Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Se asi hloupě zeptám - píšeš, že má jedenáct let - a to vám dělal celou dobu?
víš jenže ono neni jednoduchý ho někde zavírat,uteče nebo pokouše nás,dokonce i svojí paničku
Zavírala bych ho i když jste doma. Jak by spustil randál, vlítla bych na něj.
A můj pes by mě kousnul jen jednou ![]()
Gladys píše:JustynaSvobodova píše:Tak zavřít, když jste doma a když začne škrabat, tak na něj vlítnout. Menší pes taky občas škrabe, občas, protože pak dostane takovej vylágoš, že si to zase nějakou dobu rozmyslípetulikmt píše:jinak ničí i dveře pokud ho někde zavřeš,škrabe na ně dost silně
Zavírat dveře. A pokud je takový šikula, že si otevře, tak je zamčít. Odemykat snad neumí, ne?
Proboha je to pes, ne nějaký úctyhodný generál, kterému by se mělo něco takového x let tolerovat
Jenže kdo na to má nervy,ten pes je celej život zvyklej v bytě s náma a najednou ho budem zavírat dolu do chodby,to si nenechá líbit ani náhodou a určitě by nás i pokousal
S tak starým psem už těžko něco uděláš,to chce vychovávat od malička,my to třeba tu naší učili tím že když se někde v baráku podělala,např. mi o Vánoce nachcala pod vánoční stromek,tak jsem jí prostě přitáhla k tě louži,strčila jsem jí čumák těsně nad to a šlehla jí přes zadek,jí stačilo když jsem zvýšila hlas,takže fakt nebylo potřeba nějaké bití,ale je důležité jí ukázat za co to je,naopak když byla hodná a zakňučela si že chce ven nebo si sama otevřela,dostala piškůtek. Ale jako nějaké chcaní po postelích nebo po gauči no tak to se naštěstí nekonalo. Dokonce tu nic neudělala ani když jsme byli s manžou oba 12.h v práci,pustili jsme jí těsně před odjezdem a hned jak jsme dorazili domu ven,ale nedávno se mi stalo že se tu taky vydělala,naštěstí tedy v chodbě na dlažbu a nejspíš jen protože to asi nemohla vydržet,stane se ![]()
jestli nebýváte pryč hodně dlouho tak bych nevidela problém ho nechat v kleci, dáš mu tam vodu, nějakou hračku, takhle se to běžně dělá, naše ohařka, spíš mámina teda se mstila podobným způsobem akorát že vždycky něco zničila, boty rozkousala, odpadkový koš roztahala po celém bytě, dokonce i do kytek se pouštěla tenkrát úplně zamasakrovala velikánskoup palmu ještě po babičce a výprask byl absolutně zbytečný, takže táta to vyřešil tak že k pelechu jí navrtal do zdi skobu a dostala řetez dlouhý tak akorát
mě by pochcal postel jen jednou a už nikdy bych nezapoměla, docela nechutný teda
JustynaSvobodova píše:
Jenže kdo na to má nervy,ten pes je celej život zvyklej v bytě s náma a najednou ho budem zavírat dolu do chodby,to si nenechá líbit ani náhodou a určitě by nás i pokousal
Promiň, ale chceš radu nebo ne? Opakuju, je to pes. Jenom pes. Pokud neví, kde je jeho místo, bude vás kousat, chcát vám po baráku a dělat si co chce, dokad nechcípne. Pokračujte v tomhle přístupu a máte na dalších pár let o zábavu vystaráno.
Ta klec mi příjde dobrý řešení. Prodávají se klece přímo pro psi, místa tam mají dost. Je fakt, že už je dost starý a asi bude trvat než si tam zvykne a bude vyvádět.
Ale tohle si pes nemůže dovolit. Po tolika letech už ho to asi těžko odnaučíte.
JustynaSvobodova píše:Gladys píše:Jenže kdo na to má nervy,ten pes je celej život zvyklej v bytě s náma a najednou ho budem zavírat dolu do chodby,to si nenechá líbit ani náhodou a určitě by nás i pokousalJustynaSvobodova píše:Tak zavřít, když jste doma a když začne škrabat, tak na něj vlítnout. Menší pes taky občas škrabe, občas, protože pak dostane takovej vylágoš, že si to zase nějakou dobu rozmyslípetulikmt píše:jinak ničí i dveře pokud ho někde zavřeš,škrabe na ně dost silně
Zavírat dveře. A pokud je takový šikula, že si otevře, tak je zamčít. Odemykat snad neumí, ne?
Proboha je to pes, ne nějaký úctyhodný generál, kterému by se mělo něco takového x let tolerovat
Promiň, ale začínám mít pocit, že to nějak moc řešit nechceš. Pokud nechceš aby ti močil na gauč a postele, tak ho budeš muset zavírat. A jestli si to nenechá líbit? Na jeho názor se ho snad ptát nebudeš. Ty jsi panička, ne pes ![]()
JustynaSvobodova píše:Gladys píše:Jenže kdo na to má nervy,ten pes je celej život zvyklej v bytě s náma a najednou ho budem zavírat dolu do chodby,to si nenechá líbit ani náhodou a určitě by nás i pokousalJustynaSvobodova píše:Tak zavřít, když jste doma a když začne škrabat, tak na něj vlítnout. Menší pes taky občas škrabe, občas, protože pak dostane takovej vylágoš, že si to zase nějakou dobu rozmyslípetulikmt píše:jinak ničí i dveře pokud ho někde zavřeš,škrabe na ně dost silně
co je to za rasu? ![]()
Hele zkuste napsat do poradny panu Dostálovi, třeba vám poradí. Tady vám dám odkaz: http://www.psiskolafalco.cz/
Jinak já bych se zbláznila tohle mít doma. Škoda, že asi nemáte dvůr. Mohl by vegetovat venku. Mně vadilo i to, když mi pes sral na dvoře, kde si hrály děti. Ještě že už žádnýho psa nemáme.
Důsledně zavírat případně zamykat! Taky se nám nepodařilo čubinu v tomto ohledu pořádně vychovat - tak holt jsme jí postupně znepřístupňovali místa, kde dělá neplechu - až jí zbyla jenom předsíň (samozřejmě když nejsme doma, jinak je v celým bytě a v pohodě, je to náš mazel
pelíšek má v předsíni a v noci může i k nám do ložnice (teď v novým bytě - starej byl jinak uspořádanej a byla fakt na poměrně malým prostoru v kuchyni - předsíni. Ale ona má tři a půl kila, moc toho nepotřebuje
). Když jdeme úplně pryč, má jenom předsíň, kde očůrává prostor před koupelnou
nechápu, proč to dělá, asi jsme jí nějak nedostatečně „vysvětlili“ tu hierarchii nebo co, si dokazuje, že tu má taky nějaký slovo
Jestli máte někdo nějakej tip, jak to zvládnout, aby přestala, sem s nim
Chvilku byla v pohodě po přestěhování - pak s enám narodila malá a jak začala lézt po zemi, čubina se vrátila ke sterjm zvykům a asi si tam nějak vymezuje prosto či co
Četla jsem že bysme jí měli dost jasně dát najevo, kdo ej tu pánem - důsledně vyhazovat z gauče, mazlit jenom když my chceme, případně i o tý kleci jsme četla… když já na to nemám nervy, je mi jí nakonec líto a povolim ![]()
Každopádně zakladatelko, překvapuje mě tvůj způsob uvažování - máte k tomu psovi vůbec nějakej vztah?
Bych po 11 letech předpokládala, že budeš uvažovat jinak - než nad útulkem, utracenim, pohozenim
( to tě od toho odložení někde v lese fakt odrazuje jenom ten čip???) Mě naše psice občas pekelně štve, je tvrdohlavá… ale nikdy jsem nepřemejšlela, že bych jí odložila, holt jsme jí nezvládli, naše chyba, neumim na ní bejt tvrdá a ona by to asi potřebovala jak sůl, je to strašnej beran, tak teď holt každej den vytírám podlahu. Ale nikdy bych jí kvůli tomu neodepsala, je to člen rodiny, i když občas zlobivej
![]()
Pes by vás pokousal?
To je spíš sranda, tahle diskuze, to nemůže být pravda, že by se někdo nechal kousat od vlastního psa.
wapik píše:
Ta klec mi příjde dobrý řešení. Prodávají se klece přímo pro psi, místa tam mají dost. Je fakt, že už je dost starý a asi bude trvat než si tam zvykne a bude vyvádět.Ale tohle si pes nemůže dovolit. Po tolika letech už ho to asi těžko odnaučíte.
Já myslím, že pokud je člověk odhodlaný, tak pes velice rychle pochopí, že nastali nové poměry sil. Ale tady si myslím, že se nikomu nechce. On totiž člověk musí být důsledný. Musí všechno dotáhnout do konce, musí být pořád ve střehu, aby se neudělala nějaká vyjímka. A to je dřina. Takže obecně, i starého psa naučí člověk novým kouskům, ale musí chtít. Tady chtění nevidím, spíš by zakladatelka nejradši psa frkla do útulku, píchla mu injekci, zkrátka se zbavila problému, který si ale doma sami vyrobili.
eva valoi píše:
Hele zkuste napsat do poradny panu Dostálovi, třeba vám poradí. Tady vám dám odkaz: http://www.psiskolafalco.cz/
Jinak já bych se zbláznila tohle mít doma. Škoda, že asi nemáte dvůr. Mohl by vegetovat venku. Mně vadilo i to, když mi pes sral na dvoře, kde si hrály děti. Ještě že už žádnýho psa nemáme.
Máme zahradu,ale je to gaučák,celej život v bytě,neni zvyklej venku,navíc umí přelést plot
Tak proč mu nepostavíte venku zastřešený výběh na dobu co nebudete doma. Nebo bych ho venku uvázala na přiměřeně dlouhý řetěz ![]()