Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 píše:
ta já nevím, já ústní vodu nedostala, ale udělala by mi radost. Intimní mýdlo jsem dostala od švagrové a taky mi udělalo radosta balení paprikym obzvlášť dobré jsme dovezli tchýni taky. Ne tedy k vánocům, to dostává infantilní kalendář s dětma, ale koření jí udělalo velikou radost
![]()
proč si takhle zbytečně kazit vánoce, to nechápu
tak pokud je to od lidi, se kteryma mas opravdu dobre vztahy, tak na tom nic spatneho neni, ale tam zas tak dobre vztahy nejsou a pusobi to divne, teda aspon na me a par dalsich lidi, co o to vi
ale samo, vsechno je otazka nazoru, mne by treba vubec nevadilo nejake hezky vonici kvalitni mydlo, ale intimni uz by mi prislo taky divne.. ![]()
a koreni muze byt taky super, ale zabalene v pytliku s gumickou? ![]()
Mýdlo bylo v krabičce FA.
Fakt ale ta paprika s gumičkou to nechápu.
@Tečička píše:
Já jsem od tchýně ke všemu dostávala levné sprchové gely. Vždycky mě to strašně štvalo, ale pak jsem jim našla využití a vytírám s nimaLetos jsem je k svátku nedostala a už mě to mrzí, nemám pomalu čím vytírat
![]()
A nelepí to pak? ![]()
@brisco píše:
A nelepí to pak?
To je takovej kšunt, že vůbec ![]()
Edit: samozřejmě, že to dávám do vody ![]()
@Anonymní píše:
Mýdlo bylo v krabičce FA.
Fakt ale ta paprika s gumičkou to nechápu.
Já se přiznám, že jsem jednou dala kamarádkám taky mýdlo. Pozvala jsem je k nám, nachystala jsem občerstvení, ale na dárky jsem zapomněla. Tak jsem narychlo zabalila mýdla, sice Dove, ale stejně jsem se styděla. ![]()
K těm blbým dárkům, možná trochu mimo téma, ale starší lidé to kolikrát u těch dědí pěkně podělají, znám dost případů kdy prarodiče nadržují jednomu vnoučeti a druhé je odstrčené.
Jeden odstrašující příklad je můj přítel, když byl malý byli u prarodičů na Vánoce a jeho segra dostala hromadu dárků a on nic, dostal myslím je jedny ponožky, seděl prý pod stolem a brečel, jeho sestra zatím rozbalovala dárky, nikdo si ho nevšímal, bylo mu tak 5 let. Vykládala mi to tchýně. Můj přítel si na to každý Vánoce vzpomene a vždycky mu zvlhnou oči a je to už 30 let.
Já jednou dostala omalovánku a plastelínu, brácha dostal auto na ovládání, sáňky a hromadu dalších hraček, dodnes si pamatuju ten pocit méněcennosti, věděla jsem že jsem pro naše rodiče něco míň něž bratr. Byla jsem malá, ale zůstala ve mě ta křivda.
anonym kvůli příteli.
@Anonymní píše:
Je to tchýně něco málo přes 50 let u staré babičky bych to pochopila.
My jim kupujeme fotokalendáře a dárkové koše většinou.
A zeptat se ji? ![]()
Odlehčení: Kámošovi volala sedmiletá dcera, že píše dopis Ježuchovi a že si chce přát i něco pro něj (zlatíčko), ale že neví co, tak mu řiká co by sis přál? Třebaa kávovar? Nebooo pivovar?
![]()
@midlajs píše:
A zeptat se ji?
Já bych se zeptala, ale muž by mi vynadal že se nechovám slušně a co si to dovoluju.
Ať se zeptám na cokoliv-tchýně je to kontroverzní pro mého muže a tvrdí že jsem drzá!
Takže nekonverzuju a mám klid.
@Bubiii píše:
Skrz papriku, prava madarska by bodla. To je skvělé kořeni.
Měla jsem stejnou asociaci, akorát mi došla maďarská paprika
. Ovšem ani celý pytel nestojí tolik, aby se nedal darovat bez rozsypávání, že. Kdyby to byl aspoň šafrán
.
@Anonymní píše:anonym kvůli příteli.
Co to máte za blbé příbuzné
… My máme na dárky pro děti v počítači tabulku, aby to pro všechny ze všech stran sedělo.
Úplně jsem se zasnila a vzpomněla si, jak jsem se jako dítě prvně zmohla na to, abych mámě koupila mýdlo Fa
. Ale pravda, po revoluci to byla luxusní značka, stálo tehdy asi 16,–, to snad ani dnes není dražší. ![]()
Pardon za malou odbočku, vzpomínky na mládí… Mýdlo teda není tak hrozné, pokud nebylo použité, odsypaná paprika je hustá, vlastně si dostala lepší dárek, než jejich syn. Já bych si z toho dělala srandu, obzvlášť, jestli rozbalujete dárky před nimi (ale asi ne, když je už veze domů). Nedělala bych si z toho vrásky, spíš tvůj muž by se nemusel cítit dobře, jestli jeho sestra dostává hodnotné dary a on papriku.
Takže toto mi přijde sranda, mě by toto neurazilo, beru to tak, že některým jednáním shazuje člověk sám sebe, ne mě. Smutnější mi přijdou ty story o ošizených dětech oproti sourozencům, to se prostě nedělá.
@Anonymní píše:
Já bych se zeptala, ale muž by mi vynadal že se nechovám slušně a co si to dovoluju.
Ať se zeptám na cokoliv-tchýně je to kontroverzní pro mého muže a tvrdí že jsem drzá!
Takže nekonverzuju a mám klid.
Tak to zcela chapu a taky bych se neptala. Chtela bych znat jeji zamer, je to hodne zajimave a osobite.
@Samamama píše: Úplně jsem se zasnila a vzpomněla si, jak jsem se jako dítě prvně zmohla na to, abych mámě koupila mýdlo Fa. Ale pravda, po revoluci to byla luxusní značka, stálo tehdy asi 16,–, to snad ani dnes není dražší.
![]()
Pardon za malou odbočku, vzpomínky na mládí… Mýdlo teda není tak hrozné, pokud nebylo použité, odsypaná paprika je hustá, vlastně si dostala lepší dárek, než jejich syn. Já bych si z toho dělala srandu, obzvlášť, jestli rozbalujete dárky před nimi (ale asi ne, když je už veze domů). Nedělala bych si z toho vrásky, spíš tvůj muž by se nemusel cítit dobře, jestli jeho sestra dostává hodnotné dary a on papriku.
Takže toto mi přijde sranda, mě by toto neurazilo, beru to tak, že některým jednáním shazuje člověk sám sebe, ne mě. Smutnější mi přijdou ty story o ošizených dětech oproti sourozencům, to se prostě nedělá.
Co nekomu prijde jako shazovani, nekomu tl prijde naprosto prirozene…
@Samamama U stromku jsou každý rok moji rodiče/tcháni nikdy zájem neměli/a diví se teda, hlavně moje máma, táta nekomentuje a muži to příjemné není, jenomže neřekne nic a asi to dokáže překousnout, mě to rozčiluje, ale budu si asi muset zvyknout.