Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
No prave, on ten mozog treba obcas vypnut. A asi sa to treba aj naucit.
kdyz se zena doma neciti jako zena, ale jako inventar
No vidis, ja som sa vyse 10 rokov citil doma ako inventar… Az som zacal rozmyslat, ake by to bolo nevratit sa domov. Vsak ma tam nic prijemne necaka, iba same povinnosti.
A mozno sme mali obaja tie iste pocity, len sme ich kazdy prezentovali pre toho druheho nepochopitelnym sposobom. (Zastupne problemy.)
Preto ma mrzi, ked si to spatne uvedomim, ze sme sa nesli poradit s nejakym odbornikom.
Ale ten mozog skutocne treba donutit, aby obcas vypol. Aj s tym vedomim, ze sa na nieco vykaslem (zitra je taky den). Ti snazivci a snazilky mnohokrat koncia s vyhorenim alebo zdravotnymi problemami. (Zdravy salamizmus nezaskodi.)
@em488 píše: Více
Mně připadá, že jsi tady na ženy naštvaný, jako kdyby za váš problém doma mohly ony. Ne, nemůžou za to a jak to mají doma nastavené, je jejich věc.
Já Tě chápu. Psala jsem to i v jiných diskuzích, že by pro mě bylo hodně těžké, žít s mužem, který by mě přitahoval a sex by s ním nebyl. Jenomže, já bych, a hlavně tedy za mlada, byla asi tak protivná, že by ode mě radši zdrhnul. A přijde mi lepší žít sama, než s někým, s kým to prostě neklape, ať už je důvod jakýkoliv.
Ono těch „tisíc“ věcí není důležitějších než chlap, než sex, prostě není. Mně třeba tyhle domácí práce nebaví, radši bych ten čas prosouložila a promazlila se s mužem, nebo se s ním v objetí koukala třeba na film. Ale, kdo to udělá? Jasně, pro Tebe třeba nádobí nic není, no tak se umyje zítra… Jenomže, kdo ho umyje zítra? Ta žena? Ale mýt dvojnásobnou kupu nádobí, je alespoň pro mě, šílená představa (myčku nemám), ale jsem zvyklá ho odmývat hned, abych toho neměla moc najednou. Není to o tom, že by bylo priorita, ale že si nechci přidělávat víc práce. Nezaschlé a míň toho, se mi myje prostě líp. A když mi třeba chlap slíbil, že nádobí umyje, když se s ním podívám na film a druhý den tam byla dvakrát taková zaschlá kupa - hlavně po něm, měla jsem chuť ho vzít pánvičkou po hlavě. A kdo to nádobí nakonec umyl? No, chlap to nebyl. ![]()
Nevím, jaký je u vás problém. Jestli za její nechuť mohou antidepresiva, Ty, že ji nepřitahuješ, nebo je (už) asexuální… Psals někde, že na tom pracujete, že se to malinko zlepšuje, ale pomalu, neuspokojivě… Je znát, že jsi z toho frustrovaný, což se vůbec nedivím, ale asi to prostě nebude mít jiné východisko, než rozvod nebo milenku. Nebo Tě to úplně semele. Kdyby se s tím alespoň snažila (že by sama opravdu chtěla) něco dělat, upřímně o tom s Tebou mluvila, skutečně Tě chápala, ale takhle? Nevidím z toho asi jiné východisko. ![]()
@Prelesta píše: Více
U nas je asi taky problem, ze po tom vsetkom nedokazeme spolu o tom hovorit. Da sa s tym zit. Ked som to prezil tak dlho, uz to prezijem.
Len ma popudzuju nazory, ze nakoniec je chlap ten zly a moze si za to sam.
Proste rigidne nazory bez stipky empatie.
Ja tie racionalne argumenty chapem, ale radost mi nerobia. Obcas je ich treba hodit za hlavu a konat aj iracionalne. Uz len pre dobru naladu. Prilis racionalni ludia velmi stastni nebyvaju… (A nase mamy nas vychovavali k tomu, aby sme sa prilis netesili… „Optimistky!“)
Asi sme ti dvaja, co su asi az prilis racionalni.
Nove som sa sice nic nedozvedel, ale popri tom sa mi zasa nieco upratalo v hlave.
Apropos, nie som nahnevany na diskuterky. Ako to maju, tak to maju.
Ale empatiu a ochotu pochopit druheho zjavne mnohe nemaju. Mna popudzuje ta rigidnost a neomylnost. A mozno maju dobry pocit, ze si so svojimi komplexami mohli kopnut do chlapa. Do oci by mu to asi tazko povedali…
@Markéta188 píše: Více
Ježíš, to je teda obrovská námaha si sundat kalhoty. Spíš také v nich?
![]()
Ale on nechce, aby ona sexovala automaticky a bez řeči, určitě si o to řekl, takže i ona si může říct, když chce, aby žehlil! To by jí také mohl vyčítat, že sama od sebe mu nerozepne poklopec a nezačne ho kouřit! ![]()
A to je právě ten problém! Ženy nechtěj sex s chlapem, který doma dělá všechno, protože ho berou jako kamarádku a kolegyni, vymlouvají se na milion pět set věci, ale pak přijde nějaký macho, a najednou to nevadí a klidně vlhnou i bez toho, aby chlap umýval nádobí, pral, žehlil, vysával, pekl a pod. a td.
![]()
Konečně jsi to pochopil! Sice samy často nevědí, co chtějí, ale neomylně vědí, co nechtějí. A když je to něco, co chceš Ty, tak máš prostě smůlu a nepohneš jimi ani párem volů.
![]()
@em488 píše: Víceam
S tou pracovní skupinou žen s tebou souhlasím, pokud je zájem, tak se na práci vybodne… To fakt nikam neuteče.
Tu neschopnost o tom mluvit a neempatii k Tobě, vidím taky jako velký problém. Pokud by mi muž řekl, vykašli se na nádobí, já ho zítra umyju, a opravdu to splnil, tak mě to nádobí zajímat nebude. Ale je taky fakt, že mám ráda věci hotové, „z krku“, protože mě nebaví. Ale zase by mi mohl chlap tu činnost zpříjemnit. Pomoct mi s tím, dělat to spolu, povídat si při tom a… ohnout mě přes linku, nebo, když se ohnu k pračce…
To by se potom všechno dělalo veseleji, než když je na to člověk sám a ještě třeba dostane vynadáno… ![]()
Nevím, co Ti poradit.
Už jsi jistě zkoušel všechno možné. Ale hlavně musí chtít ona. A když nedokáže pochopit, že sex je pro Tebe důležitý, základní lidská potřeba jako jídlo, pití, dýchání…, ale ona ho nebere jako potřebu, těžko s tím něco zmůžeš, obzvlášť, když se ani do Tebe nedokáže, nebo spíš možná ani nechce, vžít.
A co asi tak očekáváš, že by ti některá z nás v reálu, přímo do očí řekla? ![]()
Předpokládám, že všichni o sobě moc dobře víme, kde a v čem, máme určité slabiny…