Od kdy mohu zabavit syna televizí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10351
31.7.14 19:36

@dvanavi nekouká proto, že by to byla tv, ale protože se to tam hejbe. Když se postavíš doprostřed místnosti, začneš poskakovat, mávat rukama a vydávat zvuky, bude stejně tak zaujatě čučet na tebe :) Pro takhle malý prcky jsem tv využívala, když obě holky stáčely hlavu na stranu a tv zabírala bezkonkurenčně nejlíp na otáčení hlavy na stranu druhou. A pak na motivaci při pasení hříbátek, ale celkem to bylo v řádu minut denně a pro „vyšší účely“ :mrgreen: Nezvykala bych na to dítě zbytečně, pokud chceš na něco sama koukat, tak se samozřejmě koukni, ale aby to běželo celý den jen jako kulisa a navíc když vidíš, že prcek na to reaguje, je zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
31.7.14 19:37
@Alowen píše:
@dvanavi my to máme s malým podobně. Taky je z televize u vytržení… Je pravda, že já ho k ní někdy položím účelově, aby se na chvilku zabavil. Ale umí se zabavit i sám, tohle používám, když už nevím, kudy kam… Já osobně si myslím, že pro děti v tomhle věku je to jenom další mluvící hračka - je to barevné, hýbe se to a vydává zvuk. Když jsme jeli vlakem, byl úplně stejně u vytržení, když koukal z okýnka ;) Rozhodně ho nechci na TV zvykat, ale jak jsem napsala, podle mě to bere jako mluvící hračku :nevim:

Souhlas, nektere prispevky jsou fakt zbytecne hystericky. Je to jak polozit ho pod vychytany barevny svitici hrajici blikajici kolotoc, nic jineho to pro mimco neznamena a mimco to stejne nebavi vic jak 10 minut, stejne jako vsechno ostatni.

Příspěvek upraven 31.07.14 v 19:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
31.7.14 19:38

Ja mam tv pustenou tv porad, nekdy koukne. Jinak si hraje, obcas ji pustim duck tv ten kanal miluje. Nevidim problem ji tv sem tam doprat. Ma skoro 10 mesicu. A reklamy miluje hlavne na alzu. Brrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10566
31.7.14 19:41
@u763 píše:
Souhlas, nektere prispevky jsou fakt zbytecne hystericky. Je to jak polozit ho pod vychytany barevny svitici hrajici blikajici kolotoc, nic jineho to pro mimco neznamena a mimco to stejne nebavi vic jak 10 minut, stejne jako vsechno ostatni.Příspěvek upraven 31.07.14 v 19:39

naprosto souhlasím :palec:
@zuzouš tak poskakováním a máváním rukama jsi mě rozesmála :lol: to je přesně můj názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
31.7.14 19:45

@dvanavi Ahoj diskuzi jsem necetla, ale malej koukal na TV taky celkem dost brzy. Proste se mu to libilo ;-) tak jsme mu zacali sem tam poustet duck tv a u toho jeden cas i bastil.(prikrmy) Takze kdyz tak vzpominam tak mohl byt priblizne stejne starej jako vas kdyz zacal trochu koukat na telku. Nerekla bych ze by to nejak vadilo. Ted je mu 13,5m a uz ho duck tv vubec nebavi a jediny co miluje jsou reklamy kde hrajou nejaky dobry pisnicky :-D to vzdycky zacne koukat a skace na prdce nebo tancuje :-D to je tak jediny posledni dobou co ho na te telce bere. Nech ho koukat kdyz ho to bavi ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
31.7.14 19:47

Nečetla jsem celou diskuzi, ale měli jsme to dost podobne.Od 3 měsíců koukal, když byla náhodou puštěna, nevím mě to tolik nevadilo. Proste se kouknul, já ho v klidu prebalila, ostříhala nehtíky. Teď mu je rok, o telku absolutní nezájem. Tak bych byla rada, aby se třeba mrknul na pohádku a já v klidu uvařila oběd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
31.7.14 19:49
@dvanavi píše:
Ahoj mam 3 měsíčního syna a sotva vidí televizi je u vytržení…směje se, povídá si, hraje si atp… sotva TV vypneme aby nekoukal začne hroznej řev a uklidní se teprv až se TV opět zapne… S manželem si myslíme že je ještě dost brzy aby na TV koukal ale rodinní příslušníci říkají že to nevadí máme už novou televizi LCD žádné staré velké krabice. Od kdy se koukali Vaše děti? poraďte prosím..Děkujeme

duck tv nás záchránilo před blázincem, bylo to jediných 20 minut kdy náš nejstarší miláček a velmi náročný miláček vydržel být v klidu (3-6 měsíců) :cert: ještě, že ty náročné měsíce jsou za náma :) teď jsou mu dva roky a tv ho moc nebere takže bych to moc neřešila. Mimču se věnuješ hodně tak se neboj, že trochou televize mu ublížíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7748
31.7.14 19:50

Malá z toho měla jako mimino noční děsy, takže vůbec. Až po tom roce občas mrkneme na nějakou pohádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
31.7.14 19:56

Do 2 let staršího TV vůbec nezajímala. Nezavadil o ni ani pohledem, byla mu úplně šumák. Nějakou TV a hýbající se obraz zaregistroval až v těch 2 letech. Mladší, aktuálně roční, TV už teda zaregistroval, ale vrchol jeho zájmu je sekundové podívání se na obraz a jde si zase po svém. Tolik od nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
31.7.14 19:57

@pusina1 alzacek a ge kocka :-D:-D:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
31.7.14 19:58

Co já bych dala za to, kdyby se ve 3 měsících chvíli kouknul na TV a já měla chvilku pro sebe. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
31.7.14 20:03
@berry4 píše:
@dvanavi No už mu umísti monitor nad postýlku. Je nejvyšší čas!!!
Až bude sedět, lozit, tak do každé místnosti jednu telku, at´o nic nepřijde..
V cca 2 letech mu už kupte nějaký malý laptop s dětskými hrami, ve 3ech bych to viděla na vytuněný tablet se hrama a podle věku zvyšujte obtížnosti.
:mrgreen: a kafe je na obrazovce

Zakladatelko - nechápu moc smysl diskuze :think: jestli ti jde o věk, kdy je možné na nějakou dobu upíchnout dítě u telky a udělat si nějakou práci, tak u mých dětí to šlo tak od 2 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
31.7.14 20:07

@dvanavi

Pujdu proti proudu, ale kdyz potrebujes treba uvarit, tak bych televizi pustila. Mela jsem pred narozenim dcery spoustu zasad, mezi nimi i zadne koukani na telku (protoze ja na ni taky nekoukam :mrgreen: ) a ty vzaly po porodu za sve. Mala vohuzel jen rvala a rvala, mela zdravotni problemy, na ktere se prislo az pozdeji. Porad jen rvala, ve dne a v noci, nepomahalo nic, az jednou nahodne muz ji drndal, prepinal u toho na TV kanaly a u TV Duck ztichla a fascinovane koukala. Byl to pro nas raj. Konecne jsem si mohla vycistit zuby nebo ohrat jidlo, aniz bych mela v jedne ruce rvouci dite. :mrgreen: Nic jineho nefungovalo, zasady vzaly za sve a TV jsme obcas pousteli pres den, kdyz jsem se treba potrebovala vysprchovat nebo udelat jidlo. Pak se prislo na duvod revu, mela zazivaci problemy, uplne bojkotovala jidlo, skoncili jsme na nutridrincich s podvyzivou-odmitala cokoli jist. Jedine, kdy nevnimala, ze ji a dalo se do ni par lzic dostat, bylo pri koukani na TV. Sama doktorka na gastru rekla, at se vy. ereme na chytre rady a zasady a krmime ji u televize-hlavne, ze ji a nehubne. :mrgreen:

Muze se zdat, ze jsme si tim vychovali televizniho maniaka a TV u nas bezi nepretrzite, ale dneska jsou dceri 2,5 roku a televizi nevyhledava-nejradeji si cte knizky a beha po venku. Ji porad blbe, ale u stolu a TV k tomu nepotrebuje. Pohadky poustime jen, kdyz je nemocna, to si o TV rika, jinak nee.
Takze za me-pokud to dite zabavi a kouka na TV v dobe, kdy se mu rodice nemuzou venovat-typu sprcha, zachod, priprava jidla atd, tak nevidim duvod, proc mu ji nezapnout. Pokud TV nebezi cely den a rodice se diteti jinak venuji, tak proc ne. Zdravi to neskodi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
31.7.14 20:07

Byla bych v klidu, je jasné, že hrající a hýbající se něco prcka zaujme. Nepouštěla bych mu tv účelně, což dle popisu neděláš, takže bych to absolutně neřešila, ono se mu okouká.

My jsme zvyklý mít puštěnou tv jako kulisu, když jsme doma, buď já 24 nebo starší kluk Déčko, ani jeden na to cíleně nekoukáme a děláme přitom něco jiného, ale používáme to místo rádia. Prcka občas něco zaujme, ale to tak na půl minuty a pak si šupajdí po svým. Zkoušela jsem mu pustit krtka, ale vydržel u toho dvě minuty, kdy první minutu pusinkoval obrazovku, když se tam objevila nějaká postavička a pak už ho to absolutně nebralo.

Začala bych to řešit tehdy, když by dítě tv vyžadovalo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
31.7.14 21:10

@dvanavi Kluka taky v plus mínu v tomhle věku fascinovala televize - prostě velké svítící cosy. Stejně jako veškeré lustry. Tak jsme v jeho přítomnosti TV nezapínali. Teď bude mít 14 měsíců a na televizi se nekouká - neví, že tam existují nějaké dětské pohádky. Přes den se občas chlap dívá v TV na zprávy a na Eurosport, o víkendu na nějaký historický dokument. Kluka to nezajímá, což jsem ráda. Raději si jezdí s vláčkodráhou nebo honí balon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí