Co se synem mimoňem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Psylocke
14.12.18 18:21
@Forest_Gump1 píše:
určitě autismus, záleží jak těžký. zkus mu dát některé věci jinam než je zvyklý..

Tady ma nekdo státnice z psychologie. :P

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.18 18:22

Jo a aspergeruv syndrom měl a má diagnostikovany. Do školy má i prášky. Já když ho mám u nás, i na víc dní, dávat mu je nepotřebuji. Mám ho ráda takového, jaký jeje. Otázka druhá jsou jeho vrstevníci, kteří mu to dřív dávali sežrat. Teď už si na něj, co mám informace zvykli.
Proto bych s odborníky spolupracovala, i proto, že to bude mít těžké…

• Citovat
  • Upravit
Forest_Gump1
14.12.18 18:24
@Psylocke píše:
Tady ma nekdo státnice z psychologie. :P

ne, ale brácha je autista

• Citovat
  • Upravit
1149
14.12.18 18:27
@Anonymní píše:
Zdravím všechny a chtěla poprosit o váš názor. Mám dvojčata (necelých 5 let). Dcerka je v pohodě, ale syn je mimoň. Fascinují ho čísla (zvládá sčítání i odčítání, číselné řady do tisíce, umí hodiny), jízdní řády apod. a dost ho míjí běžná realita. Vše se mu musí opakovat 5× a stejně není jistota, že danou věc zdárně dokončí. Často se mu stává, že prostě „zamrzne“. Při převlíkání ve školce, při oblíkání doma apod. Že prostě kouká do blba a neví, co má dělat. Doma ho vždycky „nastartuju“ a vím o tom, ale teď si na to začaly stěžovat učitelky ve školce. Že si s ním nevědí rady, jelikož do té školky chodí už druhým rokem a stále si např. není schopen zapamatovat, co se dělá po obědě (převlíknout se a je polední klid). A jelikož tam mají školního psychologa, tak jsem souhlasila s tím, ať se na syna podívá. Ovšem manžela se to hrozně dotklo, že syn není žádný magor atd. Nicméně nakonec taky souhlasil. No a dneska mi volala učitelka ze školky, že by s námi ten psycholog rád mluvil a poptal se na pár věcí a já řeším dilema: nechce se mi to manželovi říkat, jelikož je mi jasný, že bude proti. Na druhou stranu nechci dělat věci za jeho zády. Co byste udělali v mý situaci vy? A nemáte zkušenosti s tímto druhem chování u dítěte? Se soustředěním problémy nemá, zvládá se soustředit na nějakou práci třeba půl hodiny i více, ale takový ten běžný samoobslužný režim nezvládá…Znáte to někdo třeba od svých dětí? Může to být nějaká forma autismu?

Nevim, proc teda anonymne, ale rozhodne se nemate za co stydet. Divim se, ze jste nepodstoupili konzultaci u psychologa uz driv.Je vice nez nutne, aby o tom manzel vedel a byl soucasti. Vas syn neni zadny magor ani mimon a je potreba ho prijmout a respektovat ho takovy, jaky je… Znate ho nejlepe a jste jeho milujici rodice, jeho opora a od vas se toho nejvic nauci… Mate pred sebou dlouhou cestu a drzim vam palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27592
14.12.18 19:20
@bjelka píše:
@ka2ka a ve školce mu to problém nedělá? Resp. učitelkám to nevadí?

nevadí oni dětí co chytají lelky a ponožky si oblíkají půl dne mají víc a nejsou nijak postižený berou to tak že jsou to malé děti a prostě se občas zapomenou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Forest_Gump1
14.12.18 19:38
@ka2ka píše:
nevadí oni dětí co chytají lelky a ponožky si oblíkají půl dne mají víc a nejsou nijak postižený berou to tak že jsou to malé děti a prostě se občas zapomenou :nevim:
:palec: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
16244
14.12.18 22:21

Urcite bych se nebranila konzultaci s psychologem, manzelovi bych to netajila a vse s nim probrala.
Autismus tam osobne tak jednoznacne nevidim, jako spousta odborniku tady.

Syn chodi k psycholozce od ctyr let co pul roku. Kdyz odmyslim ta cisla a pocitani je to same v bledemodrem nad kazdym ukolem musim stat nad nim, jinak by koukal do blba a myslenkama mimo. Rano millionkrat zopakuji delej, pohni, oblikej se, kousni si, snidej… kdybych ho nechala bude za hodinu sedet na gauci v pyzame cucet na cernou vyplou tv, kdyz na neho huknu zacne si vyslikat triko ktere mu trvalo 10min si obleknout, nebo si zacne zpet oblekat pyzamo… neni mozne mu zadat ukol a odejit treba varit. Nic by nebylo hotove… po skole na nej cekam 20min pred skolou nez se vyprdoli z druziny a satny…atd atd
Syn 6,5let, odklad v pripravne tride a porucha pozornosti a soustredeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
15.12.18 02:45

Také mě podle popisu napadnul aspergrův syndrom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
15.12.18 06:54

Nechápu jak můžeš říct o svém synovi, že je mimoň, ať je jakýkoliv.

• Citovat
  • Upravit
16244
15.12.18 08:24
@dagmarkaa píše:
Nechápu jak můžeš říct o svém synovi, že je mimoň, ať je jakýkoliv.

Me treba to oznaceni neprijde nijak urazejici nebo hanlive.
Mam doma tri kluky a toto oznaceni je u nas na dennim poradku. :lol: :think:
Ty jsi mimon, ty jsi truhlik … kluci kolikrat reknou i sami o sobe :mrgreen:

Zrovna vcera rano si syn oblekl rifle predkem na zadek (je to vyzle obleka je bez rozepinani knofliku a zipu) a chtel jit do skoly
Jsem se zacala smat a rika mu, ty sis ty kalhoty oblekl predkem na zadek, podivej kde mas rozepinani. Ty jsi ale mimon a smali jsme se oba dva. :nevim: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
15.12.18 13:00
@aknah31 píše:
Me treba to oznaceni neprijde nijak urazejici nebo hanlive.
Mam doma tri kluky a toto oznaceni je u nas na dennim poradku. :lol: :think:
Ty jsi mimon, ty jsi truhlik … kluci kolikrat reknou i sami o sobe :mrgreen:Zrovna vcera rano si syn oblekl rifle predkem na zadek (je to vyzle obleka je bez rozepinani knofliku a zipu) a chtel jit do skoly
Jsem se zacala smat a rika mu, ty sis ty kalhoty oblekl predkem na zadek, podivej kde mas rozepinani. Ty jsi ale mimon a smali jsme se oba dva. :nevim: :lol: :lol:

Známe se z uzavřené skupinky :kytka: vím, že je to někdy o nervy, ale mimoň mi přijde divný no.

• Citovat
  • Upravit
30408
15.12.18 13:08
@Forest_Gump1 píše:
určitě autismus, záleží jak těžký. zkus mu dát některé věci jinam než je zvyklý..

Určitě, paní doktorko. Odborníci se s tím bůhvíjak dlouho vyšetřují a ty hodíš diagnózu od počítače. Už máš nobelovku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
15.12.18 14:55

Já bych to manželovi řekla. Pokud by tam nechtěl ok nechoď, ale šla bych tam určitě sama. Jsem přeci matka a chci pomoci synovi a vědět co se synem. A hlavně by mě zajímalo k čemu psycholog došel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.18 18:13

Děkuju všem za názory. Nerada bych hned diagnostikovala, o tom psychologovi bych bez školkové intervence neuvažovala. Nicméně se mě od synova narození už vícero lidí ptalo, zda náhodou nějakou diagnózu směrem k aspergerovi či autismu nemá. Ale syn může být jen obyčejný introvertní individualita. Uvidíme, co nám psycholog řekne. Ale ať to dopadne jak chce, nic se nezmění na tom, že syna miluju a milovat vždy bezpodmínečně budu. Manžel je ostravský svéráz. A tady to holt mají ti chlapi ještě furt trošku jinak. (hlavně ti starší) Štve mě to, ale moc ho nezměním. co se týče toho mimoně…neberu to nijak zle, spíš takové konstatování faktu. U nás v rodině se to běžně používá - těch mimoňů tam máme víc - včetně mě, ale uznávám, že by to mohlo být někomu nepříjemné. Manželovi to řeknu a pravděpodobně tam půjdu sama. Ještě jednou děkuju za rady!

• Citovat
  • Upravit
171
15.12.18 21:49

Přístup Vašeho manžela mě fascinuje.. to je síla.. :roll: mě by určitě názor psychologa zajímal.. dost taky záleží jak hodně ho jeho chování limituje a jak limituje vás.. hodně podobné se projevuje nadprůměrné nadání.., což se pozná podle testu u psychologa.. ale i aspergeruv syndrom.. tam jsou spíš ty vyhraněné, neobvykle zajmy.. vyšší inteligence.. u obou variant bývá problém v sociální oblasti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí