Co na mlsání pro děti od prarodičů?

148
21.4.17 14:30

co na mlsání pro děti od prarodičů

Ahojte, chtěla bych poradit, co doporučit prarodičům, aby kupovali dětem (3 roky) za sladkosti. Nejčastěji jim kupují levné lízátka a čokoládky. Naposled jakési žužu - jen cukr + éčka, vyrobeno v Číně… Tak to jim dávat opravdu nebudu. Už jsem jim říkala, ať kupují radši musli tyčinky nebo sušené ovoce, ale to pro ně asi není ta pravá sladkost. Mám jim tedy doporučit aspoň gumídky, nebo lízátka z hroznového cukru? Nebo vás napadá ještě nějaká „zdravější“ alternativa, co by vypadalo jako dostatečně sladké a čokoládové a dalo se to sehnat v obyčejné jednotě na vsi? Díky za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3348
21.4.17 14:35

Sladkost od prarodičů nemusí být zdravá. prostě jsou to prarodiče, tak ať rozmazlují. dětem trocha cukru neuškodí. takže bych jim vysvětlila, aŤ toho jednak kupojí s citem jen trochu, a ať si čtou složení. když čokoládu, tak kvalitní. nemyslím tím s hodně kakaem, ty nejsou dobré, ale prostě kvalitní. tj drahou, třeba lidnt. to samé bombony - třeba haribo nebo tak. když budou drahé, koupí toho málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
21.4.17 14:37

@Ella9 kvalitní čokoládu s vyšším podílem kakaa mě leda napadá

ale já jsem si u našich taky nešplhla, když jsem od nich ročnímu nepředala Brumíka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
21.4.17 14:42

Naši vozí lindt. Malému jsou dva a půl, k čokoládě se jinak nedostane, tak co. :) doma občas sní haribo medvidky, na kterých je závislý jeho otec. Nevadí mi to - jinak ji zdravě, pohybu ma dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
21.4.17 14:43

Já jsem tchyni naučila, že když už chce dětem něco přivézt, koupí jim třeba sýrové tyčinky, dělá je bobík nebo teď nevím jestli apetito, mini mozarellky, ovocné kapsičky, nebo třeba termix v kapsičce. Neříkám, že dětem nedám bonbon, ale aby jim toho vozili každý týden tašku, to nepotřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
21.4.17 14:43

Já bych doporučila balíček obyčejných gumídků. Ne všechny jsou humus… pak můžeš dávat počet podle uznání.. Buď plnu hrst a nebo půlku balíčku nebo dva kusy :mrgreen: ale babička bude spokojená..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
21.4.17 14:45

Já jsem u prarodičů zahlásila, že syn nesmí nic kde jsou barviva (kvůli nemoci). takže jsou chudáci vystrašený a nic nekupujou. jen to co vidí, že koupím já. takže vždycky něco přinesu zkontrolovanýho, a pak mu to kupujou. takže zajdi do místní jednoty, tam najdi něco co je přijatelné a řekni jim to.

my máme ďábla co lítá celý den, trocha cukru ho nezabije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993

Treba lind cokolada (ty klasicke kulate bonbony) mi prijde hrozne sladka. Stejne jako milka.
Neprosly by ted treba jahody? I kdyz asi je nemaji na vesnici v jednote.

Lentilky by sly, ne? Nebo kinder cokolady. Muzou mit falešný pocit, ze je v tom mliko :lol:
V te souvislosti me napada jeste pikao/jesenka to ji i nas, co sladky nerad. A maji ted takove malinke tubicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819

Prarodice i ostatni clenove rodiny maji zakaz kupovat mym detem sladkosti. Byl to boj, ale uz to respektuji… decka z toho zadnou ujmu nemaji. Kdyz jim chteji neco dat, tak maji dovoleno presnidavky ci ochucene ryzove chlebicky, jinak nosi ovoce ci orisky. Je mi jedno co si o tom okoli mysli, do mych deti nikdo srajdy cpat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
21.4.17 14:46

U nás je problém, že bydlíme v jednom domě, takže se vidí denně, tj. skoro každý den je nějaký „dárek“ v podobě právě „maličkosti“ na způsob lízátka nebo čokolády. Se třemi medvídky v ruce na návštěvu nechodí… A co malá sní u nich radši nechci vědět, naposled jsem viděla, jak u nich suverénně první míří do špajzu na perník apod., a já se pak divím, proč nejí večeři… Ale to je jen další detail problému. Zajímá mě, na co je navést, aby to pro ně bylo vypadalo, že je rozmazlují a já z toho neměla zježené vlasy, co to zase jí… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
21.4.17 14:47

@Ella9 kromě toho žužu bych to asi neřešila. Naše malá má dva a půl a zhruba od toho necelého druhého roku to nějak neřeším, takže když dostane čokoládu nebo sušenku tak se nehroutím. Sama jí koupím třeba kinder vajíčko nebo lentilky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
21.4.17 14:49

Ja dovoluju susenky z pekarny Zemanka, jsou moc dobre. Nejlepsi jsou jablecne kacenky, ale dcera ma rada vsechny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
21.4.17 14:53

A co třeba taková ta kapsička ovoce. Moje malá „ovocicko“ zbožňuje a když jí viděli bratranci a sestřenka hrozně to chtěli taky a to prý ovoce nejí. Hodně jich je 100%, maj to i u nás na lontu, stojí to pár peněz a ještě barevný obal. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
21.4.17 14:54

Já do toho prarodičům nemluvím, nevidí děti tak často, tak at jim koupí co uznají za vhodné. Hlavně když jim to ještě nebalí domů!-) Sladkostem se dá vyhnout akorát u prvního dítěte, u dalších dítek to asi nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
21.4.17 14:56

Já se snažím kupovat „zdravé“ mlsy, tyčky ze 100% ovoce, sušenky se sušeným ovocem, ale chápu, že tohle obchody v malých městech nebo na vesnici většinou nevedou. Syn má moc rád ovocné kapsičky, takže je babi podstrkuju, ona mu je dá, mě zaplatí a je spokojená. Nebo ochucené mlíko, Kravík, Bobík nebo jak se to jmenuje. Jednou za čas mu to dám. A dobrá čokoláda se dá koupit už snad všude. A jablečný kačenky jsou výborný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová