Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Burj Chalifa píše:
Já malý nevychovaný hajzlíky prostě nesnáším. Vezměte si, jak málo mu je let a co si smrádě dovoluje.Co bude dělat a říkat za 5,10 let?
taky nemám ráda nevychovaný děti jenže to dítě za to v těch 2,5 letech fakt nemůže.. v 10 už se s ním dá hodit řeč ale co s prckem bez zkušeností co nic jinýho nezná a nevidí ani v té školce není aby viděl jiný chování.. ![]()
@jdukolem píše:
já bych teda se na to dívat nemohla.. rodina nerodina asi by mě to točilo tak že bych se s nima začala stýkat minimálně.. jednak kvůli svýmu děcku at to nepochytí a že ho nenechám okousávat a jednak by mě bralo za srdce to zanedbaný druhý mládě..protože to je fakt zanedbaná výchova a to hodně
děti můžer mít fakt každej primitiv to je smutný
Fakt, nestýkat se. Vlastně ani nevím, čím je setkávání s takovou primitivní famílií přínosné.
@jdukolem píše:
znovu opakuju proč mydlit děcko za něco za co nemůže? když nemá hranice a výchovný prostředí..podle mě by potřebovali převychovat rodiče
Přesně tak, vždyť ani takové malé batole nemůže znát význam těchto slov…Prostě se takto doma mluví, tak to považuje za normální..Co je na tom divného, jak se má naučit slušně mluvit, když to doma neslyší?
Já osobně se s nimi stýkám fakt minimálně, což se ale nedá říct o manželovi a synovi. Teď přes svátky jsme s nimi byli 3 dny pohromadě a byl to fakt očistec - moje nervy dostali hodně zabrat. Myslím si, že by mu třeba aspoň trošku pomohla školka, ale tam ho švagrová nechce dát ani od září, protože má strach, že jí bude nosit domů nemoci a bude to chytat mimčo.
Já osobně mu občas něco řeknu, vynadám mu nebo když je nejhůř, tak ho plácnu přes zadek - víc si taky nedovolím, ale je vidět, že mě vyloženě nemá rád, protože si k němu dovolím nejvíc.
Obávám se toho, že tímhle stylem to s ním bude horší a horší a pak už s tím nepůjde nic moc dělat. Ostatní příbuzní už je ani moc nezvou na návštěvy, protože to co předvádí je šílený.
@Anonymní píše:
Obracím se na vás s žádostí radu, jak mám přistupovat k chování 2,5 letého synovce? Vím, že to není moje dítě a vychovávat si ho mají rodiče, ale poměrně často se dohromady stýkáme. Já mám zhruba stejně starého syna a nerada bych, aby se choval jako on, což už se pomalu začíná stávat. Jinak teda pro přiblížení situace - synovec kouše a mlátí všechny okolo - to jak svoje rodiče, tak i mě, syna, tchýni nebo i návštěvu, která přijde. Někdy je to v důsledku toho, že mu není něco dovoleno a někdy prostě jen tak přijde a bouchne. Taky celkem dobře mluví, takže tchýni neřekne jinak než bábo, svojí matce řekne, že je blbá, tátovi říká smrade, mluví sprostě.
Když se takhle chová k ostatním, tak se snažím to neřešit, přece jen nejde o moje dítě, ale když si tohle dovolí ke mně nebo k synovi, tak ho okřiknu a někdy teda i plácnu, protože už je to moc.
Jak byste tohle chování cizího nebo i vlastního dítěte řešili vy? Taky mě napadá, co z něj tak může vyrůst, když už teď se chová takhle.
Jinak se omlouvám za anonym, ale mluvím o rodině, tak snad pochopíte.
chová se tak, jak ho vidí doma. Co já bych udělala, nestýkala se s nima. Jinak to pochytí i Tvoje dítko.
@jdukolem píše:Říkala jsem jí několikrát, že tohle chování není normální a sama vidí, jaký rozdíl mezi klukama je když jsou pohromadě. Ale ona řekne, že synovec je prostě takovej a je to s ním těžký, myslím, že chybu u nich si vůbec nepřipouští. Švagrovi se sice občas snaží domlouvat, aby se aspoň před malým krotil a mluvil slušně, ale to je taky zbytečný, ten už se nezmění.
Zkoušela sis se švagrovkou promluvit? normálně v klidu?
@Anonymní píše: Říkala jsem jí několikrát, že tohle chování není normální a sama vidí, jaký rozdíl mezi klukama je když jsou pohromadě. Ale ona řekne, že synovec je prostě takovej a je to s ním těžký, myslím, že chybu u nich si vůbec nepřipouští. Švagrovi se sice občas snaží domlouvat, aby se aspoň před malým krotil a mluvil slušně, ale to je taky zbytečný, ten už se nezmění.
Jako já netvrdím, že moje dítě je svatý, ale takovejhle fakt není, rozhodně všichni neskáčeme podle toho, jak on si pískne.
@jdukolem píše:podle mě v tom případě nemáš šanci něco změnit.. kluk poroste dál jak dříví v lese.. je to smutné
Jo to určitě je - navíc se obávám, že to jejich druhý dítko dopadne úplně stejně. Je to škoda, protože myslím, že synovec je poměrně chytrej a šikovnej, co se týče myšlení a manuálních dovedností.
@Anonymní píše:
Jo to určitě je - navíc se obávám, že to jejich druhý dítko dopadne úplně stejně. Je to škoda, protože myslím, že synovec je poměrně chytrej a šikovnej, co se týče myšlení a manuálních dovedností.
určitě je chytrej podle toho co píšeš o to víc je to škoda no.. ted je to spíš o tom ochránit své dítě až budou větší on synovec pochopí že teta má jiná pravidla a možná že za ně bude rád..
kdo ví no
Jestli dítě někoho nazývá smradem, kde myslíte, že to vzal? No přece od tatínka, který tak říká dítěti? Že babička je pro něj bába? To má zřejmě od maminky, která tak běžně před ním o babičce mluví. Ty děti se to chování někde nejdřív musí naučit. Problém je tady někde jinde než v dítěti ![]()
Řekla bych komu že to, švagrový? Tak švagrový, že pokud si se svým synem něco neudělá (a co a jak má udělat není problém můj, nýbrž její), jinak začnu sebe i svoje dítě bránit, jakkoli tak, aby to bylo okamžitě účinné. A pokud by to mělo znamenat, že se její dítě počůrá strachy, až mě uslyší zařvat, tak ať, varovaná byla ![]()
@Burj Chalifa jo v zásadě máš recht, jen jsi jedna z mála, co je schopná to napsat- že takoví lidé vychovávají odpad společnosti. Akorát to by ve skutečnosti vymřela půlka ČR, vem si jen vesnice, tam to intelektově fakt nežije ![]()
@Anonymní píše:
@blumen - tchýně je v tomhle tak trošku hloupá - je v podstatě zvyklá na to, že tchán s ní takhle mluví běžně, švagr taky, takže to, že to od nich kluk odkoukal vlastně ani moc neřeší. Maximálně mu udělá tytyty a to je asi všechno. Celkově mi asi přijde, že jedinej, kdo v jeho chování vidí problém jsem já a potom vzálenější zbytek rodiny - bratranci a sestřenice, kteří valí oči, co ten malej dovede.
No, tak když to tchánům připadne taky normální
a jejich dětem taky, tak s tím nenaděláte vůbec nic. Teda, to je mazec
Omezit návštěvy prostě na minimum, jinak vaše dítě to pochytí taky /s tím byste něco dělat mohli, ale proč se zbytečně nervovat/. Vím, že je to rodina, ale asi nic jiného nepomůže.
Proboha, musí mít asi někde nějaký vzor. Nechová se k němu někdo tak, že ho okřikuje, nadává do blbů, nevěnují se mu a bijí ho? Přece jen sám od sebe to přece nemá!!!
@zuzouš píše:
@Burj Chalifa jo v zásadě máš recht, jen jsi jedna z mála, co je schopná to napsat- že takoví lidé vychovávají odpad společnosti. Akorát to by ve skutečnosti vymřela půlka ČR, vem si jen vesnice, tam to intelektově fakt nežije
No to ti děkuji, já se za půl roku na vesnici stěhuju ![]()