Co na zácpu - 6,5 měsíců

1149
18.9.11 20:48

Co na zácpu (6,5 měsíců)

Ahoj, jak řešíte u miminek zácpu? Od té doby, co jsem malé začala dávat příkrmy, tak trpí na zácpu. Několikrát denně tlačí a vždy vytlačí jen malý kousek hodně tuhého hovínka a víc jí nejde. Prý pomáhjí ovesné vločky, ale nevím, jak jí je připravit a jestli už vůbec jí je můžu dát kvůli lepku. Existují nějaké projímavé kapičky na takhle malá miminka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13754
18.9.11 21:16

Dávala jsem jablečnou přesnídávku, šťávu (třeba Hipp) - tu ale nechtěl nebo švestkovou šťávu. A dávat méně mrkve a rýže. U nás ale nejvíc zabralo, když trochu víc pil. Ono se to časem upraví :wink: Já jsem mu i vždycky pomáhala, vysvlékla jsem ho a nožičkama tlačila k bříšku, aby to líp šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
18.9.11 21:20

u nás uspěla švestková šťáva naředěná s vodou, míň banánů a mrkve a rýže. Víc pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7864
18.9.11 21:58

U nás nepomohla ani šťáva ze švestek, ani jiné džusíky dokonce ani Lactulosa. Už jsme byli objednaní i na gastroenterologii a dostala jsem ještě jeden nápad. Pomleté lněné semínko. Dá se přímo koupit (třeba DM) a nebo já si ho mlela doma. Přidávala jsem do jakéhokoliv jídla tak 1 čajovou lžičku denně. K tomu jsem dávala lžičku vloček a nádherně se to spravilo. Od té doby je Juli v pořádku. Ale vytrpěli jsme si asi 2 měsíce, kdy jsem jí pomáhala tlačit a byla to fakt hrůza. Problém nám taky nastal po podávání příkrmů.
Mimochodem, toto jsem měla posvěcené z gastra. Doktorka na mě koukala, proč bych jí to jako nemohla dát :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
18.9.11 22:54
Leska píše:
U nás nepomohla ani šťáva ze švestek, ani jiné džusíky dokonce ani Lactulosa. Už jsme byli objednaní i na gastroenterologii a dostala jsem ještě jeden nápad. Pomleté lněné semínko. Dá se přímo koupit (třeba DM) a nebo já si ho mlela doma. Přidávala jsem do jakéhokoliv jídla tak 1 čajovou lžičku denně. K tomu jsem dávala lžičku vloček a nádherně se to spravilo. Od té doby je Juli v pořádku. Ale vytrpěli jsme si asi 2 měsíce, kdy jsem jí pomáhala tlačit a byla to fakt hrůza. Problém nám taky nastal po podávání příkrmů.
Mimochodem, toto jsem měla posvěcené z gastra. Doktorka na mě koukala, proč bych jí to jako nemohla dát :roll:

:potlesk: výborná rada. Tohle se tady dost často řeší a tohle čtu poprvé :dance: . Kdyby si mohla hodit foto obalu toho pomletého lněného semínka, hned bych to pořídila. Malej sice na extra zácpu netrpí, ale když má rýži s mrkví a masem, tak bobkuje jako zajíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
18.9.11 23:04

ahojik rozhodne pomaha svestkova stava nebo svestkova presndavka, teda alespon nam…malej mi tedan az acpu netrpel ani po prikrmech ale dneska dost tlacil a jak pises vytlacik malej bobek dost tvdrej a to asi 4× denne tak jsem mu dala presnidavku z merunek a uvidime…kdyztak zas koupim svestkovou stavu..ale u nas je to ruzny kojim tkaze nekdy ma bobek a nekdy skoro vodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
18.9.11 23:14

Ovesné vločky jsou opravdu při zácpě dobré. Já dělala odvar následovně - hrst vloček (nebo vrchovatější polévková lžíce) se vaří v půl litru vody 30 - 45 minut. Pak se to scedí a trochu odvaru přimícháš do příkrmu, nebo jestli je malá na UM, tak část vody, ze které UM děláš, nahradíš odvarem. Každý den se má dělat nový odvar.
Jinak ovesné vločky lepek neobsahují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
18.9.11 23:44

Ahoj,my jsme na to taky trpěli a nám teda ta Lactulosa pomohla,jinak dobrá je švestková štáva,hrušková štáva nebo hrušky a pak ty vločky,ale ty jsem do mého syna nedostala ani heverem. :lol: jinak naopak žádnou mrkev,rýži,banány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
19.9.11 09:23

Tak jsem se dnes ráno byla ptát lékárnice, a že mě pro tak malé minčo nemůže nic dát. Doporučila mi jen švestkovou štávu od Hippu, tak uvidíme jak to pomůže. Mám ale docela problém to do ní dostat, protože ještě pořád kojím, mlíčko jí stačí a nechce žádné jiné tekutiny. Můžu jí to zamíchat do příkrmu místo vody? A kolikrát denně jste tu šťávu dětem dávaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7864
19.9.11 13:48
MMartina1 píše:
Leska píše:
Mimochodem, toto jsem měla posvěcené z gastra. Doktorka na mě koukala, proč bych jí to jako nemohla dát :roll:
:potlesk: výborná rada. Tohle se tady dost často řeší a tohle čtu poprvé :dance: . Kdyby si mohla hodit foto obalu toho pomletého lněného semínka, hned bych to pořídila. Malej sice na extra zácpu netrpí, ale když má rýži s mrkví a masem, tak bobkuje jako zajíc.

Obal nemám, bohužel…koupila jsem normální lněné semínko a namlela si ho doma na mixéru. Ale když zajdeš do DM, tak tam koupíš jak mleté tak nemleté. A když tak se poptej, ukážou ti ho :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7864
19.9.11 13:51
lupilka píše:
Tak jsem se dnes ráno byla ptát lékárnice, a že mě pro tak malé minčo nemůže nic dát. Doporučila mi jen švestkovou štávu od Hippu, tak uvidíme jak to pomůže. Mám ale docela problém to do ní dostat, protože ještě pořád kojím, mlíčko jí stačí a nechce žádné jiné tekutiny. Můžu jí to zamíchat do příkrmu místo vody? A kolikrát denně jste tu šťávu dětem dávaly?

Mě pro malou tenkrát napsala Lactulosu přímo doktorka. A to byla malá stejně stará jako tvoje mimi. Ale stejně nám to nezabralo. Zkus to semínko, to v tom věku může. Prostě přidej malou lžičku do přesnídávky.

Švestkovou šťávou můžeš klidně zalít mixovaná jablíčka nebo jiné ovoce. Já tím ředila cokoliv.

Jinak jsem Juli ředila džusíky na pití tak 1 díl džusu a 2 díly vody. Ale vypila mi tak max. 50 ml za den, protože jsem taky kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí