Co mám upéct?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
194
11.3.10 14:33

A tohle jsem dělala včera a bylo za deset minut hotový. Pak musí jen tuhnout. ALe je to fakt obr mňamka :palec:
 http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
11.3.10 17:59

Já dělám tohle. Říká se tomu prošívaná deka.
5 vajec, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžíce hol. kakaa, 1 vanilinový cukr, 1 prdopeč, 1/2 hrnku slunečnicového oleje, 2 vaničky polotučného tvarohu a 1/2 sáčku vanilkového pudinku
Mouku promíchám s kakaem, vanilinovým cukrem a prdopečem a postupně zašlehám ke čtyřem žloutkům utřeným s cukrem. Pak přidám 1/2 hrnku vlažné vody a olej. Ze čtyř bílků ušlehám sníh a opatrně vmíchám ke kakaové hmotě. Hmotu naleju na plech a ozdobím křížem krážem tvarohem rozmíchaným s vejcem, trochou cukru a pudinkovým práškem – zdobím cukrářským sáčkem.

Holky ty vaše recepty jsou úžasný, já jen nevím, co bych měla udělat jako první. To je zase diskuze, to přiberu alespoň pět kilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
12.3.10 02:25

Tak já si dovolím prezentovat takovou chuťovku, co se tedy nepeče. Dělám do hranatého srnčího hřbetu.

• 2 pytle piškotů
  • jahodový kompot (může být i malinový,to platí i u pudinku)
  • jahodový puding
  • cukr

Postup:

• zcedím jahodový kompot, jahůdky nakrájím na drobno
  • část šťávy z kompotu dám do kastrůlku a řádně přihřeji)
  • smíchám si před tím druhou část šťávy s pudinkem a cukrem (asi jako při klasickém návodu na pudinku, ale místo mléka je šťáva z kompotu) a přidáme k první části (LZE ZŘEDIT VODOU NA POMĚR TEKUTIN, KTERÉ JSOU NAPSANÉ V RECEPTU NA PŘÍPRAVU PUDINKU PŘÍMO NA OBALE)
  • piškotama vykladu spode hřebu,dám jahůdky (mohou být i čerstvé) naleji želetinu, pak zase kladu puding a tak to opakuji.
  • nechám vychladit, nejlépe je nechat vychladit a pak přes noc dát do sklenice

No a pak už se vyklopí, krájí a pochutnává se. PRO DOBRÉ VYKLPENÍ MŮŽETE FORMU VYSTLAT FOLIÍ NEBO MIKROTENOVÝM PYTLÍKEM.

Lze dělat i jablečné dezerty:

Potřebujeme:

• piškoty
  • jablka
  • hřebíček celý
  • skořice celá (1 drobný váleček)
  • cukr
  • citron
  • vanilkový puding

Postup:

• jablka oloupu, zbavím se jádřince a nakrájím na kostičky
  • do kastrůlku naliji část vody
  • do vody dám jablka, pár hřebíčků, malou trubičku skořice a šťávu z půlky citronu, cukr

návodem na pudinku, je to stejné, jako u mléka)

• povaříme, až jsou jablka měkká
  • vybereme hřebíčky, skořici
  • pak přileji druhou část vody smíchanou s vanilkovým pudinkem a cukrem(zde je potřeba hlídat poměr tekutiny s návodem na pudinku, je to stejné, jako u mléka), povaříme do konzistence želatiny.
  • do pohárků dám na dno piškoty, naliji hmotu, a tak to střídám. nechám vychladnout. Je to vážně super dezert a není tak pracný a ani drahý :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
2.6.13 13:34

@kláraK jdu zkusit upéct tvé Rafaelo řezy, zní to jako velká mňamka :) bezvadný nápad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
3.6.13 19:10

Povedlo se? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie