Corona a I. trimestr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.9.20 08:30
@p.Zv. píše:
Mne ted znama psala, ze jeji znama prodelala covid v prvnim trimestru a sla preventivne na potrat 8o a ze pry uz jsou studie 8o docela me to vydesilo. @Limi123 opravdu jsou studie o opaku? To bych byla rada… Ja doufam, ze to ta pani jen prehani a o dite ve skutecnosti az tak nestoji 8)

Ano, jsou studie o opaku. Ted se mi to nechce hledat, ale kdyz si zadas Covid in Pregnancy, tak ti vyskoci. Pani podle me kecala, dite nechtela a nasla si duvod.

• Citovat
  • Upravit
3265
4.9.20 08:33
@Evka678 píše:
Ahoj maninky. Je tu mezi vami nektera tehotna zena v prvnim trimestru? Jak resite praci a strach z nakazy covidem? Pracuji v Praze a mam z nakazy kvuli mimcu strach. Vim, ze ohrozit me - a tedy i miminko - muze v teto fazi tehotenstvi spousta veci. Ale preci jen coronavirus je docela hojne rozsiren, cisla se opet zvetsuji a v Praze obzvlast. Jak tuhle situaci resite vy? Nechavate si psat pracovni neschopnost, resite home office? ☺️

Neřeším, jsem v 5. měsíci.
Prostě si myju ruce víc než obvykle. V práci jsem omezila jednání, jedeme je přes videa.
Jinak žádná panika, nehrotím to. Stejně to neovlivníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
4.9.20 08:40

@p.Zv. No každopádně ty jsi solidně vystihovana… taky jsem pak psala, ze jsem byla v prvním trimestru na jaře, ze jsem těhotná jsem zjistila v březnu… hrotilo se to ještě víc, než teď a představ si, ze ziju. I plod v břiše. Pokud jsi taky z toho tak hotova, udělej si bunkr, existuje dovoz jídla i drogerie a vykašli se na to. Kdyby měl někdo v mem okolí covid, tak by mě maximálně zajímalo, jestli má příznaky. A přesně to šílenství co vybudovaly média je naprosto priserne. A taky dost smutné…

Já osobně stále nechápu, kde ti nemocní jsou. Když je chripkova epidemie, jsou plne čekárny u doktoru, všude sám zasopleny člověk, ale teď fakt já osobně nepotkavam nikoho, kromě vypsychlych lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
4.9.20 08:42

@p.Zv. Nedovedu si představit, že bych se kvůli covidu s někým z přátel přestala bavit. Já bych se nebála v I. trimestru dopadu na dítě, ale spíše toho, že bych musela brát nějaké léky, v tom bude asi větší problém. Chřipce taky nepůjdeme naproti. A četla jsem o případu, kdy se s covidem dítě narodilo, tak asi nějaký možný přenos je. Podle mne je brzy na to dělat nějaké závěry, zda to má či nemá dopady - to bude dlouhodobé zjišťování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
4.9.20 08:43

@p.Zv. Dekuji, ze si toho nekdo vsimnul ☺️ Samozrejme vim, ze stat se muze milion veci a jestli vsechno pujde dobre a narodi se nam zdrave detatko, stejne se budu o neho bat uz naporad a musim se naucit s tim zit Ale soucasna situace je te panice naklonena jeste trochu vic. A co se deje s plodem v pripade nakazeni v I. trimestru nikdo moc nevi. Kdyz to u nas vypuklo, nechavali tehotne bezne doma a to byla ta situace v mnoha ohledech lepsi, nez je ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
4.9.20 08:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
4.9.20 08:47

@Evka678 po prvnim trimestru se budes min bat?? Nemyslim si…ja byla v prvnim trimestru behem prvni vlny - chodila jsem do prace a mela i home office - ne kvuli tehotenstvi, ale zamestnavatel to prikazal vsem…ted budu za tyden rodit a zas bych se musela bat, ze se male nakazi v porodnici nebo ze manzel ci rodina domu neco prinese + vsechny ostatni hrozby co me napadnou…dyt bych se musela zblaznit. Uzivej si tehotenstvi, urcite je dobre chovat se zodpovedne, ale nema cenu to vyhrocovat hlavne v sobe, to skodi v jakymkoliv trimestru. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
4.9.20 10:04
@x.lenulinek.x píše:
@p.Zv. Nedovedu si představit, že bych se kvůli covidu s někým z přátel přestala bavit.

Ja taky ne, za onemocneni nikdo nemuze preci. A kdyz by mi kamaradka rekla, ze uz byla na testech a je zdrava, tak bych se s ni normalnr schazela. Ale lidi jsou asi prasteny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.20 13:14

@p.Zv. taky si myslím, že je to spíš tím, že to lidé nezveřejňují. U mě v práci se covid objevil hned v březnu týden před nástupem na mateřskou (2 případy u kolegů), šla jsem na HO a pak z domova na mateřskou, vrácení věcí se řešilo až v červnu. U našich klientů se covid objevil asi o 3 týdny později, opět u lidí, se kterými bych normálně do styku přišla, kdyby se v té době schuzky nerušili preventivně (a nebyla bych teda už na mateřské). Teď u manžela v práci taky covid přímo u jeho kolegy (většina kolegů včetně mého manžela mají stále nakázané HO zaměstnavatelem už od března). Takže ano, znám několik lidí přímo s covid, možná proto jsem i teď se 4m mimčem opatrnější a vyhýbám se většímu množství lidí a MhD jezdím jen pokud to je opravdu nutné. Ale prostě život se zastavit nemůže.
Anonym kvůli možnosti dohledat názvy firem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.20 13:16

Ahoj, jsem jedna z těch co byla pozitivně testována na COVID v 1.trimestru (spíše v úplném začátku těhotenství. Před 14dny jsem se dověděla, že jsem pozitivní na COVID (pracuji ve zdravotnictví, kde jsem se také nakazila). Měla jsem jen lehké příznaky, žádné horečky ani kašel. Jenže o týden později nedorazila MS, sváděla jsem to na nemoc a stres. Asi po dvou dnech jsem to nevydržela a pro jistotu si udělala test. Byl jasně pozitivní. Začala jsem strašně panikařit a věděla jsem, že to není dobrý. Dítě bylo plánované, ale přišlo v naprosto nevhodnou dobu. Kontaktovala jsem svého praktického lékaře a ten mě trochu uklidnil, řekl mi, že jsem byla skoro bezpříznaková a že je to jako prodělat virozu v těhotenství. Dnes jsem volala na výsledky posledního testu na COVID a konečně jsem negativní. Za 3 dny jsem objednaná ke svému gynekologovi, tak se dozvím více. Celý COVID mě taky děsil. Ale samotná nemoc pro mě nebyla tak strašná (i při rýmě umírám víc ). Nejhorší je to, že se bojíte koho jste mohli nakazit, na hygienu se nemůžete dovolat a na výsledky testů čekáte 3dny. Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale musela jsem to vypsat celý :)

• Citovat
  • Upravit
17
4.9.20 21:04
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem jedna z těch co byla pozitivně testována na COVID v 1.trimestru (spíše v úplném začátku těhotenství. Před 14dny jsem se dověděla, že jsem pozitivní na COVID (pracuji ve zdravotnictví, kde jsem se také nakazila). Měla jsem jen lehké příznaky, žádné horečky ani kašel. Jenže o týden později nedorazila MS, sváděla jsem to na nemoc a stres. Asi po dvou dnech jsem to nevydržela a pro jistotu si udělala test. Byl jasně pozitivní. Začala jsem strašně panikařit a věděla jsem, že to není dobrý. Dítě bylo plánované, ale přišlo v naprosto nevhodnou dobu. Kontaktovala jsem svého praktického lékaře a ten mě trochu uklidnil, řekl mi, že jsem byla skoro bezpříznaková a že je to jako prodělat virozu v těhotenství. Dnes jsem volala na výsledky posledního testu na COVID a konečně jsem negativní. Za 3 dny jsem objednaná ke svému gynekologovi, tak se dozvím více. Celý COVID mě taky děsil. Ale samotná nemoc pro mě nebyla tak strašná (i při rýmě umírám víc ). Nejhorší je to, že se bojíte koho jste mohli nakazit, na hygienu se nemůžete dovolat a na výsledky testů čekáte 3dny. Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale musela jsem to vypsat celý :)

Co jsem tak dohledala, tak vadi predevsim ty horecky (u cehokoliv). Preji, at jste oba v poradku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.20 21:32

Děkuji, to samé jsem si také říkala :D Věřím, že mimčo bude v pořádku. Navíc zatím těhotenství probíhá úplně stejně jako před 6 lety, kdy jsem čekala dceru. Žaludek na vodě, bolest prsou atd. Kdyby bylo něco špatně asi už by se to nějak projevilo. Uvidím v pondělí co mi k tomu dr. řekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
4.9.20 22:34
@Evka678 píše:
Ahoj maninky. Je tu mezi vami nektera tehotna zena v prvnim trimestru? Jak resite praci a strach z nakazy covidem? Pracuji v Praze a mam z nakazy kvuli mimcu strach. Vim, ze ohrozit me - a tedy i miminko - muze v teto fazi tehotenstvi spousta veci. Ale preci jen coronavirus je docela hojne rozsiren, cisla se opet zvetsuji a v Praze obzvlast. Jak tuhle situaci resite vy? Nechavate si psat pracovni neschopnost, resite home office? ☺️

Otěhotněla jsem přesně v době nejvyšší koronavirove pohotovosti :) měli jsme nařízený home office ale rozhodně jsem kvůli tomu nepanikařila už jen proto že jsem každou chvíli musela být u lékařů nebo na pohotovosti skrz malýho.. holt rouška, mýt si ruce, zachovat odstup a všechny ty hygienické věci které nás učili rodiče :) prostě základ :) navíc, nevysilovala bych..je to blbe ale tak nejseš riziková skupina ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
5.9.20 11:10

Jsem v 11.týdnu a co se covidu týče - jsem opatrná, venku sahám na co nejméně věcí, hlavně ne na peníze, používám dezinfekci rukou (ale snažím se to nepřehánět, ten alkohol se trošku vstřebává kůží).

Naštěstí nemám rizikovou práci a žiju na menším městě, takže nejsem v rizikovém prostředí.

Ale co chci říct - díky těm opatřením (roušky, dezinfekce, lidi si od sebe drží odstup) si připadám více v bezpečí než dříve. Protože ono žádnej bacil není příjemnej a totálně bez rizika v těhotenství.

Před těhu jsem byla taky opatrná, ale míň. Mám dobrou imunitu a znalosti alternativní medicíny, takže většinu onemocnění zlikviduju rychle bylinkama a doplňky stravy, ale jelikož teď mam v tomhle svázané ruce, tak si dávám víc pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1925
11.9.20 13:57
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem jedna z těch co byla pozitivně testována na COVID v 1.trimestru (spíše v úplném začátku těhotenství. Před 14dny jsem se dověděla, že jsem pozitivní na COVID (pracuji ve zdravotnictví, kde jsem se také nakazila). Měla jsem jen lehké příznaky, žádné horečky ani kašel. Jenže o týden později nedorazila MS, sváděla jsem to na nemoc a stres. Asi po dvou dnech jsem to nevydržela a pro jistotu si udělala test. Byl jasně pozitivní. Začala jsem strašně panikařit a věděla jsem, že to není dobrý. Dítě bylo plánované, ale přišlo v naprosto nevhodnou dobu. Kontaktovala jsem svého praktického lékaře a ten mě trochu uklidnil, řekl mi, že jsem byla skoro bezpříznaková a že je to jako prodělat virozu v těhotenství. Dnes jsem volala na výsledky posledního testu na COVID a konečně jsem negativní. Za 3 dny jsem objednaná ke svému gynekologovi, tak se dozvím více. Celý COVID mě taky děsil. Ale samotná nemoc pro mě nebyla tak strašná (i při rýmě umírám víc ). Nejhorší je to, že se bojíte koho jste mohli nakazit, na hygienu se nemůžete dovolat a na výsledky testů čekáte 3dny. Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale musela jsem to vypsat celý :)

Ahoj dej vědět co ti řekl na to doktor prosím, zajímá mě to, jsem též 1 trimestr díky… A přeji zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí