Co s 12letou dívkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10937
2.1.17 12:05

@Lady Bee no rozhodne nezačnu hned útočit.  :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
2.1.17 12:06
@EvaG píše:
@Lady Bee no rozhodne nezačnu hned útočit. :jazyk:

A kde jsem útočila? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
2.1.17 12:06

Chtělo by to nějaké informace, třeba jak moc, je dívka postižená.

Určitě bych navštívila lékaře, mám takový dojem, že i pocit „věčného hladu“ je nemoc, tudíž vyhledat lékaře, který se tím zabývá a začít to řešit.

Jinak, myslím si, že vám tu poradily uživatelky dost, takže netřeba se hned čertit, že sem radši psát nic nebudete.

Více pohybu. Dále zaujmout něčím, co by bylo přitažlivější, než jídlo - nějaká aktivita, cokoliv. Nevím, jak přesně tohle funguje, ale zkusit dávat věci nekalorické, které hodně zasytí? (střílím jen od boku, nikdy jsem to řešit nemusela).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
2.1.17 12:07
@Lady Bee píše:
Tak změnit doktora…

Souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
2.1.17 12:08
@Gituš píše:
Chtělo by to nějaké informace, třeba jak moc, je dívka postižená.

Určitě bych navštívila lékaře, mám takový dojem, že i pocit „věčného hladu“ je nemoc, tudíž vyhledat lékaře, který se tím zabývá a začít to řešit.

Jinak, myslím si, že vám tu poradily uživatelky dost, takže netřeba se hned čertit, že sem radši psát nic nebudete.

Více pohybu. Dále zaujmout něčím, co by bylo přitažlivější, než jídlo - nějaká aktivita, cokoliv. Nevím, jak přesně tohle funguje, ale zkusit dávat věci nekalorické, které hodně zasytí? (střílím jen od boku, nikdy jsem to řešit nemusela).

To tu střílíme tak nějak všechny bych řekla a ráda zajít k lékaři případně změnit lékaře je útočení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
2.1.17 12:10

Podle me zakladatelka chtěla poradit jak mamce pomoct kam nasměrovat. Kolikrát si s tímto neumí poradit ani rodiče zdravých deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
2.1.17 12:12

Zaměříte se hlavně na to jak mamince pomocí a ulehčit. Pece o takového člověka je velmi vysílující a s vyšším věkem stále náročnější. Musíte mít do budoucna náhradní varianty, když už to mamka nebude zvládat. Pomáháte si stacionářema nebo je pořád doma?

Příspěvek upraven 02.01.17 v 12:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2726
2.1.17 12:13

No samozrejme jen totalni strelba od boku, ale prectete si neco o Prader-Willi syndromu - nekontrolovatelny hlad ve spojeni s mentalni retardaci. Bohuzel je to peklo - zamykani lednicky, neustala frustrace ditete z hladu. Nemusi to byt samozrejme ono, uvidite, zda v tom holcinu poznate. Rozhodne bych ale zmenila pediatra a vyzadala si nejake testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
2.1.17 12:14

@Lady Bee Rada změnit lékaře je trochu mimo realitu. Teoreticky by to neměl být problém, ale najděte dobrého dětského lékaře, který vezme starší dítě, nedej bože s nějaký zdravotním problémem. Obávám se, že v tomhle případě by je byl ochotný vzít maximálně nějaký zoufalec, od kterého už všichni pacienti utekli. Aby to pak nebylo z bláta do louže. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
2.1.17 12:16

@Ikasramkova

Neteř má evidentně problém, jádro bude v psychice. Pátrejte kde… tuším, že tam kde proběhla zmínka o tom, že ji má v péči tvoje mamka :think:

Holce bych nasadila dietu. Pokud má potřebu pořád něco jíst tak ji za prvé zabavte! Nudí se tak pořád něco chroustá. Když bude mít co na práci tak nebude čas se přejídat. Kroužek, koníčky, sport, výlety…

A za druhé když už tak ať zobe zeleninu! Pokrájejte okurku, mrkev, rajčata… a to ať si chrousá z nudy dle libosti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
2.1.17 12:16
@malinika píše:
@Lady Bee Rada změnit lékaře je trochu mimo realitu. Teoreticky by to neměl být problém, ale najděte dobrého dětského lékaře, který vezme starší dítě, nedej bože s nějaký zdravotním problémem. Obávám se, že v tomhle případě by je byl ochotný vzít maximálně nějaký zoufalec, od kterého už všichni pacienti utekli. Aby to pak nebylo z bláta do louže. :nevim:

Pak jsem tedy ještě dala radu na současného pediatra zatlačit a to za pomocí již dospělých dětí, pokud se sama matka nedokáže bránit. Jako zatím tady nikdo lepší radu nedal, tak nechápu o co jde :nevim: a jak tu bylo již napsáno, máme velmi málo informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
2.1.17 12:18

Psychiatr a medikace. U mentalne postizenejch to jaksi neni jako u zdravejch deti, jsou v leccem jako zviratka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2726
2.1.17 12:20
@malinika píše:
@Lady Bee Rada změnit lékaře je trochu mimo realitu. Teoreticky by to neměl být problém, ale najděte dobrého dětského lékaře, který vezme starší dítě, nedej bože s nějaký zdravotním problémem. Obávám se, že v tomhle případě by je byl ochotný vzít maximálně nějaký zoufalec, od kterého už všichni pacienti utekli. Aby to pak nebylo z bláta do louže. :nevim:

Ja zkusenost nemam, ale ze srdce doufam ze to tak nefunguje - aby vsichni pediatri byli jen pohodlni a chteli mit v peci zdrave a bezproblemove deti. Nekdo to preci muze brat jako vyzvu a naplneni sveho poslani jako lekare potykat se i s problemy. Jako nazor ze nemocne dite vezme jen zoufalec je teda doufam mimo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
2.1.17 12:22
@Ikasramkova píše:
@Kotatko03 omluvám se nevěděla jsem že je důležité že ji má ve výchově moje mamka, psycholog říká že tím jídlem zajida to že je jiná, že je to běžné u těchto dětí. Sladkosti doma nemáme téměř žádné jen občas koupíme susenku nebo tak, nejhorší je že když je třeba venku tak je schopna si to jídlo vyzebrat u cizích lidí

Ano, je to důležité, protože kdyby byla v péči rodičů (jak by mnozí předpokládali - já také), tak bych ti odpověděla, že je to na nich a oni musí chtít s tím něco dělat…
Těžko říct, mentální postižení je hodně specifické postižení a různé formy se hodně liší, takže tady v diskusi ti těžko můžeme konkrétně poradit. Za sebe ti mohu říct, pracovala jsem s lidmi s mentálním postižením a na každého platí něco jiného. Předpokládám, že neteř má lehkou formu mentální retardace, ale na jaké úrovni je, těžko říct. Možná bych zkusila více jí zabavit, ať dělá něco rukama. S tím jsem se setkala, klientka byla specifická tím, že pořád potřebovala mít něco v rukách a bylo jedno co (kus jídla, mačkací balónek, knížku…). Ale fajt těžko říct. Nechodíte s ní do nějakého ústavu? Tam určitě mají psychologa, ten by také mohl pomoct. Ale určitě, jak už jsem psala, vyhledejte psychologa, který promluví přímo s ní a následně vám poradí, my tu jen střílíme od boku. Na pediatrii vám mohou dát doporučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
2.1.17 12:23
@nenapadna píše:
Ja zkusenost nemam, ale ze srdce doufam ze to tak nefunguje - aby vsichni pediatri byli jen pohodlni a chteli mit v peci zdrave a bezproblemove deti. Nekdo to preci muze brat jako vyzvu a naplneni sveho poslani jako lekare potykat se i s problemy. Jako nazor ze nemocne dite vezme jen zoufalec je teda doufam mimo :nevim:

Jako ona reality bývá někdy hororová, ale vzhledem k tomu, že to nezkusili, tak nemůžou vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí