Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Obe tehotenstvi doma kvuli zkracujicimu se cipku. poprve od 5m a druhe uz od 3m. desna nuda ![]()
Ja zustala doma az pote, co mi muj dr (v dobrem), zacal vyhrozovat, ze zabiju sama sebe nebo mimino - nejak nebyl komfortni s mnozstvim mych leteckych cest v kombinaci s mym zdravotnim stavem. Napodruhe jsme to dali oba az do konce osmeho mesice, asi si na mne zvyknul
ale je teda fakt ze pri prvnim jsem objektivne mela (z meho pohledu marginalni) potize co pri druhem ne
V prvním těhotenství jsem zůstala doma ze dne na den kvůli hrozbě předčasného porodu (v 6. měsíci bylo fakt brzo). U druhého jsem byla doma hned od potvrzení těhotenství, protože jsem předtím potratila a zrovna vrcholila chřipková epidemie. Doktor mi už pak návrat do práce kvůli předchozím problémům a těhotenské cukrovce již nedoporučil a byla jsem doma až do nástupu na mateřskou.
@Anonymní píše:
Nene mi řekl, že mi ji napíše kdykoliv. Jednou už jsem potratila´, mám jednu ledvinu- jsem po operaci a předtím jsem měla problémy s menses![]()
![]()
To jsou regulérní důvody a vůbec bych necítila výčitky, ženské zůstavají doma z mnohem a mnohem malichernějších důvodů.
Byla jsem doma první dva měsíce. Dojížděla jsem do práce celkem daleko a dělala jsem na rizikovém pracovišti. Když to vypadalo, že bude vše ok, vrátila jsem se, nechala jsem si změnit náplň práce a jezdila tam do osmého měsíce. Mojí doktorce se to moc nelíbilo a tlačila mě k tomu, zůstat doma, ale ukousala bych se nudou a neviděla jsem důvod proč (měla jsem sice nějaké drobné potíže, ale při dojíždění i v práci jsem se cítila dobře). V druhém těhotenství jsem měla mnohem víc zdravotních komplikací, spoustu stresu, práce s biologickým materiálem, noční směny…, ale tam už mi nikdo neschopenku nedal, protože to byla vlastně dovolená ![]()