Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mam 3 měsíčního syna a sotva vidí televizi je u vytržení…směje se, povídá si, hraje si atp… sotva TV vypneme aby nekoukal začne hroznej řev a uklidní se teprv až se TV opět zapne… S manželem si myslíme že je ještě dost brzy aby na TV koukal ale rodinní příslušníci říkají že to nevadí máme už novou televizi LCD žádné staré velké krabice. Od kdy se koukali Vaše děti? poraďte prosím..Děkujeme
Prckovi jsem občas nechala koukat na pohádky od roka a i to omezeně. Podle mě je lepší, když se děti naučí zabavit sami, než koukat na televizi.
Radeji pohledej neco o bilem sumu. Jimak u nas taky televize bezela casto. Zadmou ujmu z toho nema, ted jsou ji tri a prad televizi dava prednost malovami nebo hrani.
@dvanavi Zabav ho, hraj si s nim a televizi nebude potřebovat. I můj roční syn o televizi nestojí. Jediný, co ho možná tak bere jsou reklamy a akorát spolu koukáme o víkendu ráno na pohádky u snídaně, což je tak půl hodina a pak ho televize nezajímá.
@dvanavi No už mu umísti monitor nad postýlku. Je nejvyšší čas!!!
Až bude sedět, lozit, tak do každé místnosti jednu telku, at´o nic nepřijde..
V cca 2 letech mu už kupte nějaký malý laptop s dětskými hrami, ve 3ech bych to viděla na vytuněný tablet se hrama a podle věku zvyšujte obtížnosti.
U nás běží jako kulisa, ale syna občas zaujme jen nějaká reklama a jde za dál ![]()
V tomhle věku ho televize vůbec nezajímala (a to jsem jí měla puštěnou jako kulisu většinu dne), později ho začaly zajímat reklamy, tak jsem její pouštění dost omezila. Pohádky ho začaly zajímat a zabavil se chvíli u nich až v necelých 2 letech.
Jo a nejde o to, jaký typ televize to je, ale o to, že poskytuje pasivní zábavu. Lepší je zabavovat jinak.
Příspěvek upraven 31.07.14 v 19:01
Zakladatelko není nutné, aby se díval na tv. Souhlasím s názorem zabavit jinak.
Rodinu neposlouchej, v tomto nemuají moc pravdu. A ironické příspěvky ignoruj, prostě ses zeptala, protože to tvoje dítko baví. Tak dej na radu zabavit jinak, dávek jiné podněty, ať se dítko naučí se i samo zabavit.
@JayLee Já ho nedávám před televizi abych se ho zbavila a ani abych si s nim nemusela hrát!! Stačí když projdu kolem televize s klukem na ruce
@dvanavi zkus televizi nezapínat. Co radio? Nebylo by pro tebe jako kulisa přijatelný?
@barca93 Já si s nim hraju vy to nechápete stačí když sním projdu kolem televize s klukem jsme stále venku, povídáme si sním je pod hrazdičkou nebo pod kolotočem to není vůbec tak, že ho posadím a koukej se!
Od 7 mesicu pri jidle bo jinak nejedl. Ted ma rok a pul a ji normalne bez tv
vylozene zabavit telkou to delam od cca roka a neco maleho - par jeho nej pisnicek po sobe, kdyz potrebuju neco udelat a on me zrovna nechce nechat. Napriklad manzel kdyz chce jit na wc ![]()
![]()
![]()
@berry4 Halooo nauč se číst ve zvláštní škole to asi nenaučily…
Zakladatelko, na TV je opravdu hodně brzy. Moje děti milovaly reklamy. Takže je TV nezajímala, ale jakmile zazněla znělka na reklamu, okamžitě se začaly řehtat
.
Ale rozhodně to není dobrá zábava pro takového drobka. Určitě mimču nejde o TV jako takovou, takže bych se spíše popídila po bílém šumu, nebo třeba pustit nějakou hudbu. Rozhodně bych nevyvolávala závislost na TV takhle brzy. Není možné takové miminko uklidňovat televizí
(respektive, možné to je, ale vhodné to není). To bys také mohla za rok zakládat diskuzi, že prckovi sháníte mobil, případně tablet, protože bez něj děsně řve
(a že opravdu pár takových maminek, které rok a půl starému dítěti tablet pořídí, a mobil bez problémů půjčí svůj - však tatínek koupí nový
…)
Máme taky puštěnou jako kulisu, když jsem s dětma sama doma.
Myslím, že jste některé opět přehnaně hysterické ![]()