Syn má neskutečné návalaly vzteku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
6.8.14 10:41

Příspěvek upraven 07.04.20 v 16:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
6.8.14 10:44
@Anonymní píše:
Vždyť to říkám, já chci radu co se dějě, co mám dělat, umíte číst? Zatím tu poradilo a vysvětlilo jen pár ženských.

ano, číst opravdu umím, pokud to není jaksi jasné :lol: ale budu se opakovat, rady jsi dostala, jenom špatně neseš kritiku, která se tady na Tebe sesypala. Klukovi se dostává fyzických trestů neoprávněně, to Ti tu bylo vystvětleno a ty se tomu ještě divíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
6.8.14 10:46

@silvik.sk super profilovka :-D

jinak zakladatelko, neporadím…snažně doufám, že když budu mít děti blíž sebe, tak se té situaci třeba vyhnu…ale třeba taky ne :-D

• Citovat
  • Upravit
1305
6.8.14 10:51

Co zkusit linku pro rodiče?
http://cs.wikipedia.org/…%C3%A1_linka
nebo dětského psychologa, ať ti odborně poradí, co se děje a jak to řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
6.8.14 10:52

@verulicek
díky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
6.8.14 10:56

@silvik.sk kde je taková socha?

• Citovat
  • Upravit
20777
6.8.14 10:56

Já mám dokonce tři děti blízko po sobě :lol: A radu jsem tu taky dala a nijak neobviňovala. Sama vím, jak dokážou ujet nervy. Ale je fakt, že je potřeba počítat i s kritikou, každej jsme holt ňákej a zbytečně se nevytáčet a neurážet :) Zrovna se mi tu ti dva starší řežou a hádají. Ale dělám, že tu nejsem, musela bych se zbláznit :oops: Ono je to během chvilky přejde a zase si spolu hrajou a objímají se. Někde a nějak se prostě musí naučit svoje problémy a emoce řešit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
6.8.14 11:02

@verulicek
je to focené na prazské kampě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
6.8.14 11:29
@verulicek píše: :mrgreen: čekala jsem že se tu nani sesypete kvůli tomu že malý dostal na pr del…zakladatelko, tohle tu nesmíš nikdy přiznat :lol:

Promin, ale dostat na pr.del může za to, že se ti vyrve z ruky a chce skočit do silnice, nebo za to, že mlátí kočku smetákem. Ale přece ho nemůže mlátit za to, že vyžaduje její pozornost 8o 8o 8o

Teď jde jen o to, jestli je „matka“ natolik inteligentní, aby rozeznala tyto situace, protože bohužel je dost takových, které mají rovnici „DÍTĚ SE NECHOVÁ JAK JÁ BYCH CHTĚLA“ = „DOSTANE NA PR.DEL / JINÝ TREST“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.8.14 11:42
@Anonymní píše:
Proto se ptám, co s tím, co dělat. Jste se na mě seypaly jak kdybych ho mlátila od rána do večera. Tady chtít radu, to je fakt za trest :roll:

však jsme Ti radily.. nebít, netrestat, zaměřit se na důvod a odstranit ho :think: prostě se s dítětem naučit pracovat. Jo, je to náročný, ale jde to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.14 12:04

Ano děkuju, nebudu bít, budu mluvit vysvětlovat :kytka:

• Citovat
  • Upravit
791
6.8.14 12:04

Omlouvám se, nečetla jsem celou diskuzi. (Taky mám teprve malé dítě, takže minimum zkušeností)

Ale i tak… Moje mamka vždycky říkala, že bití dítěte je chyba rodiče. On neustál situaci. Dala jsi 3 příklady a v každém bylo vaším „řešením“ bití. U nás se za bití mamka omlouvala nám (i s vysvětlením proč se to stalo).
A plakat před dítětem ve stylu „maminka pláče kvůli tobě, pociť vinu“ je podle mě citové vydírání.

Navíc evidentně to nejsou návaly vzteku jako takové, ale strach, že odejdeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
6.8.14 12:14

Zakladatelko
Chápu va jaké jsi situaci, nijak neposuzuju ani neodsuzuju. Mám děti 21m od sebe. Pár týdnů před porodem bylo u nás taky peklo, ale vyřešila jsem to tak, že jsem se synovi věnovala ne tak jako předtím, ale o hodně více. Spal se mnou v posteli, pokud měl záchvat vzteku, tak jsem ho co nejvíce objímala, všude chodil se mnou. Po porodu jsem mezi kojením nechávala mimčo (pokud to bylo možné a manžel měl volno) manželovi a šla jsem se synem ven před barák. On nic víc nepotřebuje, než mu ukázat, že ho miluješ. Dítě nedokáže své potřeby vyjádřit, nedokáže říct - maminko, já se bojím toho co máš v bříšku, bojím se té změny, že už nebudu jen já, ten pro tebe nejdůležitější. Ukáže to jediným způsobem jakým to jeho mozek zvládá - bude zlobit, vztekat se, nebo jinak dožadovat pozornosti. Vím, že to je někdy náročné, taky jsem to občas obrečela a i dala na zadek, ale bylo to mé selhání, které situaci nijak nepomohlo. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
6.8.14 12:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.14 15:38
  • Citovat
  • Upravit