe zlý, ale ví co jsi za případ.
@Azeretereza pohodlny mi to fakt neprijde, bylo mi to jen doporuceny abych si nemusela platit zdravotko, a neni pravda že tam jsou jen lidi co shani praci, jsou tam i lidi co si momentalne resi zdravotni problem a nejsou proste zpusobily k praci ![]()
@Alriga : ma radu psychiatrickych diagnoz, momentalne neprobiha lecba, jak ma asi pusobit ![]()
Ale jinak teda koukam, ze to ten pracak neresi, ze takove „uchazece“ vubec eviduji ![]()
Nevím proč jsi opustila stavající školu, ale podle toho co píšeš, ti dávám v nové škole tak měsíc. Pokud nevydržíš ani týden chodit na kurz, jak chceš studovat školu, která bude trvat roky? Úřad práce je od toho aby zprostředkoval zaměstnání a ne aby živil někoho komu se nechce dělat. Vymlouvat se na doktory a zdravotní stav, není co by ti někde procházelo, ať budeš pracovat nebo studovat, budeš tam muset chodit. To je základ každého zaměstnání a asi to byl i důvod ukončení školy, že? Potřebuješ sociálně dospět…