Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Anonymní píše: Více
Vsedni dny, chleba s necim do prace. Vikend rozpeceny rohlik, pulka s platkovou goudou, druha co se ma v lednicce dojist a topinku z chleba s arasidovym cistym maslem. K tomu vajicko na meko nebo hemenex. Kdyz jsou banany prezrale, tak livanecky z nich. Obcas ovesnou kasi.
Dřív kafe a nic k tomu. Teď se snažím jít lépe, takže čaj (ale nekdy prostě to kafe) a k tomu třeba chia pudink, nějaké ovesné kaše nebo dělám buchty s omezeným množstvím cukru ![]()
Ovesna kase v mlece, bobulovite ovoce, kafe s mlekem, caj
bez toho nefunguju
naopak syrovou zeleninu k snidani vubec, to by me znicilo
Já teda obdivuji všechny kteří dokážou jít později jak v 8. Vstávám v 6:10 a musím do hodiny jíst, jinak by mi bylo špatně od žaludku. Ideálně pečivo, salám, sýr nějaká zelenina + kafe. Po ránu vůbec nemůžu mléčné a sladké, je mi na zvracení.
Zkoušela jsem jíst až po 8, ale to nedávám být dvě hodiny po ránu bez jídla.
Smoothie banán + mlíko + protein. 300 g, 250 kcal, 24 g bílkovin.
@Pepi77 píše: Více
Já zase opačně…klidně jim až oběd…když jsem doma i později.
Ale, když vstávám před čtvrtou, tak jim kolem té osmé
Dva hrnky černýho kafe, dvě vajíčka z omeletníku mezi pátou a šestou ráno. Pozdějc pak banán a jabko.
@Lucy75 píše: Více
Muzu se zeptat v kolik vstavas, ze rano nic, pak AZ v 9 ten jogurt?
V kolik hodin teda naposledy jis, chodis brzo spat? Ja jsem ten PP taky zkousela, ale bud jsem musela vydrzet az do poledne, nebo jsem chodila spat s krucicim zaludkem, ani jedno z toho mi nevyhovovalo a na vaze se to neprojevilo natolik, aby mi to stalo za to. Zkousela jsem 16:8. Jinak k minus 5kg od ledna gratuluji. ![]()
Pokud mozno tmave pecivo tak z 90% se sunkou a syrem plus nejaka zeleninova obloha, par cherry rajcatek, paprika, redkvicky, okurek. Ze sladkych snidani se mi dela spatne, jak mi vyleti cukr, i kdyz diabetik nejsem. Treba dzus chvili po probuzeni mi to nedela, ale posnidat nejakou buchtu, tak se mi udela fakt nevolno a kdyz to odezni, tak strasny hlad. Pokud mas rada sladke snidane, zkus recky jogurt (a)nebo tvaroh a nejake vlocky s pridanym proteinem a ovoce.
Bílý jogurt, do kterého si nasypu, na co mám chuť, chia, kokos, lněné semínko, slunečnicová semínka, kustovnice, nebo i sušené ovoce.
@Silverine247 ráno můžeš při PP čaj, vodu či kávu (bez mléka a cukru než ti začne jídelní okno), s tím se dá v pohodě i od 5,50 vydržet, stejně nestíhám, ráno jsem venku se psy, letím do práce, je porada.. takže to na tu osmou-devátou uteče… na PP je právě super, že si časy hodíš dle svého režimu a rytmu… jím naposled v šest..
k tomu si teda orientačně počítám kJ, abych byla někde kolem bazálu + jsem zcela vysadila alkohol - a hubnu pomalu a hezky, bez toho jsem prostě kynula snad i ze vzduchu.. já jsem přesně ten typ, který v noci sní krajíc chleba a ráno má o kilo víc
![]()
Po všech možných dietách světa mi PP přijde nejpříjemnější a efektivní, myslím, že si každý musí najít svůj režim, při kterém si prostě váhu přinejmenším udrží na optimální úrovni… a je celkem jedno co a kdy snídá - prostě ať to každý dělá tak, jak sedí jemu a tomu konkrétnímu tělu a psychice… pokud někdo miluje sladké snídaně, či naopak hemenexy - a nepřibírá ani to nedělá potíže, tak ať si to klidně dělá.. já mám osvědčený ráno prostě ten jogurt ![]()
Večer si nachystám vločky a ořechy a zaliju je kefírem, nechám je přes noc stát na lince v pokojové teplotě (teplo je důležité pro kefír, namáčení nutné pro vločky i ořechy).
Ráno do toho přidám skyr a ovoce.
Tohle snídám už pár let, ještě jsem nenašla jinou sladkou variantu, která by po zdravotní stránce vyhovovala tak jako tato.
Ráno potřebuju alespoň nějaké bílkoviny. Jinak bych taky až do konce dne jedla samé sladké. Někdy mám cottage, míchaná vejce, ale nejčastěji mám řecký jogurt s ovocným rozvarem, ořechy, semínky a proteinovou granolou… Nemám nic proti koblize. Člověk na ni občas má chuť. Ale není to prostě plnohodnotné jídlo a proto by to rozhodně nemělo být první jídlo dne. To té glykemii opravdu nesvědčí…