Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
JustynaSvobodova píše:Gladys píše:Přesně tak to je,vždycky si dělal co chtěl,nic si nenechá líbitIssobel píše:No já si to představuju asi tak, že někdo chce zavřít totálně neposlušnýho psa. Pes samozřejmě nereaguje na pokyny, že má jít tam a tam, takže člověk k němu musí jít, chytit ho za flígr a odtáhnout ho. No a to je ta chvíle, kdy pes se špatnou zkušeností vidí ruku, která mu zřejmě ublížila, bojí se, že ublíží znova, tak kousne.Gladys píše:No to jo, ale ze zakladatelčiných příspěvků jsem pochopila, že by je pes kousnul kdyby ho chtěli zavřít např na chodbu.Issobel píše:Pes může kousat, i když se bojí, právě ze strachu. Akorát přemýšlím, co by mu musel člověk udělat, aby pak rovnou kousal. Nebo to snad ani nechci vědět…já toho psa opravdu nesnášim a sestra taky i ten pes se nás bojí když tu panička neni,ale jak přijede,jako by se nebálPíšeš že by vás pes pokousal a pak že se vás bojíTo mi nejde dohromady
V tom případě zkrátka člověk musí psa chytit tak, aby ho nerafnul, rychle nasadit náhubek, někdo druhý ho zapne, zatímco první psa drží. Pes musí člověku věřit. Takže psovi ukázat, že ne vždycky ruka znamená ránu. Někdy taky znamená pamlsek, pohlazení.
Už toho nechávám, tohle je fakt na nic. Když jsem já dokázala s dítětem na zádech v nosítku přidržet vzteklýho 30kg psa u veterináře, když mu vymačkával žlázky (toho vždycky fááákt vytočí), tak nevím, proč by dva lidi nemohli zvládnout zavřít nějakýho zhejčkanýho psího parchanta.
Nevím, co zakladatelka čekala, nějakou radu na zabití psa? Vyoperování čipu, aby ho mohla vypustit někde na silnici? Nebo že někoho diskuze tak nasere, že si pro psa přijede? Každopádně mě děsí jedna věc, pes, naprosto nezvládnutý, neposlušný, který si myslí, že je tam pánem, žije v jedné domácností s malým 10m dítětem a já se fakt bojím, abychom se o tom dítěti jednou nedočetli v novinách jako o dalším případu, kdy pes „najednou z ničeho nic“ pokousal malé dítě… ![]()
kate02 píše:
Ti říkám, sbal si svých pár švestek, mrńouse a odstěhuj se někam, kde pes nebude. Tvojí mamce to očividně nevadí, když to neřeší, tobě to vadí, tak proč tam bydlíš?Já bych se to na tvým místě snažila vyřešit (ne tím, že bych se psa chtěla zbavit) a pokud bych to řešit nechtěla, odstěhovala bych se…
Proč tu bydlim?Protože sem samoživitelka a nechci zbytečně někde strádat nebo být závislá na nějakým chlapovi brrr
JustynaSvobodova píše:Pipet píše:No necháme ho skoro dycky doma,on venku neni zvyklej a někde třeba dveře nejsou nebo se zapomene zavřít.
Si umí otevřít dveře nebo co?
Tak nezapomínejte a je to vyřešený! Nápad nechat utratit psa, protože zapomínáte zavřít dveře, je dost úchylný, to se omlouvám… ještě to řešení s klecí je taky ok, ale zavírat dveře přece nestojí nic, kromě toho pamatování si! A vůbec teda termín „humánně uspat“ v tomhle kontextu je taky dost mimo.
JustynaSvobodova píše:kate02 píše:Proč tu bydlim?Protože sem samoživitelka a nechci zbytečně někde strádat nebo být závislá na nějakým chlapovi brrr
Ti říkám, sbal si svých pár švestek, mrńouse a odstěhuj se někam, kde pes nebude. Tvojí mamce to očividně nevadí, když to neřeší, tobě to vadí, tak proč tam bydlíš?Já bych se to na tvým místě snažila vyřešit (ne tím, že bych se psa chtěla zbavit) a pokud bych to řešit nechtěla, odstěhovala bych se…
tak se přizpůsob,kdybys chtěla,tak to jde.
NO tak to je super, že si dítě za pár dní sedne, plazí se, když se před pár dny ani neotočilo. Tak to gratuluju… Zakladatelka by už asi neměla chlastat, možná si jen nevšimla, že se dítě už přetáčí. No je na budku podle mě
![]()
JustynaSvobodova píše:
Proč tu bydlim?Protože sem samoživitelka a nechci zbytečně někde strádat nebo být závislá na nějakým chlapovi brrr
já jsem taky samoživitelka a že bych byla na někom závislá to taky nevím no. A myslím, že se malý nemá špatně ![]()
Hanzlici píše:JustynaSvobodova píše:Tak nezapomínejte a je to vyřešený! Nápad nechat utratit psa, protože zapomínáte zavřít dveře, je dost úchylný, to se omlouvám… ještě to řešení s klecí je taky ok, ale zavírat dveře přece nestojí nic, kromě toho pamatování si! A vůbec teda termín „humánně uspat“ v tomhle kontextu je taky dost mimo.Pipet píše:No necháme ho skoro dycky doma,on venku neni zvyklej a někde třeba dveře nejsou nebo se zapomene zavřít.
Když zakladatelka zapomene, co psala v předchozím příspěvku a pravděpodobně si to asi není schopná ani po sobě přečíst, tak po ní nemůžeš chtít, aby nezapomněla zavřít dveře. To je prostě nad její schopnosti. ![]()
nikita066 píše:JustynaSvobodova píše:já jsem taky samoživitelka a že bych byla na někom závislá to taky nevím no. A myslím, že se malý nemá špatně
ono je to asi tím, že všechno jde, když se byť jen trošku chce. A když se chce víc, jde to líp ![]()
luciaasek píše:
NO tak to je super, že si dítě za pár dní sedne, plazí se, když se před pár dny ani neotočilo. Tak to gratuluju… Zakladatelka by už asi neměla chlastat, možná si jen nevšimla, že se dítě už přetáčí. No je na budku podle mě![]()
![]()
![]()
jo opravdu začal najednou dělat pokroky,taky mu táhne na 11 měsíců už
eva valoi píše:Hanzlici píše:Když zakladatelka zapomene, co psala v předchozím příspěvku a pravděpodobně si to asi není schopná ani po sobě přečíst, tak po ní nemůžeš chtít, aby nezapomněla zavřít dveře. To je prostě nad její schopnosti.JustynaSvobodova píše:Tak nezapomínejte a je to vyřešený! Nápad nechat utratit psa, protože zapomínáte zavřít dveře, je dost úchylný, to se omlouvám… ještě to řešení s klecí je taky ok, ale zavírat dveře přece nestojí nic, kromě toho pamatování si! A vůbec teda termín „humánně uspat“ v tomhle kontextu je taky dost mimo.Pipet píše:No necháme ho skoro dycky doma,on venku neni zvyklej a někde třeba dveře nejsou nebo se zapomene zavřít.
NO co dodat, na zavírání dveří je prostě jen potřeba myslet ![]()
gladys: Oceňuju tvoje praktické rady, mně se třeba rozhodně hoděj
Ale tady to je asi fakt zbytečný, skoro podezírám zakladatelku, že za cé je správně (doufá, že si pro něj hned zítra někdo přijede
).
eva valoi píše:Hanzlici píše:Když zakladatelka zapomene, co psala v předchozím příspěvku a pravděpodobně si to asi není schopná ani po sobě přečíst, tak po ní nemůžeš chtít, aby nezapomněla zavřít dveře. To je prostě nad její schopnosti.JustynaSvobodova píše:Tak nezapomínejte a je to vyřešený! Nápad nechat utratit psa, protože zapomínáte zavřít dveře, je dost úchylný, to se omlouvám… ještě to řešení s klecí je taky ok, ale zavírat dveře přece nestojí nic, kromě toho pamatování si! A vůbec teda termín „humánně uspat“ v tomhle kontextu je taky dost mimo.Pipet píše:No necháme ho skoro dycky doma,on venku neni zvyklej a někde třeba dveře nejsou nebo se zapomene zavřít.
Víte, mě tak napadlo… Nemůže to být Iveta Bartošová? Třeba se po večerech nudí
To je taky taková schopňačka ![]()
Jo a když se nechce, nejde nic a člověk si jen stěžuje a má plnou hubu keců, kde jsem to jen viděla
jo tady v té a dalších diskuzích, které zakladatelka založila ![]()
Jo a když jsi samoživitelka, hele ty nejsi kontrolována sociálkou? A nebo, že by jsi opět kecala ![]()
No hele docela si protiřečíš ![]()
A kdyby jsi byla samoživitelka, nechodila na prohlídky k mudr. a byla kontrolovaná sociálkou, která vydí pokálené postele nechali by ti v tom dítě?
asi by jsi měla jiné starosti co
AaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaa chceš nám povykládat ještě tu pohádku o smolíčkovi pacholíčkovi? No nic mizím, tady to je už dneska na mě moc a nasmála už jsem se, jak za posledních několik týdnů ne ![]()
JustynaSvobodova píše:kate02 píše:Proč tu bydlim?Protože sem samoživitelka a nechci zbytečně někde strádat nebo být závislá na nějakým chlapovi brrr
Tak jseš závislá na mamce, nevyjde to na stejno?
Pokud tě to fakt tak štve, tak to konstruktivně řeš (ne, utracení fakt řešením není). Pokud nejseš schopná to řešit, zavírej si pokoj, kde spíš. A pokud ani tohohle nejseš schopná, tak si pak nestěžuj… Na to prostě rada neexistuje… ![]()
Gladys píše:eva valoi píše:Víte, mě tak napadlo… Nemůže to být Iveta Bartošová? Třeba se po večerech nudíHanzlici píše:Když zakladatelka zapomene, co psala v předchozím příspěvku a pravděpodobně si to asi není schopná ani po sobě přečíst, tak po ní nemůžeš chtít, aby nezapomněla zavřít dveře. To je prostě nad její schopnosti.JustynaSvobodova píše:Tak nezapomínejte a je to vyřešený! Nápad nechat utratit psa, protože zapomínáte zavřít dveře, je dost úchylný, to se omlouvám… ještě to řešení s klecí je taky ok, ale zavírat dveře přece nestojí nic, kromě toho pamatování si! A vůbec teda termín „humánně uspat“ v tomhle kontextu je taky dost mimo.Pipet píše:No necháme ho skoro dycky doma,on venku neni zvyklej a někde třeba dveře nejsou nebo se zapomene zavřít.
Si umí otevřít dveře nebo co?To je taky taková schopňačka
No možná že jo. Nakonec Artur je taky cvalda (nic ve zlým).