Poškodila mě závislost na hře a nechození do školy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
6.12.25 03:44

Co myslíte.. jak to je?

Nemůžu spát, tak to zkusím stručně. Ve 13 jsem začal bejt závislej na jedný počítačový hře a hrál jsem ji furt dokola, od rána do večera, klidně 16 hodin denně. Přestal jsem se bavit s kámošema a hrát fotbal, nechodil jsem do školy, propadl jsem, na střední jsem nechodil, odešel jsem a byl jsem na pracáku až do 19.
Teď jsem hrozně vypatlanej ubožáček, kterej slyšel hodně nadávek, a ještě mě dvě holky úplně zesměšnily tím, že předstirali, že mě chtějí (je to už dávno, ale teď mě to sere!!).

Jak moc si myslíte, že mě tohle všechno poškodilo? Nebo jsou to jen výmluvy?

Jako dítě se ten život dal, i když jsem byl blbec k0k0* a hajzl. Pokud teda nemám iluze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33129
6.12.25 07:42
@Lukes33 píše: Více

A rodiče tě nechali jo? Nevadilo jim, že sedíš 16hod u hry a nechodíš do školy? Nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
6.12.25 07:51

Hele. Jaky si to uděláš, takový to budeš mít. Vsak život nekončí a kdykoliv můžeš udelat změnu. Tim, ze se budes litovat tu změnu neuděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
6.12.25 07:51

Vykasli se na analyzy jak a co te poskodilo, jeste velky kus zivota je jeste pred tebou, zamer se na to, aby ses dal dokupy a dovzdelal se, mel poradnou praci. Spousta lidi ma za sebou blby start a vyhrabe se z toho. Nikdy neni pozde, ale zadarmo to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
6.12.25 08:15

Presne, místo analýz seber rozum do hrsti, najdi si praci a ve volnych chvilich si dalkove doplň vzdělání, nebo třeba rekvalifikaci přes pracák. Jestli ti hry nevypalily diru do mozku, a uvědomuješ si, ze takhle se fungovat neda, mas celkem slusnou sanci byt uplne normalni dospělý.
Startovni caru nema lehkou spousta lidí, vymlouvat se na to neni řešením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15050
6.12.25 10:26

Jdi znovu do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.25 02:12

Vlastní zkušenost

Nevím jestli ti to pomůže ale podělím se
O zkušenost ze života
Sice jsem nehrál hry ani nebyl na ničem závislý ale měl jsem těžkou pubertu a neměl rodice
Mám nedokoncenou stredni takže vlastně jen základku
Bylo mi 18 když jsem se probral
Bylo mi 18 neměl jsem nic jen babicku která je dodnes nejdůležitějším člověkem v mém životě
Byl jsem bez papíru a neměl jsem co nabídnout
Odešel jsem makat rukama za hranice byl jsem tam 10 let
Dostal jsem pak práci v ČR protože jsem uměl mluvit i jiným jazykem nabral jsem tam zkušenosti a šel jsem za dalšími zkušenostmi
Pak jsem už měl aspoň co napsat do CV a dneska se zakladkou dělám na home office a mám svůj tým který vedu.

Neměj deprese v takhle mladým věku
Ale proměn ten stres v sílu a motivaci se stát lepším

Já neměl sílu ani disciplínu
Vstávat ráno? To bylo pro mě nereálné
Dnes je mi 30 a vše co mám, mám jen díky sobě

A věřím že tobě se to povede taky

PS počítej s tím že na začátku ti bude trvat než si najdeš práci a nebudou tě nikde chtít i když to budeš zkoušet 200×
Ale na 201 to už vyjde.

• Citovat
  • Upravit
24536
7.12.25 07:01
@arinecka píše: Více

Divné, že? Co by to bylo proboha za lidi? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33129
7.12.25 07:55
@lucad77 píše: Více

Celý to je divný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
7.12.25 08:31

Taky jsem vyrůstal 16 hodin denně u pc her.
Táta chtěl fotbalistu a s nadšencem do šachu a matematiky si neměl co říct tak mě dali k počítači a věnovali se vice dalšímu sourozenci v pořadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3788
7.12.25 16:17

Děti tráví spoustu hodin na počítačích a rodiče to ani nevědí. Když jsou v práci, děti sedí u počítačů, když přijdou z práce tak se od toho na chvíli odtrhnou a po večeři k tomu zase sednou. Pak jdou spát, rodiče usnou a dítě si hraje hry na mobilu třeba celou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová