Co s 12letou dívkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
2.1.17 12:27

Nedokazu poradit jak na retardovane dite, ale osobne bych prvne uplne zmenila skladbu jidla, ke kteremu ma pristup. Musi-li ta pastika ci salamy doma vubec byt, pak na miste, ktere neobjevi. Totez sladkosti, bile pecivo, sladke ovoce a jine pochutiny.Do lednice potraviny, ktere jsou zdrave a nizkokaloricke-zelenina na vsechny zpusoby, jablka, lusteniny (trebas uvarena cizrna vypada a chutna jako hrasek, a pritom je zdrava a zasyti),bile jogurty, nizkotucne syry nebo sunku s vysokym obsahem masa, nizkotucny nebo polotucny tvaroh, celozrne pecivo atd. Udelejte si nejake zdrave pomazanky treba, my ujizdime na te zpecenych paprik.Ono to prospeje i vam, stravovat se zdraveji.Ja mam doma taky dve ziravinove deti (zaplat panbuh ale zdrave),ale od malicka je vedu ke zdrave strave. A kdyz pak k svacine snedi dve papriky a pul kila rajcat, vubec mi to zily netrha, naopak ;) a rada jim pak zase dopreju zmrzku v lete nebo tak neco ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
2.1.17 12:30
@nenapadna píše:
Ja zkusenost nemam, ale ze srdce doufam ze to tak nefunguje - aby vsichni pediatri byli jen pohodlni a chteli mit v peci zdrave a bezproblemove deti. Nekdo to preci muze brat jako vyzvu a naplneni sveho poslani jako lekare potykat se i s problemy. Jako nazor ze nemocne dite vezme jen zoufalec je teda doufam mimo :nevim:

Mám s tím vlastní zkušenost, bohužel. Mentálně postižené dítě ve velké většině berou lékaři jako méněcenné a tudíž se u něho zdravotní problémy hodně zlehčují a nic moc se u něj neřeší.
Lékař, který to bere jako výzvu, už má těchto dětí většinou dost a i pro něj je to hodně zatěžující - tyto děti bývají často nemocné, potřebují více výkonů (pokud na ně doktor teda nechce dlabat) - a s tím mají samozřejmě problém pojišťovny.
V tomhle případě je to hodně o štěstí a o známostech - a i tak to bývá běh na dlouhou trať. Kolikrát i na pár let, než člověk sežene někoho schopného a zároveň ochotného se dítěte ujmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2726
2.1.17 12:41

@malinika to je teda hodne smutny :( obecne myslim ze doplacime i na to, ze jsme mala zeme - chybi specializovana centra a zkusenosti. A je mi jasne ze jakekoliv diagnoza ci spravne mirena pomoc/medikace je behem na dlouhou trat a jako v jakekoliv profesi je treba oddelit „zrno od plev“ a je taky jasne, ze i dobry lekar ma jen omezenou kapacitu. Kazdopadne diky za priblizeni - je pravda ", ze jako matka zdraveho (tuk, tuk, tuk) ditete, mam o tom dost zkreslene a naivni predstavy - je mi lito jak daleko od pravdy clovek je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
2.1.17 12:43
@malinika píše:
Mám s tím vlastní zkušenost, bohužel. Mentálně postižené dítě ve velké většině berou lékaři jako méněcenné a tudíž se u něho zdravotní problémy hodně zlehčují a nic moc se u něj neřeší.
Lékař, který to bere jako výzvu, už má těchto dětí většinou dost a i pro něj je to hodně zatěžující - tyto děti bývají často nemocné, potřebují více výkonů (pokud na ně doktor teda nechce dlabat) - a s tím mají samozřejmě problém pojišťovny.
V tomhle případě je to hodně o štěstí a o známostech - a i tak to bývá běh na dlouhou trať. Kolikrát i na pár let, než člověk sežene někoho schopného a zároveň ochotného se dítěte ujmout.

S tímto musím doslova a do písmene souhlasit…bohužel je to pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
2.1.17 12:44

@nenapadna Ono to není o těch centrech a zkušenostech - těch je tu dost. V čem je problém, je nedostatek lidskosti a pokory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
2.1.17 12:48

Tak těch deti se u nás rodi málo, co jsem četla okolo sta ročne na celou republiku - díky prenatální diagnostice se spousta matek rozhodne pro ukončení těhotenství. Ale stacionáře a různorodost den tra fungují hlavně ve větších městech. Zakladatelko, bydlíte ve městě nebo vesnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
2.1.17 12:52

Znám jednoho chlapce, který má autismus+lehkou mentální retardaci a jeho rodiče měli stejný problém. Šel po každém jídle, co viděl. Vyjedl ledničku, měl-li někdo něco v ruce, tak mu to také vyrval a snědl, lezl do kabelek a nebál se vběhnout rovnou do obchodu a sníst jídlo přímo z regálu. Zkoušelo se všechno možné, ale nakonec zabraly až léky od psychiatra, jelikož se zjistilo, že tím jídlem mládenec kompenzoval zvýšenou úzkost. Zmizela úzkost - zmizela potřeba se přejídat. Je to jen jedna zkušenost, ale třeba vám pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
2.1.17 13:26

Znam podobny pripad u 5lete holcicky. Resili to s lekari na detske obezitologii, ta je urcite v Motole. To ale budete potrebovat doporuceni od dr. Jinak ji porad hlidaji a jidlo zamykaji, byla schopna snist i syrovou cibuli.

Jak moc je mentalne postizena? Jestli se ji to da nebo neda vysvetlit

• Citovat
  • Upravit
827
2.1.17 13:46
@malinika píše:

Rovněž také já z vlastní zkušenosti s tímto souhlasím. :palec:

Jinak syn taky docela rád jí. Nám hodně pomohla změna jídelníčku a vaření-hodně zeleniny, ubrat tuk, ubrat cukr a sůl, dávkovat porce, sladkosti mít pod zámkem. V mezidobí se snažit zabavit nějak jinak, takže procházky a aktivity, které má rád. Když už fakt není k udržení tak nakrájím jablko, dám kukuřičné křupky, někdy sušené ovoce. Je to hodně o přemýšlení při nakupování a vaření a ještě více o disciplíně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.17 14:46

Omlouvám se včera jsem nemohla už přidávat příspěvky, jsme z vesnice a dnes jsme byly změnit lékaře a na 16. Ledna jsme objednaný. Koukala jsem na tu nemoc věčného hladu a tyto příznaky má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí