Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Kakika píše:
Kdyby byla pozitivní, skončily jste kvůli ní v karanténě všichni. Nebo ne a chodily byste do práce?Nevím, jak to máte nastavené, ale asi nic moc.
Hygiena by se jich neptala, jakl „to mají nastavené“. Poslala by je do karantény všechny.
Bych chtěla vidět, jak budeš dokazovat, že covid negativní osoba roznášela covid ![]()
@Bábrdl píše:
Ale to nevěděla, když přišla do práce.
A zřejmě je nemocná, jinak by si antigen nedělala.
Jo, možná má chřipku, ale to zakladatelka neřeší.
@Bábrdl tady ty zbytecny karantény. Proč by je neposlaly na testy a je to ne? Proč zavírat doma na 10 dni nebo kolik je karantena?
To bych si nelajzla. Já se včera stáhla. Jela jsem na test (u nás se netřeba objednávat na jednom odběrovém místě). A dneska čekám, až pošlou výsledek. Obrátilo mi to zbytek týdne vzhůru nohama. Měla jsem dneska lístek do divadla. Zítra večer plánovanou jinou akci. Myslím si, že to taky budu mít negativní. Že mám nějakou podzimní virózu. Ale do potvrzení ven nevylézám. Natož strčit nos do práce.
@carsa píše:
Jo, možná má chřipku, ale to zakladatelka neřeší.
Chřipku nemá, to by vypadala jinak. Se čtyřicítkama by ji tam nenachali běhat.
Ale i tak. POkud mám pozitivní antigen a příznaky, tak snad jdu na PCR hned a ne až po dni stráveném v práci. ![]()
@Bábrdl píše:
Hygiena by se jich neptala, jakl „to mají nastavené“. Poslala by je do karantény všechny.
Pokud by uvedla, že byla mezi kolegyněmi v práci bez ochrany dýchacích cest. Hygiena jim na práci nesvítí, takže pokud se dotyčná zapřísáhne, že s nikým do kontaktu nepřišla, tak co oni zmůžou?
To jsem myslela tím „jak to máte nastavené“. U nás by sama ředitelka hnala sviňským krokem každého, kdo by mohl být pozitivní. Ale tak my jsme zdravotnické zařízení. Vím, že jsou místa, kde zaměstnanci mají pokyn hygieně lhát. Bohužel.
@luckaa85 píše:
@Bábrdl tady ty zbytecny karantény. Proč by je neposlaly na testy a je to ne? Proč zavírat doma na 10 dni nebo kolik je karantena?
Nově sedm. Pak PCR.
Ano, to je tak nějak smysl karantény. Izolovat ty, kteří byli v kontaktu s infekcí, aby se zjistilo, jestli nejsou nemocní.
@Kakika píše:
Pokud by uvedla, že byla mezi kolegyněmi v práci bez ochrany dýchacích cest. Hygiena jim na práci nesvítí, takže pokud se dotyčná zapřísáhne, že s nikým do kontaktu nepřišla, tak co oni zmůžou?To jsem myslela tím „jak to máte nastavené“. U nás by sama ředitelka hnala sviňským krokem každého, kdo by mohl být pozitivní. Ale tak my jsme zdravotnické zařízení. Vím, že jsou místa, kde zaměstnanci mají pokyn hygieně lhát. Bohužel.
Jo, takhle. No tak to jo, pokud mají nastaveno, že hygieně se lže, a není to vyloučeno, tak to je jiná.
Na druhou stranu, virus by se asi neptal, co řekla hygieně a je otázka, zda by měli nervy lhát všichni případní nakažení, že v práci nebyli nebo že mělo 100% času respirátor. ![]()
No taky bych nebyla nadšená, ale to u žádné nemoci. Ona je blbá, že nečeká na výsledek pcr a hned všude vyzvani, že měla pozitivní test. Jinak takových lidí bude hodně, malokdo chce do karantény, tak na ten test nepůjde a bude doufat v lehký prubeh a jak to zpoplatni, tak už na test nepůjde nikdo. A nejhorší bude, že i očkovaní to roznáší a je nikdo nekontroluje.
@Kriss Tina píše:
No taky bych nebyla nadšená, ale to u žádné nemoci. Ona je blbá, že nečeká na výsledek pcr a hned všude vyzvani, že měla pozitivní test. Jinak takových lidí bude hodně, malokdo chce do karantény, tak na ten test nepůjde a bude doufat v lehký prubeh a jak to zpoplatni, tak už na test nepůjde nikdo. A nejhorší bude, že i očkovaní to roznáší a je nikdo nekontroluje.
Já bych řekla, že naopak. Když to proděláš a máš na to štempl, tak jsi na 180 dní „očkovaná“. A to už se ti ta izolace sakra vyplatí i při lehkém průběhu.
Podle mě naopak budou neočkovaní teď běhat na testy s kažodu virozou. COž je vlastně fajn. Nakonec dřív nebo později to ten covid bude.
Na jednu stranu to nezodpovědný je, na druhou stranu, kdyby byla pozitivní, tak tě mohla nakazit i týden zpátky a ten jeden den, kdy se na to přišlo už to nevytrhne,… ![]()
@Bábrdl nejsem očkovaná a ani mě nenapadne lítat na test s každou nudlí, zvlášť, kdyz to teď zpoplatni. Sedět pak celá rodina 14 dní doma, za to mi nějaká imunita na 180 dní nestojí (stejně si s lehkým průběhem lidí většinou ty protilátky neudělají).
@luckaa85 Protože od vystavení nákaze po infekčnost to chvíli trvá? Inkubační doba je tuším 3 dny? Pak je člověk cca 4 dny infekční pro okolí… Tak proč asi karanténa… ![]()
@Bábrdl Jj izolovat, mě už se dvakrát stalo že jsem musela byt doma po kontaktu s nakazenym a jednou byl manžel falešné pozitivní na antigennim testu. Potřetí už bych doma fakt nebyla, ať jsou testy jake jsou.