Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Zdravím! Je tu někdo, kdo se věnuje běhu? Posiluje se při tom i břicho nebo jiná část těla? Často chodím běhat, ale hubnout už nepotřebuji… Proto se ptám, jestli to má ještě cenu běhat, když se mi třeba nevyrýsujou břišní svaly. Soustředila bych se spíše na cviky. Četla jsem různé diskuze, ale každý píše něco jiného… ![]()
De facto vsechno, ale vyrysuji se akorat nohy. Ostatni zatinas taky, ale ne tak, aby se tim neco „vyrysovalo“. A samozrejme nejvic ze vseho posilujes krevni obeh, coz je asi nejvetsi + behani. ![]()
Během posílíš možná tak stehna. Ideální je běh kombinovat s posilováním ![]()
Skoro všechno. Já jsem si koupila na nohy a ruce závaží na suchý zip a mám pěkně vyrýsované i ruce
Brácha si zase hodí do batohu 20kg čínky a běží s nimi ![]()
Naopak bricho se temer neposiluje. Nohy hlavnr, trochu ruce. Ale ze by se ti po rekreacnim behu nejak narostly obri svaly, toho se neboj.
Běh je hlavně dobrý pro celkově „zdravé“ tělo, mám vyzkoušeno, že díky běhu mám úplně jinde imunitu a odolnost.. Jinak hlavně nohy, trochu ruce a je to aerobí cvičení, tzn. na hubnutí a dýchání, není to posilování, svaly nějaké velké od běhu nečekej. Upřímně, myslím si, že drtivá většina běžců běhá proto, že je to zkrátka a jednoduše baví, naplňuje, je to relax…
Trošku nohy, ale nic závratného. Pokud chceš posílit, tak bych zařadila posilování spíš ![]()
Posiluje se cely telo, prirozene, z behu jsou krasne dlouhe svaly, zadne zkracovani, telo zustane mnohem dyl pevnejsi nez po posilovani..ja behala ze zatazenym brichem, takze jsem posilovala i bricho..nebo do kopce, na zaver do schodu a svaly jsou..pro hubene je prave beh mnohem vhodnejsi, protoze nezatezujou klouby ![]()
No břicho pro běh potřebuješ posílené, jinak si huntuješ zbytek těla. Běhat, abys posílila břicho, nemá smysl, naopak chceš-li běhat dobře, je treba břicho posilovat jinak.
Já také běhávala se závažím, běh vytvaruje hezké svaly, ne jako při posilování
Běhat jsem přestala, plavu, jezdím na kole, bruslím a svaly mám po celém těle, břicho jsem měla pevné z obyč cvičení doma, ale nic extra. Po porodu je to horší ![]()
Já myslím, že při běhu se břiho posiluje hezky, jednak šikmé svaly (jako při chůzi), když jsem začínala běhat, tak jsem je i často po zréninku cítila..a pak (správným) dýcháním přímé (taky jako při chůzi), samozřejmě to má vše háček jako i např. velmi známé posilovací cviky na břicho, které v důsledku břicho vůbec neposilují. Záleží na provedení, postavení těla, i zmíněném dýchání (možná proto se zkušenosti různí).Během se vyrýsují přední stehna a kopečkama, schodama i zadní část stehen-zadek, samozřejmě lýtka…Manžel, běžec, má třeba postavu krásně vyrýsovanou, na sobě ani gram tuku, ale jsou hodně vidět i disbalannce (odrazová noha a td., právě protože běh samotný ty dysbalance neřeší)