Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
vereniko, ne nenehlašovala jsem ji… Já jsem sem před chvílí nakoukla a až pak mi to došlo ![]()
Jinak diskuze z min. týdnů:
Sice z jiného soudku, ale i tak… ![]()
https://www.emimino.cz/…esedi-87875/
https://www.emimino.cz/…torce-86790/
Příspěvek upraven 25.11.11 v 23:33
Gladys píše:JustynaSvobodova píše:A panička se psovi podvoluje proto, že ho nesnáší a chce se ho zbavit? Jako chceš se zbavit psa, který není tvůj?Gladys píše:Hele já jako dcera paničky nic nezmůžu ale žiju tu s nima tak mi to celkem vadí,když du třeba večer spát a zjistim že mám pochcanou postel,panička důsledná neni,hrozně toho psa rozmazlila a poddává se mu,proto vidim řešení v tom co jsem uvedla,zbavit se ho.wapik píše:Já myslím, že pokud je člověk odhodlaný, tak pes velice rychle pochopí, že nastali nové poměry sil. Ale tady si myslím, že se nikomu nechce. On totiž člověk musí být důsledný. Musí všechno dotáhnout do konce, musí být pořád ve střehu, aby se neudělala nějaká vyjímka. A to je dřina. Takže obecně, i starého psa naučí člověk novým kouskům, ale musí chtít. Tady chtění nevidím, spíš by zakladatelka nejradši psa frkla do útulku, píchla mu injekci, zkrátka se zbavila problému, který si ale doma sami vyrobili.
Ta klec mi příjde dobrý řešení. Prodávají se klece přímo pro psi, místa tam mají dost. Je fakt, že už je dost starý a asi bude trvat než si tam zvykne a bude vyvádět.Ale tohle si pes nemůže dovolit. Po tolika letech už ho to asi těžko odnaučíte.
ne,má ho ráda,ale hodně jí vadí to co dělá,jenže nedokáže s tim nic udělat,neni důsledná a má opravdu dost jiných starostí,nemá manžela,umřel,je na všechno sama,já toho psa opravdu nesnášim a sestra taky i ten pes se nás bojí když tu panička neni,ale jak přijede,jako by se nebál
Gladys píše:…takže panička je tvoje máma ????JustynaSvobodova píše:A panička se psovi podvoluje proto, že ho nesnáší a chce se ho zbavit? Jako chceš se zbavit psa, který není tvůj?Gladys píše:Hele já jako dcera paničky nic nezmůžu ale žiju tu s nima tak mi to celkem vadí,když du třeba večer spát a zjistim že mám pochcanou postel,panička důsledná neni,hrozně toho psa rozmazlila a poddává se mu,proto vidim řešení v tom co jsem uvedla,zbavit se ho.wapik píše:Já myslím, že pokud je člověk odhodlaný, tak pes velice rychle pochopí, že nastali nové poměry sil. Ale tady si myslím, že se nikomu nechce. On totiž člověk musí být důsledný. Musí všechno dotáhnout do konce, musí být pořád ve střehu, aby se neudělala nějaká vyjímka. A to je dřina. Takže obecně, i starého psa naučí člověk novým kouskům, ale musí chtít. Tady chtění nevidím, spíš by zakladatelka nejradši psa frkla do útulku, píchla mu injekci, zkrátka se zbavila problému, který si ale doma sami vyrobili.
Ta klec mi příjde dobrý řešení. Prodávají se klece přímo pro psi, místa tam mají dost. Je fakt, že už je dost starý a asi bude trvat než si tam zvykne a bude vyvádět.Ale tohle si pes nemůže dovolit. Po tolika letech už ho to asi těžko odnaučíte.
fragola píše:
Já jen podotýkám, že zakladatelka ráda zakládá taková „zajímavá“ témata. Tento týden tu ještě nic nebylo o dětech, tak volí téma „psy“, že?Nevěřím ani slovo…Příspěvek upraven 25.11.11 v 23:25
Hmm … taky na to teď koukám ![]()
verenika píše:
V 11 letech má ještě tendence přelézat plot?
Tak v tomhle se zastanu, můj pes má teprve 7, ale je to takovej vitální nezmar, podhrabat, přelézt, přeskočit, výš, dál, hlouběji, to je jeho motto
Myslím, že i po tom 10.roce bude pořád nezmar. Ale já bych psa někam na zahradu nevyšoupla, kor teď v zimě, plus náš je uštěkanej, by řval celej den, protože by hlídal, to by nás sousedi měli rádi
Takhle štěkne jen občas.
Gladys píše:krtek93 píše:Přesně, jak malej začal lízt okolo, tak pes začal ochcávat. U nás to naštěstí vyřešilo zavření do té předsíně v naší nepřítomnosti, ale to bude asi tím, že v předsíni není nic, co by malému patřilo
pak s enám narodila malá a jak začala lézt po zemi, čubina se vrátila ke sterjm zvykům a asi si tam nějak vymezuje prosto či co
Kocour chcal malýmu ve vaně na lehátko, když jsem ho tam zapomněla, nemůže to být tak, že se malý často koupe, tak ona chčije aspoň na dveře koupelny, protože ji štve, že mu pravidelně věnujete tolik pozornosti?Co třeba brát psa v době koupání pravidelně na procházku?
Díky za radu! No, já myslim, že to dělá před koupelnu, protože jinam to moc nejde
I když - čůrá hlavně v noci a do tý ložnice to neudělá (i když by čistě technicky mohla třeba malý pod postýlku - ne že bych to chtěla přivolávat
Ale to bych se teda do ložnice už nepodívala
). Je fakt, že často vyrážim na procházky bez ní, protože nezvládám kočár a vodítko najednou. Chtělo by to asi kombinaci víc se jí věnovat (jako venku - doma má pozornosti myslim dost) a na noc možná zavírat i ložnici a důsledně vymezovat prostor - žádnej gauč, kdy s ejí zachce. Ona je typickej gaučák, má „svoje“ křeslo, „svoje“ místo na gauči pod dekou… A to bysme jí asi měli zkrouhnout, aby pochopila, kdo tu velí. Když já jsem fakt nedůsledná a měkká, přiznávám ![]()
Tak ted´jsem koukala, že s dítětem, které se v deseti měsících neotáčí, neleze ani nejde k pediatrovi, raději se o tom tlachá na emiminu. Doslova zakladatelka napsala, že je jí to blbý, jít po té době k pediatrovi.
Ted´zase pes chčije do postele, ale je problém zavřít dveře. No to je asociální famílie.
zuzka.mamka píše:
jestli nebýváte pryč hodně dlouho tak bych nevidela problém ho nechat v kleci, dáš mu tam vodu, nějakou hračku, takhle se to běžně dělá, naše ohařka, spíš mámina teda se mstila podobným způsobem akorát že vždycky něco zničila, boty rozkousala, odpadkový koš roztahala po celém bytě, dokonce i do kytek se pouštěla tenkrát úplně zamasakrovala velikánskoup palmu ještě po babičce a výprask byl absolutně zbytečný, takže táta to vyřešil tak že k pelechu jí navrtal do zdi skobu a dostala řetez dlouhý tak akorátmě by pochcal postel jen jednou a už nikdy bych nezapoměla, docela nechutný teda
Souhlas
máme půlročního ridgebacka, je to ještě úplný nevycválaný tele. Má vlasní cestovní boudičku, ve zdi vedle skobu, půlmetrovej řetěz a na konci karabinu. Když jde do tuhýho, nesedne si s návštěvou nebo ho musím s mimčem na pár chvil opustit, jde prostě na řetěz a je klid…
Příspěvek upraven 25.11.11 v 23:39
Ježiš tak když s tím psem nechcete pracovat,aby se převychoval,tak si zkuste dát inzerát.Chudák pes.Je přece tolik možností,holky jich tu už hodně napsaly,jen si vybrat.Ale tobě se žádná nelíbí,takže co vlastně chceš za radu?
zuzka.mamka píše:Issobel píše:
Tak proč mu nepostavíte venku zastřešený výběh na dobu co nebudete doma. Nebo bych ho venku uvázala na přiměřeně dlouhý řetězno to mě taky napadlo, je to nějaký celý ujetý
jinak ti moc gratuluju k //, přeju kontrolu v pořádku a bezproblémové těhu
Ahoj Zuzko
, děkuji
Lenka512 píše:Gladys píše:…takže panička je tvoje máma ????JustynaSvobodova píše:A panička se psovi podvoluje proto, že ho nesnáší a chce se ho zbavit? Jako chceš se zbavit psa, který není tvůj?Gladys píše:Hele já jako dcera paničky nic nezmůžu ale žiju tu s nima tak mi to celkem vadí,když du třeba večer spát a zjistim že mám pochcanou postel,panička důsledná neni,hrozně toho psa rozmazlila a poddává se mu,proto vidim řešení v tom co jsem uvedla,zbavit se ho.wapik píše:Já myslím, že pokud je člověk odhodlaný, tak pes velice rychle pochopí, že nastali nové poměry sil. Ale tady si myslím, že se nikomu nechce. On totiž člověk musí být důsledný. Musí všechno dotáhnout do konce, musí být pořád ve střehu, aby se neudělala nějaká vyjímka. A to je dřina. Takže obecně, i starého psa naučí člověk novým kouskům, ale musí chtít. Tady chtění nevidím, spíš by zakladatelka nejradši psa frkla do útulku, píchla mu injekci, zkrátka se zbavila problému, který si ale doma sami vyrobili.
…kde je problém se teda domluvit ?????
Nejde se domluvit,protože nikdo z nás na to nemá nervy zavírat někde psa aby tam likvidoval,štěkal a ničil dveře,chceme klid,tudíž chci radu jak se ho zbavit
Rodiče měli 13 let 2 dobrmany, kt si taky otevírali dveře tím, že skočili na kliku. Přes zimu byli u nich na chodbách, mají tam obrovský prostor, do místností teda nesměli vůbec. Od jara do podzimu lítali po zahradě a když někdo k nim přišel, tak zavřeli psi do voliéry, aby se ten člověk nebál.
Toho vašeho psa bych teda do obytných místností nepouštěla, zvlášt pokud nejste doma. Šel by na zahradu a zabezpečila bych plot, aby ho nemohl přeskočit. Přivázat psa na řetěz nebo ho dát do malé klece se mi teda nelíbí. Nechápu, že vás ten pes kouše, zřejmě nemá ani špetku vychování a nemá vás rád.
Gladys- no ještě nevím co je to za rasu..a už se ani asi nedozvíme
![]()
Fragolo- teď jsem ty diskuze prolítla. Je to fakt nějaký divný. Podle mně si holka hraje a vymýšlí si… ![]()
JustynaSvobodova píše:
ne,má ho ráda,ale hodně jí vadí to co dělá,jenže nedokáže s tim nic udělat,neni důsledná a má opravdu dost jiných starostí,nemá manžela,umřel,je na všechno sama,já toho psa opravdu nesnášim a sestra taky i ten pes se nás bojí když tu panička neni,ale jak přijede,jako by se nebál
co takhle se odstěhovat se sestrou jinam, to by pomohlo ne
![]()
JustynaSvobodova píše:Gladys píše:ne,má ho ráda,ale hodně jí vadí to co dělá,jenže nedokáže s tim nic udělat,neni důsledná a má opravdu dost jiných starostí,nemá manžela,umřel,je na všechno sama,já toho psa opravdu nesnášim a sestra taky i ten pes se nás bojí když tu panička neni,ale jak přijede,jako by se nebálJustynaSvobodova píše:A panička se psovi podvoluje proto, že ho nesnáší a chce se ho zbavit? Jako chceš se zbavit psa, který není tvůj?Gladys píše:Hele já jako dcera paničky nic nezmůžu ale žiju tu s nima tak mi to celkem vadí,když du třeba večer spát a zjistim že mám pochcanou postel,panička důsledná neni,hrozně toho psa rozmazlila a poddává se mu,proto vidim řešení v tom co jsem uvedla,zbavit se ho.wapik píše:Já myslím, že pokud je člověk odhodlaný, tak pes velice rychle pochopí, že nastali nové poměry sil. Ale tady si myslím, že se nikomu nechce. On totiž člověk musí být důsledný. Musí všechno dotáhnout do konce, musí být pořád ve střehu, aby se neudělala nějaká vyjímka. A to je dřina. Takže obecně, i starého psa naučí člověk novým kouskům, ale musí chtít. Tady chtění nevidím, spíš by zakladatelka nejradši psa frkla do útulku, píchla mu injekci, zkrátka se zbavila problému, který si ale doma sami vyrobili.
A když se vás tak bojí, tak proč chčije do postelí, když tu panička není? To mi nepřijde jako akt ustrašeného pejska
Já říkám zavřít, eliminovat možnosti chcaní na ukliditelné prostory, se psem se o tom nebavit, pokud se bojíte, že vás kousne, tak mu holt dáte náhubek, jakmile začne zavřenej škrabat, vlítnout na něj, seřvat, přetáhnout po prdeli, zabouchnout, jakmile zase, opakovat, až mu docvakne, že tohle ne.