Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Diskusi nectu- ale mam kamaradku a ta dcerunku co by jste radeji asi prodali..maly se stavi ona ho strhava, logicky plac…az jsem se vztekla ja a zasahla. a to docela ostre. k vuli nebo nevuli rodicu, jestli me chteji navstivit s ditkem, tak to pojede podle mych pravidel
a mala se naucila..trvalo to ale naucila ![]()
@zuzouš píše: Řekla bych komu že to, švagrový? Tak švagrový, že pokud si se svým synem něco neudělá (a co a jak má udělat není problém můj, nýbrž její), jinak začnu sebe i svoje dítě bránit, jakkoli tak, aby to bylo okamžitě účinné. A pokud by to mělo znamenat, že se její dítě počůrá strachy, až mě uslyší zařvat, tak ať, varovaná byla
@Burj Chalifa jo v zásadě máš recht, jen jsi jedna z mála, co je schopná to napsat- že takoví lidé vychovávají odpad společnosti. Akorát to by ve skutečnosti vymřela půlka ČR, vem si jen vesnice, tam to intelektově fakt nežije
Na falešnou korektnost mě tu neužijete. Malý drzý a agresívní sprátě prostě společenským odpadem bude, pokud se nezmění. S touto výbavou jednou někoho přizabije, bude jezdit jako dobytek po silnici…prostě bude slušným lidem na obtíž.
@Burj Chalifa píše:
Na falešnou korektnost mě tu neužijete. Malý drzý a agresívní sprátě prostě společenským odpadem bude, pokud se nezmění. S touto výbavou jednou někoho přizabije, bude jezdit jako dobytek po silnici…prostě bude slušným lidem na obtíž.
Nechápeš, že dítě napodobuje to, co vidí?
@jannina1 píše:
Nechápeš, že dítě napodobuje to, co vidí?
Naprosto chápu. Nemůže za to. Konstatuji pouze produkt takové „výchovy“.Neznamená to však, že by se z mé strany - pokud bych byla na místě zakladatelky - i přes toto vědomí zvýšila chuť se s takovým dítětem jakkoli stýkat. Zatím otravuje jen blízké. Brzy začne být zlý a nesnesitelný i ve školce, škole a bude na obtíž svému okolí i cizím lidem.
@zuzouš No promiň, ale co sem taháš vesnice?? To jako že když jsem z vesnice, tak jsem nevychovaný spratek??
Tam jsou kolikrát lidi slušnější než z města.
@zuzouš píše: Řekla bych komu že to, švagrový? Tak švagrový, že pokud si se svým synem něco neudělá (a co a jak má udělat není problém můj, nýbrž její), jinak začnu sebe i svoje dítě bránit, jakkoli tak, aby to bylo okamžitě účinné. A pokud by to mělo znamenat, že se její dítě počůrá strachy, až mě uslyší zařvat, tak ať, varovaná byla
@Burj Chalifa jo v zásadě máš recht, jen jsi jedna z mála, co je schopná to napsat- že takoví lidé vychovávají odpad společnosti. Akorát to by ve skutečnosti vymřela půlka ČR, vem si jen vesnice, tam to intelektově fakt nežije
No to teda čučím, že lidi z vesnice jsou intelektuálně níž než lidi z města
Co to má společnýho s tím o čem píše zakladatelka???!!! Si myslíš, že se nevychovanci ve městě nenajdou? Pardón, pocházím z vesnice, asi tomu dost dobře nerozumím ![]()
Někdo nemusí být zrovna Einstein, ale může to být slušný člověk. Takoví žijí všude, ve městě i na vesnici.
Všem děkuju za názory. Jsem ráda, že nejsem sama, kdo to takhle vidí - manžel totiž zastává názor, že na jeho rodině pořád hledám nějaký chyby.
Teď přes zimu se s nima asi moc vídat nebudeme, ale od jara to bude už častější, tak uvidím, jak se synovec za tu dobu změní - jestli k lepšímu nebo horšímu.
Diskuzi o intelektu lidí na vesnici a ve městě taky moc nechápu, ale to je asi moje věc ![]()
@svycarka a prosim te, jak jsi to resila, momentalne moji kamaradky dcera je agresivni, uz jsem rvala, dala pres zadek a nic nepomaha.tedy jo, pomohlo to, ze uz je nezvu,:-/,nevim, jak jinak bych to resila.
@Turante @džanka1 Jestli jste se rozhodly brát si to osobně, tak s tím asi nic nedokážu dělat
Ale stojím si za tím, že na vesnicích (a tím nemyslím naplaveniny měst, ale klasický prdelákovy, kde půlka lidí je v důchodu a ta druhá jezdí s traktorem) je v průměru nižší intelekt než ve městech.
@zuzouš Neberu to osobně, ale štve mě takové zjednodušování
Co bereš jako klasický prdelákov?? Manžel třeba pochází z vesnice se 400 lidmi
Ale je tam spousta mladých rodin, nové domy se staví, takže asi těžko tam budou inteligenčně níž, ne? Navíc většina těch lidí chodila do školy do nějaké větší vesnice nebo města ![]()
@Magnificata píše:
@svycarka a prosim te, jak jsi to resila, momentalne moji kamaradky dcera je agresivni, uz jsem rvala, dala pres zadek a nic nepomaha.tedy jo, pomohlo to, ze uz je nezvu,:-/,nevim, jak jinak bych to resila.
no resila… servala jsem ji, ze me decko mlatit proste nebude a pak servala kamaradku, ze si neumi sama okriknout dite. a to jsem velmi ale velmi tolerantni matka. jenze ta mala je fakt uz pres caru. vyresila jsem to tak, ze se stykame venku v kocarech. jinak to nejde, ja nemam naladu ji neustale usmernovat dite a nebavi me pak plac toho Meho tyraneho chudata ![]()
ale to je zase jine ditko..jinak u prvni holcicky proste pomohlo to, ze jsem ji okrikla, potrestala zavrenim v pokoji a ono to zabralo, je to maly fracek nevychovany, ale u me je hodna
no a ta druha, co jsme jen s kocarama, tam bych ji musela asi utlouct a ja cizi deti nevrazdim ![]()