Co se vzdorem nebo rozmazleností?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23.6.14 12:13

@Fima
No koukám, že psycholožka asi nebude z Prahy :)
Vím, že to nedělá schválně, ale já nevím, jak na to „správně“ reagovat.

Právě že by mě mohl popostrčit, jak se k tomu stavět, jak s ním pracovat.
Je mi to jasné, že je to běh na dlouho trať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
23.6.14 12:36

@Vorvaň obrovský Syn šel do přípravné třídy a pochopitelně dostal odklad. Ale k tomu všemu potřebuješ doporučení z PPP a teda alespoň posezení s jejich psychologem. Navíc tvoje zlatíčko je ještě malé, hodně dětí v tomhle věku ani není na školku zralých a nezvládnou školkovou adaptaci, tvůj syn to podle všeho dal a jeho zvláštnosti nijak extra nevybočují od jiných trojletých dětí.

Vyzkoušej toho psychologa, máš výhodu, že můžeš vybrat někoho, kdo vám sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
23.6.14 12:41

…)

Příspěvek upraven 04.06.16 v 18:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
23.6.14 12:45

Pokud je tam nějaká velmi slabá porucha autistického spektra, tak bude stačit správně s ním jednat (tradiční výchova nemá požadovaný efekt). Doporučovala bych poradit se nikoli s běžným dětským psychologem (ten slabou autistickou poruchu u takhle malého dítěte neodhalí), ale v SPC (Speciálně pedagogické centrum), kde mají zkušenosti s autistickými dětmi. U velmi slabých poruch se děti mohou projevovat tak, jak je to popsáno v úvodním příspěvku:

…Každá maličkost, co není po jeho ho rozezlí, začne se vztekat, hádat, brečet, někdy se i trestá, bije se po ruce. Obtížně, nebo vůbec přijímá nové věci: jídlo, oblečení, pohádky…
Tyto projevy jde u slabých poruch správným zacházením značně omezit.

Dokáže se vytrvale hádat, pokud má s kým…
Pokud jde o AS, tak s tímhle se asi budete muset smířit - tj. nenechat rozběhnout hádku.

… Jakmile jsou tam ale děti, chvílí kouká a pak to odloží na příště.
Pro starší děti s AS (cca 9 leté) existují kurzy „Nácvik sociálních dovedností“ -kurzy vřele doporučuji, pokud budete mít tuhle diagnózu.

Pokud to necháte plavat, tak buďto z toho vaše dítě vyroste, nebo problém vyleze napovrch ve škole - bude narušovat nepřiměřeně výuku ve škole/počurá se ve škole, učitelé ho budou považovat za nevychovaného spratka, co jim dělá naschvály a je drzý, a vy budete mít nervy v čudu. Slabou poruchu autistického spektra v PPP obvykle nepoznají, proto doporučuji obrátit se rovnu na SPC

http://www.autistickaskola.cz/spc/vzdelavani

Příspěvek upraven 23.06.14 v 13:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.14 13:07

@alifie
Díky za odkaz, pokusím se najít něco podobného blíž bydlišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
23.6.14 14:04
@Vorvaň obrovský píše:
To je na jinou, neřešitelnou diskuzi :(

no jooo, ale ono to s tím třeba souvisí!
Jako dítě potřebuje cítit lásku od obou rodičů, pokud na něj pan manžel jen křičí, nebo ho fackuje a jinak na něj nepromluví, tak je jasné, kde je problém.
To se pak ale vůbec nedivím, že je takhle introvertní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
23.6.14 14:39
@dendule4 píše:
no jooo, ale ono to s tím třeba souvisí!
Jako dítě potřebuje cítit lásku od obou rodičů, pokud na něj pan manžel jen křičí, nebo ho fackuje a jinak na něj nepromluví, tak je jasné, kde je problém.
To se pak ale vůbec nedivím, že je takhle introvertní

Tatínkovy reakce mohou souviset i s tím, že si s nestandardním dítětem neví rady, a nedochází mu, že tradiční způsoby výchovy nestandardnímu dítěti dost škodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.14 16:04

S tatínkem není řeč, to jsem ta nejchytřejší na světě, a vždyť to taky dělám a tak. Podle jeho slov si k sobě musí najít cestu. Což je podle mě už hodně pozdě. A taky by musel už začít. Spíš si všímám, že se syn učí, jak na něj, ve smyslu, táta mě pošťuchuje, jdu od něj. Když si s ním chce malý hrát, tak hra je podle táty, což syna ne vždy baví a už se vzteká, křičí, hádá, otec odchází, protože si s ním přeci nebude hrát, když se k němu syn takhle chová.

Jenže zkrátka musím „pracovat“ s tím co mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.14 12:30

Díky všem za rady.
Pročítám http://www.autismus.cz/ , tak snad tam najdu třeba nějaký kontakty, kam by se dalo s prckem objednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
24.6.14 12:44

@Vorvaň obrovský

Tady by mohli poradit zdarma:
http://spc.stibrova.cz/

(Brněnské SPC mi poskytlo velice ochotně rady mejlem.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.14 12:52

@alifie
Moc děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie