Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@dana 2 píše: Četla jsem příspěvky a většina se shoduje, že chybí kvalitní potraviny a boty velkých velikostí.Je to velice jednoduché proč nejsou u nás kavalitní potraviny.V německu,rakousku a pod.totiž zemědělci dostávají mnohem větší podporu od státu, ale když se budete chtít uživit zemědělstvím tady, tak budete dřít od rána do večera a mlékárna Vám zaplatí 6,–Kč za litr mléka 23,–Kč za kg masa a ti co to zpracovávají se také potřebují uživit, zaplatit vodu,elektřinu,mzdu a pod. a pak přijdou na řadu řetězce, které mají marže 200-400% a ty by to nejraději od zpracovatelů vykoupili za výrobní cenu.Pak není divu že se vše nahrazuje-maso sojovou moukou a pod.Naše firma vyrábí nábytek z masivu, je to opravdu kvalitní nábytek, ale sežeňte zákazníky kteří to ocení a nebudou nakupovat polské kšunty viz.Ikea,Oresi,Kika a pod.kde je nábytek z otapetovaných lamin.A ještě jeden příklad,mám doma malý chov slepic a přebytky vajíček prodávám.Když řeknete někomu za vajíčko 3,–Kč tak vás pokládá za zloděje a nejraději by aby byly ještě levnější než v kterémkoliv marketu.
o zemedelcich ani nemluv, je nejaky jiny odvetvi v podnikani, ktery dostava od statu dotace a jeste furt breci?? Hlavne ze brambory radsi zaoraji nez aby je prodali za min a mliko rozlejou nez aby sli s cenou dolu ![]()
at jdou nekam, a vubec nerikam ze cesky = kvalitni, to taky neni vzdy pravda.. takze at si to klidne nechaj ![]()
Mladá paní nevím, kde a co jste vy dělala,ale v zemědělství to určitě nebylo. Já jsem v zemědělství pracovala 15 let i když se nyní živím jinou prací ale zemědělců si vážím, protože vím jaká je to dřina.Na rozdíl od jiných zaměstnání se dělá včetně sobot a nedělí, což si málo lidí uvědomuje, do kravína se vstává každý den brzy ráno.A o tom že neexistují dovolené ani nemluvím.Co se týká dotací tak ty většinou zemědělce udržují při životě.Ovšem pracháči kteří si pronajali půdu kvůli dotacím na tom vydělávají, ale ne ti kteří poctivě pracují.Pokud se Vám nelíbí kvalita potravin tak si je klidně kupujte v rakousku nebo německu oni mají lepší kvalitu, protože mají 10× měkččí normy na kvalitu. Od nás mléko se vozí do německa a ti jej tady rádi vykoupí a nemají již 4 roky co jim ho dodávají problém s kvalitou jako měli když dodávali do místní mlékárny.Čím to asi bude? Že by najednou změnili postupy?Ne dělají to pořád stejně.Co se týká zaorání brambor, je to zcela jednoduché, vy by jste dělala práci zadarmo a ještě za to platila? Ty brambory se musí vyorat,sezbírat,vytřídit a odvéz a to všechno stojí peníze a lidi kteří to dělají to mají dělat podle Vás zadarmo?
@danahol48 píše:
Mladá paní nevím, kde a co jste vy dělala,ale v zemědělství to určitě nebylo. Já jsem v zemědělství pracovala 15 let i když se nyní živím jinou prací ale zemědělců si vážím, protože vím jaká je to dřina.Na rozdíl od jiných zaměstnání se dělá včetně sobot a nedělí, což si málo lidí uvědomuje, do kravína se vstává každý den brzy ráno.A o tom že neexistují dovolené ani nemluvím.Co se týká dotací tak ty většinou zemědělce udržují při životě.Ovšem pracháči kteří si pronajali půdu kvůli dotacím na tom vydělávají, ale ne ti kteří poctivě pracují.Pokud se Vám nelíbí kvalita potravin tak si je klidně kupujte v rakousku nebo německu oni mají lepší kvalitu, protože mají 10× měkččí normy na kvalitu. Od nás mléko se vozí do německa a ti jej tady rádi vykoupí a nemají již 4 roky co jim ho dodávají problém s kvalitou jako měli když dodávali do místní mlékárny.Čím to asi bude? Že by najednou změnili postupy?Ne dělají to pořád stejně.Co se týká zaorání brambor, je to zcela jednoduché, vy by jste dělala práci zadarmo a ještě za to platila? Ty brambory se musí vyorat,sezbírat,vytřídit a odvéz a to všechno stojí peníze a lidi kteří to dělají to mají dělat podle Vás zadarmo?
25 let jsem bydlela na vesnici, taky jsme pestovali brambory atd, stryc ma velike hospodarstvi a nestezuje si, vydelala opravdu velmi slusne a bez dotaci, 8 let jsem delala praci vcetne sobot, nedli, svatku, to neni jen v zemedelstvi..
kazdy ma maoznost vlby, ti lide vedi co to je za „drinu“ kdyz do toho jsou ne?
bud to delat chci, umim to a delam a nebo sena to vykaslu..
videla jste nejake jinepodnikatelske odvetvi, ze by chteli penize danovych poplatniku na svoje ztraty?
me je jedno odkud potravina je, kdyz je dobra a kavlitni, klidne si za ni zaplatim.. a ze by ty ceske byly automaticky kvalitnejsi, to je naivita jak blazen.. ano, Nemecko, Rakousko a dalsi zeme maji i potraviny - nerikam ze vsechny, clovek si musi vsude vybitrat, ktere jsoumnohem kvalitnejsi nez nase, zkuste si koupit treba Goudu tady a v Nemecku, poznate rozdil na prvni ochutnani ![]()
http://www.novinky.cz/…obchodu.html?…
cesky poctivy zemedelec
ma jeste nekdo iluze??
![]()
Hlavně kvalitní zboží přímo od výrobců a české výrobky těch b mohlo bít více ![]()
Zdravím. Zajímalo by mě, jaká vám chybí služba v současné době a třeba i co mají v zahraničí za službu a u nás vám chybí? Děkuju ![]()