Co se posiluje při běhu?

30.9.17 10:01

Co se posiluje při běhu?

Zdravím! Je tu někdo, kdo se věnuje běhu? Posiluje se při tom i břicho nebo jiná část těla? Často chodím běhat, ale hubnout už nepotřebuji… Proto se ptám, jestli to má ještě cenu běhat, když se mi třeba nevyrýsujou břišní svaly. Soustředila bych se spíše na cviky. Četla jsem různé diskuze, ale každý píše něco jiného… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10425
30.9.17 10:04

De facto vsechno, ale vyrysuji se akorat nohy. Ostatni zatinas taky, ale ne tak, aby se tim neco „vyrysovalo“. A samozrejme nejvic ze vseho posilujes krevni obeh, coz je asi nejvetsi + behani. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
30.9.17 10:04

Během posílíš možná tak stehna. Ideální je běh kombinovat s posilováním :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
30.9.17 10:07

Skoro všechno. Já jsem si koupila na nohy a ruce závaží na suchý zip a mám pěkně vyrýsované i ruce :) Brácha si zase hodí do batohu 20kg čínky a běží s nimi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
30.9.17 10:13

Naopak bricho se temer neposiluje. Nohy hlavnr, trochu ruce. Ale ze by se ti po rekreacnim behu nejak narostly obri svaly, toho se neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
30.9.17 10:36

Běh je hlavně dobrý pro celkově „zdravé“ tělo, mám vyzkoušeno, že díky běhu mám úplně jinde imunitu a odolnost.. Jinak hlavně nohy, trochu ruce a je to aerobí cvičení, tzn. na hubnutí a dýchání, není to posilování, svaly nějaké velké od běhu nečekej. Upřímně, myslím si, že drtivá většina běžců běhá proto, že je to zkrátka a jednoduše baví, naplňuje, je to relax…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
30.9.17 10:43

Trošku nohy, ale nic závratného. Pokud chceš posílit, tak bych zařadila posilování spíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
30.9.17 10:48

Posiluje se cely telo, prirozene, z behu jsou krasne dlouhe svaly, zadne zkracovani, telo zustane mnohem dyl pevnejsi nez po posilovani..ja behala ze zatazenym brichem, takze jsem posilovala i bricho..nebo do kopce, na zaver do schodu a svaly jsou..pro hubene je prave beh mnohem vhodnejsi, protoze nezatezujou klouby ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
30.9.17 10:55

No břicho pro běh potřebuješ posílené, jinak si huntuješ zbytek těla. Běhat, abys posílila břicho, nemá smysl, naopak chceš-li běhat dobře, je treba břicho posilovat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
30.9.17 14:45

Já také běhávala se závažím, běh vytvaruje hezké svaly, ne jako při posilování :nevim: Běhat jsem přestala, plavu, jezdím na kole, bruslím a svaly mám po celém těle, břicho jsem měla pevné z obyč cvičení doma, ale nic extra. Po porodu je to horší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
30.9.17 15:30

Já myslím, že při běhu se břiho posiluje hezky, jednak šikmé svaly (jako při chůzi), když jsem začínala běhat, tak jsem je i často po zréninku cítila..a pak (správným) dýcháním přímé (taky jako při chůzi), samozřejmě to má vše háček jako i např. velmi známé posilovací cviky na břicho, které v důsledku břicho vůbec neposilují. Záleží na provedení, postavení těla, i zmíněném dýchání (možná proto se zkušenosti různí).Během se vyrýsují přední stehna a kopečkama, schodama i zadní část stehen-zadek, samozřejmě lýtka…Manžel, běžec, má třeba postavu krásně vyrýsovanou, na sobě ani gram tuku, ale jsou hodně vidět i disbalannce (odrazová noha a td., právě protože běh samotný ty dysbalance neřeší)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková