Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,chtěla bych se zeptat, co vše se nemůže nebo nedoporučuje v těhotenství. Vím o kávě-kofeinu, plísňových sýrech, prý grepy-ale nevím proč, pak ne moc skořice, ne třezalka a samozřejmě alkohol, kouření. Co ještě??? Díky za info ![]()
ahoj, já se moc neládovala ani oříšky a majonézovými jídly. nic jiného než co jsi napsala mě nenapadá
hlavně se nemá blbnout a jíst, pít, sportovat…s mírou. Když si dáš kousek pl. sýra fakt se nic nestane. Když ti bude špatně a budeš zvracet, ještě si ráda dáš ten kofein např. v cole.
j.a.n.i1 píše:
Nečíst co se v těhu nesmí ano co by se nemělo
Pod to se podepisuju
nehrot nic a bud v klídku papkej na co máš chut. ![]()
j.a.n.i1 píše:
Nečíst co se v těhu nesmí ano co by se nemělo
máš pravdu, pokaždé když se mi něco „nezdá“ a jdu se podívat na internet, tak skoro u všeho někde najdu že se to nedoporučuje..
je toho hrozně moc…
tak tak.. nejdriv jsem si to nacetla co vse se nesmi (orisky, plesnivy sejry, domaci mlika atd atd..) ptala jsem se doktorky a ta jen s usmevem na me - a psali take nekde proc se to nesmi? jsou to blbosti, jezte na co mate chut - samozrejme nepit, nekourit a nedoporucuje kofein (nici zoubky mimcu) - ale jako obcas kolu urco ano, jen by zbytec nepila denne kafe.. syry, mlika, orisky atd-vse jak chci.. jen samozrejme ne tatarak a suschi a vse omejvat (ale tak to je standard)
vseho s mirou a normalne - telo si samo rekne (vim o cem mluvim - meli jsme spenatove obdobi, ovocne obdobi a ted se muzu upit mlika - a to jsem driv samotne nesnasela
)
Se stravou je to v pohodě, jez na co máš chuť.
V těhotenství by se nemělo řídit.
No já jím hermelín,tatarák kafé a dám si i pivo
takže si to přeber ![]()
lumáťa píše:
V těhotenství by se nemělo řídit.
Jejda, tak tohle kdybych dodržovala, tak nemůžu ani na kontrolu k Dr.
Jinak fakt jez na co máš chuť a vynechávej jen to nejhorší cigarety, alkohol a omez kafe. Já se snažím vynechat plísňové sýry, ale občas si taky dám, ale třeba osmažený, aby to proběhlo okolo tepla.
Tak plesnivý sejry, majonézy a tak se nedoporučujé spíše z toho důvodu, že by tam mohla být listerióza, která je nebezpečná pro plod.....
jinak vše mimo - alkohol, tonic, max.hrnek kafe, kouření..
pokud piješ bylinky - tak můžeš lípu,medunku, heřmánek…určitě ne mateřídoušku…
zbytek spíše kvůli nemocem …tatarák a pod. kvůli salmonele…a tak…
Řekla bych, že alkohol a cigarety jsou jasný a na zbytek bych se vyprdla, já baštila na co jsem měla zrovna chuť (a toho teda fakt bylo
)
beruškaa82 píše:
tonic
To je snad to jediný, co jsem si opravdu za celou dobu nedala.
Jinak občas jsem si dala slabou kávu, občas skleničku kofoly, občas třeba slybý vinný střik. Nic se nemá přehánět.