Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Do teď jsem dětem vařila pangasius.Kamarádka mi včera říkala,že viděla v tv pořad a tam říkali,že je to ta nejhorší ryba.Prostě hnus.A moje děti ji tam milují.
Že to krmí vším možným a že to není tak zdravé,jak jí každý propaguje.Tak teď fakt nevím čemu věřit.
Jestli jí mám dětěm vařit.Jaký na to máte názor? ![]()
Myslí, že na HOAX.cz jsem četla podobný článek o tom, jak je ta ryba hrozná a že žije ve stokách a krmí se vším ![]()
Podle mě je to HOAX.
A kamarádka to určitě někde slyšela od nějakého „zaručeného“ zdroje a hned ti to řekla
Ahoj, taky jsem už tenhle názor slyšela. Takže ti neporadím. Ale říkal mi to rybář, tak na tom asi fakt něco bude ![]()
Taky ji mám ráda. Podle mě se nedá brát vážně, co kdo řekne, to bysme pak nemohli jíst nic. Na jednu stranu ti řeknou, jezte ryby, jsou zdravé, na druhou stranu, že jsou mořské ryby plné rtuti z těch sajrajtů, který se do oceánu vylijou při ropných haváriích ![]()
Mimochodem, nečetla kamarádka toto?
"Pangasius je chuťově velice dobrá ryba, jen je potřeba brát na zřetel v jakých podmínkách chov probíhá, jako každá sumcovitá ryba trpí
tzv. kožovcem kožním parazitem, který způsobuje v prvním roce velké
ztráty, proto se v odchovném prostředí přistupuje ke koupelím v malachitové zeleni, která je silně karcinogenní. Do některých evropských zemí je zákaz dovozu z těchto chovů, tak se to řeší přes třetí země. Každý by měl toto riziko zvážit, naše ryby jsou # kvalitní a dobré. Pangasius je sladkovodní ryba a chová se v deltě Mekongu, což
znamená:
To je přesně ta řeka, která sbírá všechny humusy, které do ni amíci naházeli ve válce s Vietnamem a taky do které tečou špíny z továren co jich jenom ve Vietnamu je.
Ve všech článcích se tato ryba velmi oslavuje - jak nemá kosti, jak je strašně zdravá, jak je mořská. Prd a bobek. Chová se ve sladkých vodách, okolo Mekongu, v teplé vodě hodně rychle dorůstá do „jateční velikosti“ - rybka to je nevídaně žravá, ovšem čím je krmena je vietnamským tajemstvím. Opravdu není cítit po rybách - není protože je napraná vodou (některé super levné filety v našich obchodech mají až 50% vody). Laboratorně jsou výsledky výživových hodnot také nevalné - ryba v sobě nemá vůbec nic, totálně prázdné kalorie. A vrchol všeho je, když se někde prodává jako čerstvá fileta - neexistuje, je to vyrobeno
rozmražením - čerstvý pangas se # sem vůbec nedodává. A poslední věc - už jste viděli kvalitu za takový mrzký peníz a z Vietnamu je cesta dlouhá. A proto - vezměte rozum do hrsti a kupte si našeho kapra. Dobrou chuť. "
Říkala,že o tom byl pořad v tv.Teď když to tu čtu,tak nevím čemu věřit.Mám pangasius doma v mrazáku a měla jsem ho v plánu zítra dětem uvařit.Teď nevím jestli ho radši nevyhodit.Dík za názory ![]()
Já bych ho nevyhazovala. Četla jsi odkaz, který mám v 1. příspěvku?
Já zastávám názor… VŠEHO S MÍROU! ![]()
Určitě jim neublížíš, když si ho zítra dáte k obědu.
Myslím, že něco na těch řečech bude, ale dneska je fakt málo co opravdu zdravé, takže bychom nemohli jíst nic.
Spíš mi vadí, že v tom Pangasiusovi je hodně vody, takže při koupi koukat na složení.
Já ho teda nějak spešl nevyhledávám, ani vlastně ryby všeobecně, ale občas si rádi dáme.
dekuju za nazory a info. Delam ho obcas, kdyz nemam cas na vareni, tak je to takova dobra rychlovka. Ale pravda, ze z nej citim nakou chemii, tak to moc neprehanim…
Nepanikař, pangasia si s klidem dejte a pochutnejte si ![]()
Představ si podobný článek na téma kuřecí, vepřové, hovězí… A nebyl by problém něco podobnho sepsat.
Hoaxy upřímně nesnáším, to se přiznám, jednoak mi toho chodí mraky, druhak plaší lidi.
L.
PS: Upřímně se „těším“ až tu zase poběží ta zpráva o ostříhané holčičce v IKEA - ten nesnáším asi nejvíc
![]()
Je to hoax, čili poplašná zpráva. Na tom odkazu, co dával někdo výš si s klidem počti o dalších kravinách, co světem letí. Můžeš některé i cizojazyčně.