Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Samamama Jestli to bylo vůbec zabalené ![]()
Já mamce pořád kupovala lak na vlasy ![]()
@bamba píše:
My mladým dárky nedáváme a aspoň o nás nepíší na emiminu.
Ideální, domluvte našim a manželovým rodičům
Manželovi rodiče nám dají peníze a kupte si něco sami a jeho mamka vždycky nadává, když si koupím něco do kuchyně ![]()
Nejradši bych zůstala u sprchovýho gelu a bylo by.
Ono fakt nejde o ty dárky jako takový, ale o ty rozdíly. Já tohle nezažila, tak nemůžu soudit. Ale věřím, že malému dítěti se to vryje do paměti na dlouho, u dospělých se to nějak překousne.
My ovšem od dětí dárky dostáváme a to i přezto, že jim rok co rok říkáme, ať nic nekupují. Letos jsem zatrhla jakýkoliv alkohol, tak jsme od syna už dopředu dostali metrák obilí pro slepice. Pravda, ptal se, jestli nám to nevadí. Nevadí a aspoň ušetříme. Mě se to kritizování dárků nelíbí. Když někdo nedostane nic, cítí se ukřivděný, když něco, co se mu nelíbí, nebo jen maličkost, brble zase. Vždyť ty vánoce nejsou o množství, velikosti a ceny dárků, ale o setkání. Já, i když vím, že pro mě bude hodně náročné uvařit a točit se kolem 17. lidí se strašně těším, že se všichni sejdeme a vnoučata budou bourat barák.
@Aries6 píše:
Ideální, domluvte našim a manželovým rodičůmManželovi rodiče nám dají peníze a kupte si něco sami a jeho mamka vždycky nadává, když si koupím něco do kuchyně
Nejradši bych zůstala u sprchovýho gelu a bylo by.
Ono fakt nejde o ty dárky jako takový, ale o ty rozdíly. Já tohle nezažila, tak nemůžu soudit. Ale věřím, že malému dítěti se to vryje do paměti na dlouho, u dospělých se to nějak překousne.
Na jednu stranu tchyni chápu, na druhou by jí už mělo být jedno, za co prachy utratíte. Já si do kuchyně kupuju kdejakou vychytávku a mám z ní vždycky radost. Lepší něco do kuchyně, než to rozfrcat a běžný provoz.
@bamba To nadává mělo být v uvozovkách
Zapomněla jsem je napsat. Už si zvykla, že si kupuju takový věci. Máme skvělý vztahy ![]()
@bamba píše:
My ovšem od dětí dárky dostáváme a to i přezto, že jim rok co rok říkáme, ať nic nekupují. Letos jsem zatrhla jakýkoliv alkohol, tak jsme od syna už dopředu dostali metrák obilí pro slepice. Pravda, ptal se, jestli nám to nevadí. Nevadí a aspoň ušetříme. Mě se to kritizování dárků nelíbí. Když někdo nedostane nic, cítí se ukřivděný, když něco, co se mu nelíbí, nebo jen maličkost, brble zase. Vždyť ty vánoce nejsou o množství, velikosti a ceny dárků, ale o setkání. Já, i když vím, že pro mě bude hodně náročné uvařit a točit se kolem 17. lidí se strašně těším, že se všichni sejdeme a vnoučata budou bourat barák.
Tohle je pravda, já si myslím, že zakladatelka to nemyslí zle. A já to myslela převedeno na děti - mě osobně je to taky jedno ![]()
Jinak jak tady ctu, vsechny chvalite madarskou papriku. Kazdy rok tam jezdime do termalu a papriku kupuji cele rodine. Tak mi klidne napiste SZ a koupim i pro vas, jako vazne
A jeste pro zasmani - od byvaleho za, estnavatele jsme vsichni (stovky lidi) dostali ustni vodu…to nekde vysasili, tak nam to dali. No moc jsme nevedeli, co si o tom myslet
IT firma
A nejak po komunistech zacla reklama na Lanzu, praci prasek. Setrila jsem jak pitoma (prvni stupen ZS), tata me zavedl do obchodu a ja tam mamce tu Lanzu koupila, malou krabicku. Hrde jsem ji nesla, pamatuju dodnes ![]()
@zdenda72 píše:
Já dostávám od manželovi babičky čokoládu ale pokaždé mi dá tu, co jsem ji koupila k svátku. Manžel mi to vysvětloval, že to prostě takhle dělá ale nemá přehled, co ji kdo dá, tak se stane i tohle. Od té doby kupuji čokolády, co chutnají mě, když je stejně dostanu zpátky na vánoce.
Tak tohle je úžasné!
![]()
@LindaPraha píše:
A jeste pro zasmani - od byvaleho za, estnavatele jsme vsichni (stovky lidi) dostali ustni vodu…to nekde vysasili, tak nam to dali. No moc jsme nevedeli, co si o tom mysletIT firmaA nejak po komunistech zacla reklama na Lanzu, praci prasek. Setrila jsem jak pitoma (prvni stupen ZS), tata me zavedl do obchodu a ja tam mamce tu Lanzu koupila, malou krabicku. Hrde jsem ji nesla, pamatuju dodnes
Ja jako dítě kupovala tatovi vuni do zachodu
libilo se mi, jak to vzdy melo vykrojeny nějaký obrazek, pres ktery prosvitala ta napln ![]()
Nic..ze slušnosti bych poděkovala, doma „dar“ vyhodila, a myslela si svoje. Nenechala si kazit Vánoce.
@bamba píše:Tož máte pravdu, ale teď vážně. Dohodly jsme se tak. Máme 6 vnoučat a jen 2 důchody, takže dárky kupuju v průběhu roku. Přemýšlet, co koupit dospělákům dá fušku, třeba jen se trefit do vkusu a než kupovat nějaké ptákoviny, tak to raděj nic.My se všichni sejdeme na Štěpána u nás na obědě a to nám stačí. Bývá to docela hukot. Letos nás bude 17.
nás 25. bude 26lidí a 26. jen 16
všechno u mě, 27. hodím nohy nahoru a užiju si klidu
A 24. jen osm ![]()
@LindaPraha píše:
A nejak po komunistech zacla reklama na Lanzu, praci prasek. Setrila jsem jak pitoma (prvni stupen ZS), tata me zavedl do obchodu a ja tam mamce tu Lanzu koupila, malou krabicku. Hrde jsem ji nesla, pamatuju dodnes
můj syn tuším v osmi letech koupil dárek babičce k narozeninám - svícen se svíčkou. měl ohromnou radost, že ho koupil ve vánočním výprodeji (babička má narozeniny v lednu), svícen ve tvaru jehličnanu a k tomu dostal i několik svíček zdarma… no, hezký - akorát že ten svícen byl očividně hned na první pohled hřbitovní, což kluk se svými zkušenostmi nedokázal rozeznat ![]()