Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nějak mám dojem, že chceš poradit se psa zbavit? No doufám, že se pletu…
Psa musíte někam zavřít. Máte dům?Sklep?Chodbu s linem? Nějakou místnost kde může něco zničit?
Buď to chceš řešit nebo ne?!
Já jen podotýkám, že zakladatelka ráda zakládá taková „zajímavá“ témata. Tento týden tu ještě nic nebylo o dětech, tak volí téma „psy“, že?
Nevěřím ani slovo…
Příspěvek upraven 25.11.11 v 23:25
Gladys píše:wapik píše:Já myslím, že pokud je člověk odhodlaný, tak pes velice rychle pochopí, že nastali nové poměry sil. Ale tady si myslím, že se nikomu nechce. On totiž člověk musí být důsledný. Musí všechno dotáhnout do konce, musí být pořád ve střehu, aby se neudělala nějaká vyjímka. A to je dřina. Takže obecně, i starého psa naučí člověk novým kouskům, ale musí chtít. Tady chtění nevidím, spíš by zakladatelka nejradši psa frkla do útulku, píchla mu injekci, zkrátka se zbavila problému, který si ale doma sami vyrobili.
Ta klec mi příjde dobrý řešení. Prodávají se klece přímo pro psi, místa tam mají dost. Je fakt, že už je dost starý a asi bude trvat než si tam zvykne a bude vyvádět.Ale tohle si pes nemůže dovolit. Po tolika letech už ho to asi těžko odnaučíte.
Hele já jako dcera paničky nic nezmůžu ale žiju tu s nima tak mi to celkem vadí,když du třeba večer spát a zjistim že mám pochcanou postel,panička důsledná neni,hrozně toho psa rozmazlila a poddává se mu,proto vidim řešení v tom co jsem uvedla,zbavit se ho.
krtek93 píše:
pak s enám narodila malá a jak začala lézt po zemi, čubina se vrátila ke sterjm zvykům a asi si tam nějak vymezuje prosto či co
Přesně, jak malej začal lízt okolo, tak pes začal ochcávat. U nás to naštěstí vyřešilo zavření do té předsíně v naší nepřítomnosti, ale to bude asi tím, že v předsíni není nic, co by malému patřilo ![]()
Kocour chcal malýmu ve vaně na lehátko, když jsem ho tam zapomněla, nemůže to být tak, že se malý často koupe, tak ona chčije aspoň na dveře koupelny, protože ji štve, že mu pravidelně věnujete tolik pozornosti?
Co třeba brát psa v době koupání pravidelně na procházku?
JustynaSvobodova píše:eva valoi píše:Máme zahradu,ale je to gaučák,celej život v bytě,neni zvyklej venku,navíc umí přelést plot
Hele zkuste napsat do poradny panu Dostálovi, třeba vám poradí. Tady vám dám odkaz: http://www.psiskolafalco.cz/
Jinak já bych se zbláznila tohle mít doma. Škoda, že asi nemáte dvůr. Mohl by vegetovat venku. Mně vadilo i to, když mi pes sral na dvoře, kde si hrály děti. Ještě že už žádnýho psa nemáme.
…ježíšmarjáááááá
…tak ho přivaž !!!
JustynaSvobodova píše:Gladys píše:Hele já jako dcera paničky nic nezmůžu ale žiju tu s nima tak mi to celkem vadí,když du třeba večer spát a zjistim že mám pochcanou postel,panička důsledná neni,hrozně toho psa rozmazlila a poddává se mu,proto vidim řešení v tom co jsem uvedla,zbavit se ho.wapik píše:Já myslím, že pokud je člověk odhodlaný, tak pes velice rychle pochopí, že nastali nové poměry sil. Ale tady si myslím, že se nikomu nechce. On totiž člověk musí být důsledný. Musí všechno dotáhnout do konce, musí být pořád ve střehu, aby se neudělala nějaká vyjímka. A to je dřina. Takže obecně, i starého psa naučí člověk novým kouskům, ale musí chtít. Tady chtění nevidím, spíš by zakladatelka nejradši psa frkla do útulku, píchla mu injekci, zkrátka se zbavila problému, který si ale doma sami vyrobili.
Ta klec mi příjde dobrý řešení. Prodávají se klece přímo pro psi, místa tam mají dost. Je fakt, že už je dost starý a asi bude trvat než si tam zvykne a bude vyvádět.Ale tohle si pes nemůže dovolit. Po tolika letech už ho to asi těžko odnaučíte.
A panička se psovi podvoluje proto, že ho nesnáší a chce se ho zbavit? Jako chceš se zbavit psa, který není tvůj?
Tak mě ještě napadá jestli je to pes jestli by nepomohla kastrace,evidentně neví kdo je tu pán a je tvrdohlavý a dominantní,třeba by se zklidnil ![]()
Tahle diskuze na mě působí šíleně, už po přečtení úvodního příspěvku jsem si řekla, Co to je za lidi! NE za psa! Záleží na vás jak se pes bude chovat a měli jste na to 11let, aby jste ho vychovali!
Taky mi příjde, že nechceš radu, jen čekáš, kdo ti nabídne, že ti psa zabije, což je ubohost.
Já mám taky psa, občas zkouší lotroviny, ale je na mě, abych ho vždy usměrnila.
A tvoje vyjadřování, no coment, každý jsme sice nějaký, ale tohle je na mě docela moc, srý.
A každý pes časem někde zavřený pochopí. Ano, pokud ho tam necháš jen tak, nebude se mu to líbit, ale co takhle mu tam dát pelech, žrádlo, vodu, hračky, poschovávat mlsky do hraček, hm. Já to vidím jako řešení. Poprvé ho tam zavřít na chvilinku a postupně prodlužovat.
Jo a taky těžko říct, po jaké době se ti vykálí do věcí, to je taky důležité zvážit
Holky, nerozčilujte se a neplýtvejte radami, tohle je asi zase jedna ze smyšlených diskuzí ![]()
Příspěvek upraven 25.11.11 v 23:29
Přijde mi to celé divné..
Ten pes je jedno velké neštěstí..teda spíš majitelé, že ho nedokázali vycvičit..
V 11 letech má ještě tendence přelézat plot? ![]()
Issobel píše:
Tak proč mu nepostavíte venku zastřešený výběh na dobu co nebudete doma. Nebo bych ho venku uvázala na přiměřeně dlouhý řetěz
no to mě taky napadlo, je to nějaký celý ujetý
jinak ti moc gratuluju k //, přeju kontrolu v pořádku a bezproblémové těhu ![]()
Anonymní píše:
S tak starým psem už těžko něco uděláš,to chce vychovávat od malička,my to třeba tu naší učili tím že když se někde v baráku podělala,např. mi o Vánoce nachcala pod vánoční stromek,tak jsem jí prostě přitáhla k tě louži,strčila jsem jí čumák těsně nad to a šlehla jí přes zadek,jí stačilo když jsem zvýšila hlas,takže fakt nebylo potřeba nějaké bití,ale je důležité jí ukázat za co to je,naopak když byla hodná a zakňučela si že chce ven nebo si sama otevřela,dostala piškůtek. Ale jako nějaké chcaní po postelích nebo po gauči no tak to se naštěstí nekonalo. Dokonce tu nic neudělala ani když jsme byli s manžou oba 12.h v práci,pustili jsme jí těsně před odjezdem a hned jak jsme dorazili domu ven,ale nedávno se mi stalo že se tu taky vydělala,naštěstí tedy v chodbě na dlažbu a nejspíš jen protože to asi nemohla vydržet,stane se
On je každej pes jinej - já tohle praktikovala taky, od štěněte - a nic, asi to chtělo už od začátku jasně vymezit prostor, ale koho by napadlo, že to roztomilý štěňátko „do dlaně“ bude takovej vyčůtanej umínenec. Ono je to těžký chovat se ke štěněti tvrdě, nebrat si ho třeba na gauč, aby jako pochopilo, že je přece jenom níž než my a prostě „ocamcaď pocamcaď“.
Teda kousnout občas zkusí - když jí právě čapnu a chci jí za něco vyčinit, a to je potom docela viks, protože to mě fakt naštve a to si prostě dovolovat nesmí, kdyby nevim co. Přitom před ní jsme měli dva psy - a ani jeden nedělal doma bordel, ani jeden se nikdy po nás neohnal, je to i o nátuře psa. Holt musí bejt člověk připravenej i na to, že se to může zvrtnout, že to může nezvládnout - a nechat psa utratit nebo ho šoupnout do útulku s tim, že jsme ho nezvládli - nevim no, nelíbí se mi to
. Proto bych si třeba nikdy nepořídila velkýho psa - vim, že bych ho nezvládla a byl by průser (což s mrňousem je to protivný, obtěžuje to, ale nehrozí nějaký vyložený neštěstí jako třeba s dobrmanem).
fragola píše:
Holky, nerozčilujte se a neplýtvejte radami, tohle je asi zase jedna ze smyšlených diskuzíPříspěvek upraven 25.11.11 v 23:29
A nahlásila jsi to?
jak si může někdo 6 let nechat chcát od čokla do postele
to je masakr
Anonymní píše:
Tak mě ještě napadá jestli je to pes jestli by nepomohla kastrace,evidentně neví kdo je tu pán a je tvrdohlavý a dominantní,třeba by se zklidnil
Na to je moc starý. Kastrace sice odstraní hormony, ale ne naučené chování. Mám kastrovaného pejska, brala jsem ho tak z útulku, bylo mu 1,5r, kastrovali ho, protože utíkal. No bodejť by neutíkal, když trávil čas sám na nějakém dvorečku. Kastrace teda fakt nepomohla, on je teda taková bezstarostná free povaha, takže natlouct mu něco do tý kebule nám trvalo hodně dlouho, teď už i přiběhne na zavolání, dokonce i od běžícího zajíce jsem ho odvolala
Není to 100%, ale kastrace v tom nehrála roli, zkrátka jsme se za ty roky sžili a on konečně akceptoval, že takto je to lepší.