Corona a I. trimestr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11.9.20 15:42

Ahojky, tak u doktora už jsem byla. Jsem momentálně v 7.týdnu, srdeční akce byla vidět a plod odpovídá velikostně věku. Řešila jsem to s dvěma doktory. Oba mi vlastně řekli to samé. Plod prý vydrží hrozně moc a myslí si, že to bude O. K. Jeden z nich mi řekl, že by se tím vůbec nestresoval, že jsem prostě prodělala virozu v těhotenství. Prý budu více sledovaná a až půjdu na genetiku, napíší mi to do zprávy. Myslím si, že možná budu muset na plodovku, ale to by mně nevadilo. Už sem se přes to nějak přenesla a věřím, že to nakonec dobře dopadne. Pořád se uklidňuji tím, že jsem horečky neměla, jen sem prostě ztratila čich. Navíc sem nikoho ve svém okolí nenakazila a to ani dceru, partnera, rodiče se kterými jsem vlastně byla v kontaktu celé dny. Takže toho viru jsem v sobě asi moc neměla nebo jsou fakt hodně odolný :) Na další kontrolu jdu 30.9.tak dám potom zase vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
11.9.20 21:30
@Verurizeckova píše:
@p.Zv. No každopádně ty jsi solidně vystihovana… taky jsem pak psala, ze jsem byla v prvním trimestru na jaře, ze jsem těhotná jsem zjistila v březnu… hrotilo se to ještě víc, než teď a představ si, ze ziju. I plod v břiše. Pokud jsi taky z toho tak hotova, udělej si bunkr, existuje dovoz jídla i drogerie a vykašli se na to. Kdyby měl někdo v mem okolí covid, tak by mě maximálně zajímalo, jestli má příznaky. A přesně to šílenství co vybudovaly média je naprosto priserne. A taky dost smutné…Já osobně stále nechápu, kde ti nemocní jsou. Když je chripkova epidemie, jsou plne čekárny u doktoru, všude sám zasopleny člověk, ale teď fakt já osobně nepotkavam nikoho, kromě vypsychlych lidi.

No on je totiz pokyn, ze pokud ma clovek podezreni, ze by mohl mit covid, nema chodit k lekari osobne. To bude mozna ten duvod, proc nejsou plne cekarny 🙈 🙈 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
11.9.20 21:33

@Evka678 ty jo ještě te to nepřešlo? Vždyť v pohodě. Snad už vegetis na neschopence :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.20 04:53

@Verurizeckova nebudu lhat znam z okoli lidi, se kterymi jsem nebyla nastesti ve stiku a covid melo. Z doslechu mi bylo hned jasne, ze to jen takova chripka nebyla, ale bylo to mnohem horsi. Takze pokud na tu NEJAKOU KORONU kaslete. Tak Vám nevim nevim, asi vam o zdravi moc nejde :nevim:
Nemusi byt lidi hned z toho vydeseni k smrti, ale momentalne si myslim, ze by mohla byt ta opatreni i malinko prisnejsi. Byt ted nekde ve velkych kolektivech s lidmi kterym je tohle jedno, to bych si tedy nelajsla ;)

• Citovat
  • Upravit
4507
15.9.20 08:40

Nikde jsem nepsala, ze na to kašlu. Rozhodne tomu nejdu naproti, ze vyhledávám kolektivy atd. Nesnáším, jak mi tady pořad někdo něco podsouvá. Jen holt nejsem hystericka a ve stádu, jako většina zmanipulovaných lidi. Používám selský rozum a snažím se žít. Mám dvouletého kluka a nebudu s nim zalezla v bunkru dva roky až prejde korona. A ze mi nejde o zdraví? Nenech se vysmát, nepodsouvej lidem své myšlenky, když o nich nic nevíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
15.9.20 08:51

Nejsem hysterická, nejsem ve stádu (syndromem stáda jsem nějak nikdy netrpěla a vše si dělala tak nějak po svém), ale zlehčovat to taky nebudu. V současné době mám dojem, že stádo jde spíše za zrušením roušek a omezením - aneb, nenecháme si nic nařizovat. Daleko více je vidět a slyšet lidi, kteří křičí proti omezením, než těch, kteří by souhlasili. A osobně jsem také z těch, co si myslí, že by se mělo přitvrdit, protože toto nemůže dopadnout dobře a ještě ta možnost toho „obcházení“ - stačí říci, že jsme oba měli roušku/respirátor vyřešeno bez karantény. Není dne, abych nejela MHD/vlakem, kde se najdou lidé bez roušky/rouška pod bradou… A i z médií cítím to, že o nic nejde, roušky jsou k ničemu - ať už psaná, či rádio/televize. Ano, řeknou se počty nakažených a u toho to končí, na druhou stranu hromada „odborníků“ zubařů, lékařů různých specializací a jiných kecalů, proč jsou roušky zbytečné. Tak pokud bych měla poslouchat jen média a názory svého okolí, nehledala sama info na odborných stránkách (např. 1. lékařká faktulta UK), tak bych si myslela, že o nic nejde a není třeba být ve střehu. Přenos z matky na plod už se také stal - ve Francii, hned na počátku,… A zdaleka to není jediný případ. Dobré s čím vstupovat na svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1925
15.9.20 13:04
@x.lenulinek.x píše:
Nejsem hysterická, nejsem ve stádu (syndromem stáda jsem nějak nikdy netrpěla a vše si dělala tak nějak po svém), ale zlehčovat to taky nebudu. V současné době mám dojem, že stádo jde spíše za zrušením roušek a omezením - aneb, nenecháme si nic nařizovat. Daleko více je vidět a slyšet lidi, kteří křičí proti omezením, než těch, kteří by souhlasili. A osobně jsem také z těch, co si myslí, že by se mělo přitvrdit, protože toto nemůže dopadnout dobře a ještě ta možnost toho „obcházení“ - stačí říci, že jsme oba měli roušku/respirátor vyřešeno bez karantény. Není dne, abych nejela MHD/vlakem, kde se najdou lidé bez roušky/rouška pod bradou… A i z médií cítím to, že o nic nejde, roušky jsou k ničemu - ať už psaná, či rádio/televize. Ano, řeknou se počty nakažených a u toho to končí, na druhou stranu hromada „odborníků“ zubařů, lékařů různých specializací a jiných kecalů, proč jsou roušky zbytečné. Tak pokud bych měla poslouchat jen média a názory svého okolí, nehledala sama info na odborných stránkách (např. 1. lékařká faktulta UK), tak bych si myslela, že o nic nejde a není třeba být ve střehu. Přenos z matky na plod už se také stal - ve Francii, hned na počátku,… A zdaleka to není jediný případ. Dobré s čím vstupovat na svět.

Ahoj a ty jsi kterej týden těhotenství? Já 8…bydlím V Brně a mám z toho velkej respekt. Nikam nelezu když nemusím jen ven s malým a obchod si nechávám dovážet, ale samozřejmě to může dovést chlap, malyho do školky nedávám, neboť uz dvě děti ode mě z okolí to ze školky dom přinesli a jedno je v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
15.9.20 14:05

@Wilík Zatím jsem ve fázi, nechci nic zakřiknout - téměř nikdo neví, v pátek UTZ (budu končit 7. týden). Bydlím za Prahou, pracuji v Praze - mám z toho respekt také. Nákupy objednávám, jinak jezdím jen do práce/z práce. Jsem ráda, že druhá polovička je doma do odvolání na home office.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1925
15.9.20 17:58
@x.lenulinek.x píše:
@Wilík Zatím jsem ve fázi, nechci nic zakřiknout - téměř nikdo neví, v pátek UTZ (budu končit 7. týden). Bydlím za Prahou, pracuji v Praze - mám z toho respekt také. Nákupy objednávám, jinak jezdím jen do práce/z práce. Jsem ráda, že druhá polovička je doma do odvolání na home office.

Tak to máte super, můj právě nepracuje doma. Když jsem se na to ptala gynekolozky tak řekla ať to neřeším, že co am být to bude… Ani tak se nebojím te nákazy jako těch horecek který prej nejdou srazit, což v 1 trimestru je průser celkem… Když jsem četla dotazy dokrorum ohledně horečky tak prej je nejhorší do 8 týdne ukoncenyho pak by to mělo být ok, ale nevím, asi se tím jen utesuji. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.20 18:24

Ahoj holky, tak tu čtu Vaše příspěvky. Už někde na začátku této skupiny jsem psala ohledně covidu, který jsem prodělala v úplném začátku těhotenství. Jen Vám chci říci, že vzhledem k tomu, že jsem se nakazila v práci, kde byla nákaza prokázána i u několika dalších zaměstnanců, tak vím, že příznaky jsou u každého naprosto odlišné. U mě to byla jen ztráta čichu. Další měla migrény. Někdo neměl vůbec žádné příznaky. Někdo měl ty již zmíněné teploty. Někdo byl jen unavený. Tím sem Vás jen chtěla uklidnit, že i kdyby nedej bože jste se nakazili, není dáno, že budete mít ten nejhorší průběh. Já jsem se covidu také bála, do zahraničí by mě nikdo nedostal. Nechodila jsem na žádné akce a jak to dopadlo? Prostě před tím neutečete, je to o náhodě. Buďte v klidu a zbytečně se nestresujte. Já mám taky obavy, aby moje mimčo bylo v pořádku, ale nemůžu přeci žít 9 měsíců ve stresu z toho, že covid mohl mému dítěti ublížit. To by mu více ublížil ten stres. Dopadne to tak jak to dopadnout má a já věřím, že vše bude v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.21 15:52

@petruska9090
Dobrý den, zajímalo by mě, jaký byl následující postup, zda jste opravdu musela na odběr plodove vody a co Vám řekli doktoři. Moc děkuji za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
4.1.21 16:14

@applejuice-a1 proč odběr pl. vody kvůli covidu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.21 16:32

Momentálně jsem ve 24.týdnu a nějaký speciální vyšetření jako zmiňovaný odběr plodové vody u mě neproběhl. Při 1. screeningu jsem jen upozornila na to, že jsem covid v začátku těhotenství prodělala, ale nikdo nic neřešil. Ultrazvuk i výsledky z krve na vrozené vývojové vady ve 13.týdnu dopadl dobře a to i velký ultrazvuk ve 20.týdnu, takže doufám, že i přes nepovedený začátek těhotenství bude vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
4.1.21 20:01

Podle mé gynekoložky se covid z matky na plod nepředává. Miminka to můžou ale chytit při nebo po porodu. Problém by taky mohl udělat těžší průběh nemoci s horečkami, ale to i např. u chřipky nebo jakéhokoliv jiného onemocnění. V prvním těhotenství jsem prodělala v 1. trimestru těžkou angínu s horečkami přes 39 a dvěma antibiotiky. Dítě je zdravé. Musela jsem ale podstoupit v 2. trimestru morfologii a odborné vyšetření dětským kardiologem. Nebo spíš mi to bylo důrazně doporučováno. Vím, že spousta těhotných má z covidu až úzkostný strach. Za mě je to takovéto úplně zbytečné co by kdyby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.21 18:00

Děkuji Vám za odpověďi, trochu mě to uklidnilo. Zatím koronavirus potvrzený nemám. Jen zvýšenou teplotu už 4. den a bolest hlavy. Probírala jsem to se svou gynekoložkou, ta také říkala, že se nemám zbytečně obávat, že ani žádná vyšetření navíc potřeba nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí