Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tady je chyba na straně rodičů, musel to někde slyšet jinak by to neříkal a vzhledem k tomu že di školky ještě nechodí, nejspíš…tak to musel slyšet u rodičů… ![]()
Tak to bych já osobně neesnesla, pokud tedy rodičům to nevadí a ani vašemu manželovi, at si na návštěvy chodí k nim sám a popřípadě, když je pozve k vám, jděte z prckem třeba ven. Pokud se budu divit, což asi jo, naprosto narovinu bych jim řekla.
![]()
@jannina1 píše:
Spratek? Takové malé batole? Spíš chudák dítě, opakuje co běžně slyší doma.Je to vizitka rodičů…
je to vizitka rodičů, ale spratek z něj vyroste, tak to prostě je
@MarkétkaBeruška píše:
Tady je chyba na straně rodičů, musel to někde slyšet jinak by to neříkal a vzhledem k tomu že di školky ještě nechodí, nejspíš…tak to musel slyšet u rodičů…
Takoví primitivní lidé by neměli mít děti. Vychovávají odpad společnosti.
@jannina1 píše:
Spratek? Takové malé batole? Spíš chudák dítě, opakuje co běžně slyší doma.Je to vizitka rodičů…
přesně tak ![]()
Hm, tak známý dcera je skoro to samý v bledě modrym… nic se jí nesmí říct no nedej bože že by dítě za to seřezala… moje dcera to od její holky začala pochytávat, vyřešila jsem to tak, že už se nestýkáme..radši, nerada bych z dítěte měla taky takovýho parchanta ![]()
Přestat se s nimi stýkat, nic jiného nepomůže, dítě to má od rodičů, v podstatě je v tom nevinně.
@Anonymní píše:
Obracím se na vás s žádostí radu, jak mám přistupovat k chování 2,5 letého synovce? Vím, že to není moje dítě a vychovávat si ho mají rodiče, ale poměrně často se dohromady stýkáme. Já mám zhruba stejně starého syna a nerada bych, aby se choval jako on, což už se pomalu začíná stávat. Jinak teda pro přiblížení situace - synovec kouše a mlátí všechny okolo - to jak svoje rodiče, tak i mě, syna, tchýni nebo i návštěvu, která přijde. Někdy je to v důsledku toho, že mu není něco dovoleno a někdy prostě jen tak přijde a bouchne. Taky celkem dobře mluví,takže tchýni neřekne jinak než bábo, svojí matce řekne, že je blbá, tátovi říká smrade, mluví sprostě.
Když se takhle chová k ostatním, tak se snažím to neřešit, přece jen nejde o moje dítě, ale když si tohle dovolí ke mně nebo k synovi, tak ho okřiknu a někdy teda i plácnu, protože už je to moc.
Jak byste tohle chování cizího nebo i vlastního dítěte řešili vy? Taky mě napadá, co z něj tak může vyrůst, když už teď se chová takhle.
Jinak se omlouvám za anonym, ale mluvím o rodině, tak snad pochopíte.
a kdepak se 2,5 leté dítě takovému chování naučilo? Moje dítě neumí podobné výrazy ve 4 letech a to chodí do školky kde přeslechne ledacos..jenže doma takto nemluvíme.
Kdyby to byla známá, tak se taky stýkat přestanu, ale s rodinou to bohužel není tak jednoduchý.
Slyší to doma to je jasný, švagr si vůbec nebere servítky a vlastně ho kluk ani moc nezajímá. Jinak perlička když mu byly dva, tak s ním tchýně byla na vesnici nakupovat v obchodě, nějakou dobu se tam zakecala a malej jí říká na celou prodejnu - ku.va bábo pojď - a vzhledem k tomu, že fakt dobře mluví, tak mu bylo velice dobře rozumět. Pak se diví, že už ho tchýně nechce ani moc hlídat.
A myslíte, že kdyby se mu teď nastavili meze a začalo se opravdu s jeho výchovou, že se to dá ještě zlepšit? Si ho asi vezmu domů na převýchovu
![]()
@Burj Chalifa píše:
Hroznej spratek. Nepáchnul by mi přes práh. Seřezat do bezvědomí. Tihle dárečkové pak vezmou na rodiče nůž. Dobře jim tak.
seřezat 2,5leté dítě do bezvědomí??? opravdu?
![]()
@Anonymní píše:
Kdyby to byla známá, tak se taky stýkat přestanu, ale s rodinou to bohužel není tak jednoduchý.
Slyší to doma to je jasný, švagr si vůbec nebere servítky a vlastně ho kluk ani moc nezajímá. Jinak perlička když mu byly dva, tak s ním tchýně byla na vesnici nakupovat v obchodě, nějakou dobu se tam zakecala a malej jí říká na celou prodejnu - ku.va bábo pojď - a vzhledem k tomu, že fakt dobře mluví, tak mu bylo velice dobře rozumět. Pak se diví, že už ho tchýně nechce ani moc hlídat.
A myslíte, že kdyby se mu teď nastavili meze a začalo se opravdu s jeho výchovou, že se to dá ještě zlepšit? Si ho asi vezmu domů na převýchovu![]()
měli byste se s nimi přestat stýkat celá rodina a říct důvod!!! Proboha, to jsou rodiče? Co na to tchýně? To nemohla jen tak přejít ne?
@Anonymní píše:
A myslíte, že kdyby se mu teď nastavili meze a začalo se opravdu s jeho výchovou, že se to dá ještě zlepšit? Si ho asi vezmu domů na převýchovu![]()
ty si ho nemáš co brát na převýchovu.. to by měli rodiče..děti kopírují to v čem žijí..no prima rodinka..rodiče primitivní a zbytek rodiny viní 2,5 leté děcko že se neumí chovat..chudák dítě
@jdukolem píše:
a kdepak se 2,5 leté dítě takovému chování naučilo? Moje dítě neumí podobné výrazy ve 4 letech a to chodí do školky kde přeslechne ledacos..jenže doma takto nemluvíme.
Protože jste SLUŠNÁ INTELIGENTNÍ rodina.
@blumen - tchýně je v tomhle tak trošku hloupá - je v podstatě zvyklá na to, že tchán s ní takhle mluví běžně, švagr taky, takže to, že to od nich kluk odkoukal vlastně ani moc neřeší. Maximálně mu udělá tytyty a to je asi všechno. Celkově mi asi přijde, že jedinej, kdo v jeho chování vidí problém jsem já a potom vzálenější zbytek rodiny - bratranci a sestřenice, kteří valí oči, co ten malej dovede.