Co považujete za největší módní faux pas?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11806
12.3.23 10:00
@free333 píše:
Tak záleží, před kolika lety u Tebe probíhala VŠ…Dnes ti mladí ty tepláky nosí hodně, ale třeba kamarádky syn, tam to mají na střední zakázané do školy…

Já už tady půl hodiny hledám fotku z promoce, kde byli zahraniční studenti v kraťasech, nevím, jestli to nebyl jen nácvik:-)

Na maturitě i svatbě mé nejlepší jsem měl sako, jenže jak roky šly, je docela kumšt mě do saka narvat, takže na promoci bejvalky jsem měl světřík a sakový kalhoty.

Když jsem byl na střední v Mahenově divadle, přišla za mnou při přestávce do lože spolužačka a zašeptala mi do ucha: „Tobě to tak sluší v tom saku, že bych tě nejradši vojela!“ :mrgreen:

Jinak jsem kulturní barbar, ale co vím od kámošek, které do divadla chodí často, džíny jsou už skoro standard.

Jen mě zaráží ty zmínky o soudnosti - co to je ta soudnost? Ano, někteří se oblíkají příšerně, ale jim to tak nepřijde, oni se sami sobě líbí. Když si ženská s velkou nadváhou vezme něco upnuté, třeba chce být sexy, přitažlivá a opravdu si myslí, že taková je. Kdyby se ty lidi sami sobě nelíbili, tak se přece tak oblíkat nebudou.

Nicméně uznávám, že spousta lidí se neobleká podle vkusu, ale spíš aby na sobě něco měli, protože nahý chodit nemůžou, tam jde čistě jen o to, aby do něčeho zabalili svá těla, a zda je to vkusné je nezajímá.

Na výletě v Třeboni jsem před lety spatřil velmi pohlednou ženu, která byla štědře obdařená a měla mega výstřih. Až mi z toho spadla noha ze šlapky u vozejku a táta, jak si toho nevšim, tak tlačil vozík dál. Štěstí že jsem si nezlomil hnátu :mrgreen:

Mně je asi jedno, v čem lidi chodí, ale někdy je to panoptikum, třeba za tím je i touha šokovat, upozornit, nevím.

Příspěvek upraven 12.03.23 v 10:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.3.23 10:00
@Liška obecna píše:
2003 - 2008

No, pokud to mají ve školním řadu, tak to samozřejmě lze. Ale ne tak, že si nějaká uca vzpomene, že se jí něco nelíbí.

Ale třeba u prvňáčků, bych ty tepláky klidně nechala+ bych udělala výuku s více pohybem. Mě to přijde děsný, aby prvnacvi seděli celé dopoledne v lavici.

Třeba u nás ve škole jsou tepláky nejen povolený, ale naopak je ředitelka doporučuje, zvlášť na prvním stupni. Rovnou nám řekla, že by děti měly do školy chodit oblečený tak, aby se cítily pohodlně a mohly se pohybovat. Že nejsou velectěný ústav, aby nutili děti nosit nepohodlný oblečení.

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
12.3.23 10:05
@Paní.Norrisová píše:
Pro mě to jsou legíny a tepláky. A můžou mít postavičku jakou chtějí. Mně se to nelíbí a pro mě je to domácký oblečení, ne na ven.
Jinak legíny pochopím třeba k šatům v zimě za předpokladu kotníčkových bot nebo kozaček, rozhodně ne lodiček.

A co si nosila s deckama ven, na vesnici, na hřiště? :think:

• Citovat
  • Upravit
1041
12.3.23 10:09
@Knizka píše:
My meli v praci holku, sice uz 30+, ale nadherna luxusni postava, jak z photoshopu. A ta je pro me ztelesnenim nevkusu :nevim: nosila priserne lacine hadry s velkym vystrihem a ultrakratke sukynky, vse z nekvalitnich materialu site horkou jehlou, kaminky, strasy, neony, leskla kozenka, vyrazne liceni, hrube tmave vytetovane oboci, umele prsa, nehty, rty, odbarvene navazane vlasy, rasy jak smetaky. Ale vsem - uplne vsem!! - chlapum v praci se moc libila :lol:

No to prave byla ta lacinost, co se spoustě mužům líbí. Ale myslím, ze i mužům se to líbí jen kvůli jejich fantazii. Treba me zdejší pánové vyvedou z omylu. My měli taky takovou. Ale ta nebyla ani stihlounka, taková hezká, samej sval, pevná, ale větší. Měla i kamínek na zubech a vždy viditelné spodní prádlo, a všichni kluci nebo chlapi říkali, ze na ni radi koukají, ale domu by ji nechteli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
12.3.23 10:09

Jinak leginy a teplaky taky nenosim. Ale ciste z praktickych duvodu :lol: ty kvalitni by staly tolik, ze bych si za ty prachy radeji koupila neco jineho :mrgreen: a nekvalitni veci nekupuju :nevim:
Ale ne, kecam. Ja ani nevim, co bych k teplakum a leginam nosila za boty. Proste me ta moda miji. A znam jen jednu kamosku co to nosi a ta vypada nonstop, ze jede z / na nakup do obchodu, nebo vyzvednout dite z krouzku. Az ted mi doslo, ze to mozna nosi protoze je to jeji styl. Ja myslela, ze to ma na sobe ze se netihla prevlict :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8172
12.3.23 10:17
@Janli píše:
Já respektuju, že se oblékají, jak se oblékají, to je zcela jejich věc. Ale způsob, kterým tady prezentují svoje názory a názory samotné prostě zkostnatělé jsou. Dámy zapomínají, že oblékání se vyvíjí, že co platilo za jejich mládí, to už dnes není striktní pravidlo. V celé historii lidstva se způsob oblékání mění a je potřeba se s tím smířit. Jo, a tady si všichni tykáme, jako na každém diskuzním serveru, i to tvoje vykání jaksi ukazuje, že neumíš přijímat nová pravidla a přizpůsobovat se…

Já mám občas pocit, že ty sportovně oblečené holky se sportovní postavou, ze kterých vyzařuje život a pohyb, nemohou některé „dámičky“ vystát, protože jim prostě nemohou konkurovat. Vždyť co je pro většinu chlapů lákavější, než představa ulovit takovou gazelku, co by mu v posteli předvedla pořádnou divočinu a nezadýchala se po půl minutě. U takové je jedno, jestli má na sobě kostýmek nebo softshellku/džíny/tenisky - pořád bude přitažlivá. Zatímco taková hrošice, nebo neduživá seschlá větev, může mít oblečení sebevíc „podle pravidel“, ale dokud bude působit dojmem, že se ani neumí rozeběhnout, moc problémů s nevyžádanou erekcí chlapům nezpůsobí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
12.3.23 10:17
@Tajemnadama píše:
A co si nosila s deckama ven, na vesnici, na hřiště? :think:

Já jsem třeba nosila starší džíny nebo sportovní kalhoty. Tepláky nebo spíš takové leginotepláky mám jen na cvičení nebo na doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11806
12.3.23 10:20
@Janli píše:
Možná je načase nebýt tak svázaná konvencemi z minulýho století, nebýt tak sešněrovaná a dát přednost pohodlí, místo toho, aby sis pařila frndu jen proto, abys vyhověla něčí zastaralé představě o oblíkání. Chápu, že vám dvěma s Alrigou se při slově tepláky vybaví spartakiádní oděv, ale dneska jsou jaksi materiály a střihy poněkud jinde. Ač sama tepláky nenosím, tak nevidím důvod, proč by se někdo nemohl na hřišti, procházce nebo při nákupech cítit pohodlně. Ale chápu, že pro někoho je těžký změnit myšlení a pohled na svět a zkostnatěle trvá na jeho jediným správným uspořádání světa, ale jsem jen ráda, že spousta lidí má odvahu uvažovat jinak. Být všichni jako vy dvě, tak ještě nosíme korzety a krinolínu…. :roll:

Naprosto souhlasím, myslím, že v Bille je většině lidí fuk, jestli máte tepláky, nebo ne. Ale na předávání Českých lvů se nehodí, to je jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
12.3.23 10:20
@broskvová zmrzlina píše:
Na chlapech - takové ty megaupnuté, o dvě čísla menší džíny, co od pohledu škrtí nejen krevní oběh… :mrgreen:

Ježiš, naprosto souhlasím. Mně s takovým modelem jednou přišel domů manžel a okamžitě jsem s ním šla do obchodu, kde jsme je vyměnily. A to má manžel 190 cm a 73 kilo, takže hubená postava, jako kdyz střihne. A i na něm i kalhoty vypadaly blbě. Náš soused má pár kil navíc, image takového toho udržovaného dřevorubce a nosí přesně tyhle gatě. Jako nevypadá to dobře, fakt ne

Příspěvek upraven 12.03.23 v 13:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11806
12.3.23 10:23
@ZuzaM píše:
Já jsem třeba nosila starší džíny nebo sportovní kalhoty. Tepláky nebo spíš takové leginotepláky mám jen na cvičení nebo na doma.

Mně džíny tlačí na kulách, takže ne. Ale jako dítě jsem je strašně chtěl, protože je nosili dospělí. Navíc jsem v nich hrozně prkennej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24232
12.3.23 10:23

@Psylocke nevím, zda faux pas, ale nelíbí se mě když žena, ať má postavu jakoukoliv, má leginy a k tomu krátké triko či krátkou bundu. Také tepláky do školy či do práce mi přijdou hooodne divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
12.3.23 10:27
@Ploskutáček píše:
Mně džíny tlačí na kulách, takže ne. Ale jako dítě jsem je strašně chtěl, protože je nosili dospělí. Navíc jsem v nich hrozně prkennej :mrgreen:

No, jo, tenhle problém já nemám.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
12.3.23 10:30
@Tosjamx píše:
Ježiš, naprosto souhlasím. Mně s takovým modelem jednou přišel domů manžel a okamžitě jsem s ním šla do obchodu, kde jsme je vyměnily. A to má manžel 190 cm a 73 kilo, takže hubená postava, jako kdyz střihne. A i na něm i kalhoty vypadaly blbě. Náš soused má pár kil navíc, image takového toho udržovaného dřevororubce a nosí přesně tyhle gatě. Jako nevypadá to dobře, fakt ne

Něco takového? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
12.3.23 10:32

@ZuzaM Přesně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
12.3.23 10:36
@Liška obecna píše:
Tak na VŠ přišel jeden spolužák na zkoušku sice v obleku, ale k tomu měl vyloženě sportovní sandály, s pásky na sucháč. :mrgreen: Nikdo to nekomentoval. Jako vhodné to není, ale když člověk umí, tak bych hadry neřešila.

Tohle nosí na ústní maturitu taky (holky i kluci) :roll: Nelíbí se mi to, přijde mi to nevhodný, ale neprudím je kvůli tomu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová