Co se vyklubalo z tchána, dluhy

1299
3.5.14 23:14

co se vyklubalo z tchána..

Ahoj holky, tak se na vás obracím s našim rodinným storym. Původně jsem chtěla psát jako anonym, ale vlastně proč. Já se rozhodně nemám za co stydět!

Můj muž je o 7 let starší jak já a je z rozvedené rodiny. Rodiče se rozvedli, když mu bylo 12 let. Jeho táta se znovu oženil, má moc milou ženu, která je taky rozvedená, má už dospělé syny. Skvěle se doplnují, jsou spolu štastni.
Moje tchýně si našla přítele, žijí spolu jako manželé jen s tím rozdílem, že na to nemají papír. Jsou spolu skoro 20 let, postavili si dům. Onen její přítel, říkejme mu Pepa, nebyl nikdy ženatý a děti taky nemá. Ale moje tchýně má tři děti a on je přijal jako svoje a staral se o ně.
Celá manželova rodina mi byla vždy sympatická, kromě toho zmíněného Pepi. Prostě vidlák :zed: :! v životě jsem se za něj spíš styděla, než s ním vycházela. Pamatuju, když jsme měli před svatbou a tchýně pozvala mé rodiče na večeři, aby se seznámili. Pepa ležel na pohovce jen ve slipech, z kterých mu lezly…, mojí mamce podal ruku a řekl - já jsem nějakej Pepa. :zed: :zed:

Doted si pamatuju výraz mé mamky :mrgreen:

Když jsme měli chvíli po svatbě, tchýně s Pepem za nama přišli a řekli nám o velkém problému. Pepa jako podnikatel si vzal půjčku a ručil barákem svých rodičů, který mu jeho otec před smrtí odkázal. Bohužel ale nezvládal placení a došlo na exekuci. Přísahal nám, že peníze sežene, že to dá dohromady, ale potřebuje více času. My jako blbí a naivní novomanželé, chtěli pomoct, tak jsme si vzali hypotéku a dům odkoupili. Byla domluva, že za 3 měsíce nám Pepa vrátí peníze a my jemu dům, že se hypotéka splatí.
Bohužel k tomu ale nedošlo, uplně se na nás vykašlal a my zjistili, že to vše byl podvod. Všechny jeho kecy o tom, jak on má les a prodá ho, všechno to byli lži. Kašlal i na placení hypotéky a zbylo to na nás :nevim: můj muž jako absolvent VŠ neměl zrovna nejlepší příjem a já na mateřské. Každý měsíc nám odcházelo z učtu 7 tisíc na jeho dluhy :,( neměla jsem ani na plinky pro syna, bylo to hrozné. Nastaly hádky v rodině, já s nima 3 roky vůbec nekontaktovala. Můj muž balancoval mezi námi, miloval mě, ale zároven mu záleželo i na mamince. Takže krize nastala i mezi nama :(
Nakonec po několika letech jsme zakopaly válečné sekery. Hypotéku už platí Pepa, my s ní nemáme nic společného kromě toho, že je na nás napsaná. V tom domě nebydlíme a ani to nemáme v umyslu. Za 1. tam bydlí Pepova matka a my chceme být sami a za 2. jsme si už zařídili vlastní bydlení.
Když jsme se usmířili, tak mezi mnou a tchýní to bylo super, ale s Pepem to vázlo. Bavili jsme se spolu, ale já k němu pořád cítila zášt a odpor. Minulé léto se to Pepík snažil vyřešit. Potkal mě v hospodě, kde jsem popíjela s manželem a kamarády. Pozval mě na bar na panáka. Tak jsme si sedli, popíjeli a celý večer si povídali. Podotýkám, že vztah tchán - snaha u nás byl normálně zachován :! :! :! jen jsme si vše vyříkali jak co tehdy bylo. On mi nad sklenicí piva brečel, jak ho to mrzí a jak měl sebevražedné myšlenky :nevim: že kvůli němu a jeho dluhům přišel o nevlastního syna, ženu a vnoučata.
Zjistila jsem, ten večer, že není zase tak špatnej jak jsem si myslela a že nám to třeba bude vycházet, jako v rodině všechny ty vztahy.
Uběhly měsíce, Pepa se choval normálně, byl dobrý tchán i děda. Normálně jsme se bavili, vše ok. Je to 14 dní zpátky došel s tím, že by na nás chtěl přepsat jeden pozemek. Že to máme od něj dopředu jako dědictví. Byla domluva, že na ten přepis by jeli oni dva, jako můj muž a Pepa. Byli jsme u nich, hezky si o tom povídali, těšili se na pozemek :dance:
V den přepisu se stalo něco hrozného. Pepa přijel pro mého manžela a jel s ním do města k notáři. Když tam ale přijeli, Pepa se najednou začal chovat divně a řekl mému muži, aby šel nahoru do kanceláře sám, že on tam potom dojde 8o muž tam došel a seděl tam notář a dalších pár lidí. Takový zajímavý chlápci tam seděli. Vytasili na mého manžela smlouvu na podpis a chtěli od něj občanku.
V té smlouvě nebylo jediné slovo o tom pozemku 8o byla to půjčka na zajímavou částku za naprosto šílené uroky. Prostě lichva :nevim: ti muži začali na mého manžela tlačit aby to podepsal.
Naštěstí jsem si nevzala debila :! :! :! poslal je do patřičných míst a odešel. Nastala obr hádka v rodině, hlavně mezi mnou a Pepem. Jak si tohle mohl dovolit 8o 8o když máme děti, dům, ted dostavujeme, takže peněz moc nemáme a on chtěl, abysme si vzali půjčku od lichvy, PRO NĚJ :! :!
Moje tchýně byla uplně v šoku, měla jsem strach, že jí někam povezeme :( všecko se pokazilo. Rádi jsme k nim jezdili, ale ted bych tam nevpáchla ani kdyby nevím co :nevim: tchýně ví, že kdykoliv bude chtít vidět děti, já jí nebráním, ale at dojede k nám. My už tam nejdeme.
A Pepa? Myslite, že sklopil uši, omluvil se a je mu trapně?? Kdepááák. Ten je smrtelně uraženej za hádku, nadávky a za neochotu mu pomoct. Co je divnýho na tom, aby si rodina s malýma dětma vzala půjčku od lichvy? Přeci to na nás bude jen psané, vše by platil on!!!

Holky, já k němu cítím takovou nenávist, že to si neumíte představit :( už ted vím, že ho do konce života nechci nikdy vidět. Co je toto za člověka??? :zed: :zed: :zed: je mi líto tchýně, s jakým chudákem to žije.

Potřebovala jsem to ze sebe vypsat.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
3.5.14 23:22

8o :poblion: To je děs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078

@Miťulka :hug: :hug: :hug: držím palce, ať už tě nic takového nepotká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13784

To je síla teda 8o. Držela bych se od něj dál, nic dobrého z něho asi nevzejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
3.5.14 23:26

A co na tchýně, že chtěl na jejího syna udělat podvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
3.5.14 23:27

@Black Tears byla z toho v šoku a bylo na ní vidět, že o tom opravdu nic nevěděla. Dostalo jí to a chápe naše postavení k tomu. Bohužel, ona moc nezmůže. Je invalidní důchodce a finančně je na něm závislá. Bohužel.. ale trápí jí to dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
3.5.14 23:28

Wau, tak teda to je story 8o vůbec se té tvé nenávisti nedivím…takhle ohrožovat vaší rodinu :?: od takového člověka ruce pryč - bohužel je to smutný, ale takový typ se nepolepší :nevim: jediné štěstí je, že muž tu lichvu nepodepsal, mohli jste skončit na ulici :cert:

přeji pevné nervy a doufám, že tento povedený tchán už dá pokoj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
3.5.14 23:31

Máš štěstí, že máš inteligentního chlapa. a Pepa, škoda mluvit, ale takovejhle halzlíků běhá po světe… chudák tvoje tchýně, ta si asi užije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
3.5.14 23:35

Pekny hajzl :pocitac: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
3.5.14 23:41

@Miťulka Škoda, že se ho nemůže zbavit. A vy byste jí nějak nemohli pomoct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
3.5.14 23:42

Ufff no jesteze mas takoveho bystreho muze :palec: nebud smutna, tchynka muze jezdit k vam a pepek at dela jak umi- na kazdou svini se voda vari ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
3.5.14 23:43

@Black Tears my bohužel ne.. naše dcera má 3,5 roku, ale do školky jde až od září. Takže jsem momentálně nezaměstnaná a žijeme z příjmu mého muže. Ten je sice vysoký, ale živíme z toho dvě děti, domácnost, půjčky, dvě auta a plus rekonstruujeme domeček. Takže nemáme jak. No jako ona není ve stadiu, že by od něho chtěla odejít. Na to ho má až moc ráda :zed: jen je znechucená tím, co nám udělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
3.5.14 23:51

@Miťulka Držím palce, aby vám dal už pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
3.5.14 23:53
@Miťulka píše:
@Black Tears my bohužel ne.. naše dcera má 3,5 roku, ale do školky jde až od září. Takže jsem momentálně nezaměstnaná a žijeme z příjmu mého muže. Ten je sice vysoký, ale živíme z toho dvě děti, domácnost, půjčky, dvě auta a plus rekonstruujeme domeček. Takže nemáme jak. No jako ona není ve stadiu, že by od něho chtěla odejít. Na to ho má až moc ráda :zed: jen je znechucená tím, co nám udělal.

Napadá mne jen, kolik že zbývá doplatit z té hypotéky, co platí „Pepa“, ale jej napsaná na vás? Počítáte s tím, že už teď nezapaltí ani korunu? (dost bych se tomu divila.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
3.5.14 23:56

@Brontik nevím přesně, ale hypotéku máme na 30 let, brali jsme si jí na částku 1.300.000kč. Máme jí už 6.rokem, A pokud nebude platit, tak mě je to jedno, exe vezme dům v kterém bydlí Pepova matka, takže problémy bude mít on. S jeho matkou totiž nedokáže žít ani mrtvej :mrgreen: nám by nic nesebrali, my jsme si dokázali své bydlení zařídit i bez hypotéky. Takže toto neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová