Covid - množství viru v těle

Anonymní
9.12.20 11:04

Covid - množství viru v těle

Hned na úvod, jsem doma ve karanténě a už mi z toho hrabe :zed: :zed: :zed:
Na jaře jsem byla 4 měsíce doma s dětmi (1. stupeň ZŠ), na podzim zase skoro 2 měsíce doma s dětmi. :zed: :zed: :zed:

K dotazu:
Manžel se v práci potkal s pozitivní osobou. V pátek byl na rychlotest a ten vyšel negativní, příznaky nemá žádné, takže jsme čekali, že bude OK. Ovšem v neděli byl na ten test co je přesnější a vyšel mu pozitivní :roll: takže od zprávy (pondělí poledne) jsme všichni doma v karanténě.
Dnes ráno jsem byla já a a děti na testy, na výsledky čekáme.

Mám spoustu času přemýšlet. Tak mě napadlo, je možné, že má manžel v sobě tak málo viru, že ho rychlotest nezachytil?
Pokud má v sobě viru málo, je možné, že budeme negativní?

Já vím, že je to dotaz spíš na křišťálovou kouli, ale třeba to někdo měl podobně :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65277
9.12.20 11:08

Ten test nema 100 %ucinnost. Hlavne pry v zacatcich nemoci. Ale vy klidne byt negativni. Navic jste sli brzo, meli jste jit at tak v patek. Chodi se 5.-6. den od toho pozitivniho testu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
9.12.20 11:12

Moje babička žije v domácnosti se 4 lidmi, ti 4 kovid pozitivní, jediný babičce 2× vyšel test negativní ( ten z nosu ). A to babi prostě měla příznaky. No a tuhle šla na ten test proti látek, protože jí to nedalo, že jí vyšly testy negativně a ejhle, proti látky má. Takže to prodělala v září s nimi, ačkoliv dva testy měla negativní… Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.20 11:15
@vokishka píše:
Chodi se 5.-6. den od toho pozitivniho testu.

@vokishka
Proč až 5. den od pozitivního testu? Co říkal dr. a taky jsem četla, tak 5 dnů po kontaktu, jenže s manželem jsem v kontaktu pořád. Pokud je nemocný, tak přece už dříve než až v neděli :nevim:
Nemyslím si, že bychom byli na test moc brzo.

• Citovat
  • Upravit
13010
9.12.20 11:17

Rychlotesty jsou velice nespolehlivé, to je známá věc

jestli byl manžel na testu v neděli, vy jste neměla jít na test dnes, je to zbytečně brzy
ani děti, prostě vyhozené peníze a čas za testy, správně by to pojištovna vůbec neměla proplatit

prokázaný kontakt / vy a děti / mají jít nejprve pátý den, ale zkušenost ukazuje že lépe je jít 7 - 8 den, protože dříve provedené prostě vyjdou falešně negativní

takže jste byli zbytečně brzy, je to pořád a neustále…lidi chodí neustále zbtyečně brzy a pak se diví

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.20 11:17

Chvilku to trvá, než se virus v těle pomnoží. Proto to rychlotest (nebo i PCR test) první dny nezachytí. Šance, že se nenakazíte, je dost malá. My si to doma předávali přes 2 měsíce, vždy se nakazil jen jeden z nás, který to pak předal zase jednomu členovi rodiny. Z praktických důvodů je asi nejlépe, aby si to odbyli všichni hned najednou. :-D

• Citovat
  • Upravit
13010
9.12.20 11:19
@Anonymní píše:
@vokishka
Proč až 5. den od pozitivního testu? Co říkal dr. a taky jsem četla, tak 5 dnů po kontaktu, jenže s manželem jsem v kontaktu pořád. Pokud je nemocný, tak přece už dříve než až v neděli :nevim:
Nemyslím si, že bychom byli na test moc brzo.

ano, samozřejmě že jste byli na testu příliš brzy, viz má předešlá odpověd
test hrazený pojištovnou má nějaká kriteria a jedním z nich je jít nejdříve 5 den od testu manřela / pozitivního kontaktu /

hlavně prosím nepožadujte po doktorce testy další a další, jestli vás nepoučila kdy jít, je to, to pravda, její chyba, měla vás poučit

nicméně má zkušenost je, že poučujeme horem dolem, vysvětlujeme, a lidi si stejně chodí jak chtějí, tzn obvykle příliš brzy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
9.12.20 11:21
@Anonymní píše:
@vokishka
Nemyslím si, že bychom byli na test moc brzo.

Tak on byl pozitivní až v neděli a vy jste šli už v úterý, to je fakt brzo. Doporučuje se až 5-6 den. Ber, že manžel je stále infekční, takže ty v úterý ráno můžeš být negativní a chytneš to od něj v úterý odpoledne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.20 11:26

@Borrealis
Ty dny fakt nechápu :zed: :zed:
Manžel měl kontakt v práci v pondělí a ve středu (stejná osoba), ve čtvrtek se dozvěděl, že že kolega je pozitivní.
Takže manžel se nakazil už v pondělí nebo až ve středu. My jsme spolu každý den a doma fakt roušky nenosíme, takže to mohl předat hned ten den…
Nebo to mám chápat tak, že člověk (i když je nakažený) prvních 5 nebo dokonce 8 dnů není nakažlivý?
Takže teoreticky nakazil až v neděli a nyní jsme nakažení, ale test bude negativní a pozitivní by byl až v pátek?

O (ne)spolehlivosti rychlotestů vím. Spíš jsem se ptala, když byl rychlotest negativní, jestli to nemůže znamenat, že má v sobě viru hodně málo :nevim:
Nikdo z nás nemá žádné příznaky, teplota OK, čich, chuť v normě, nic nás nebolí.

• Citovat
  • Upravit
35330
9.12.20 11:27
@Keyllah píše:
Tak on byl pozitivní až v neděli a vy jste šli už v úterý, to je fakt brzo. Doporučuje se až 5-6 den. Ber, že manžel je stále infekční, takže ty v úterý ráno můžeš být negativní a chytneš to od něj v úterý odpoledne :think:

Klidne to mohla chytit uz v pondeli rano, ale test v utery bude jeste negativni.
Jinak rozhodne souhlasim, nevim, kdo je poslal na test tak brzy, nebo byli jen nedockavi, ale je to plytvani penezi pojistovny ( nas vsech), test bude nejspis negativni a stejne pujdou znovu, mozna vickrat, uplne zbytecne.
A uprimne, uz se o tom mluvi tak dlouho a porad to nefunguje, nechapu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.20 11:27

@Keyllah šli jsme dnes ráno, dnes je středa

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.20 11:28

@Borrealis ty rychlotesty z krve jsou na prd, ale ty vyterove, zdaji se byt spolehlive. Pracuji s nima denne. Akorat to chce fakt tech 5-8 dni, po mozne nakaze. Testujeme klienty i zamestnance, dvema druhy, jedny se davaji do stroje, druhe ne, oboji zpusob funguje skvele. Ale klidne jsou tech pet-sest dni od nakazy negativni, sedmi pozitivni, napriklad. Po tomhle pozitivnim testu nasleduje PCR a vzdy schoda.

• Citovat
  • Upravit
41209
9.12.20 11:30
@Anonymní píše:
@Keyllah šli jsme dnes ráno, dnes je středa

ideální by fakt byl pátek-neděle.

Příspěvek upraven 09.12.20 v 11:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
9.12.20 11:30
@Anonymní píše:
@Borrealis
Ty dny fakt nechápu :zed: :zed:
Manžel měl kontakt v práci v pondělí a ve středu (stejná osoba), ve čtvrtek se dozvěděl, že že kolega je pozitivní.
Takže manžel se nakazil už v pondělí nebo až ve středu. My jsme spolu každý den a doma fakt roušky nenosíme, takže to mohl předat hned ten den…
Nebo to mám chápat tak, že člověk (i když je nakažený) prvních 5 nebo dokonce 8 dnů není nakažlivý?
Takže teoreticky nakazil až v neděli a nyní jsme nakažení, ale test bude negativní a pozitivní by byl až v pátek?O (ne)spolehlivosti rychlotestů vím. Spíš jsem se ptala, když byl rychlotest negativní, jestli to nemůže znamenat, že má v sobě viru hodně málo :nevim:
Nikdo z nás nemá žádné příznaky, teplota OK, čich, chuť v normě, nic nás nebolí.

Samozrejme, ta choroba ma nejakou inkubacni dobu, nakazeny neni infekcni hned. Rozhodne vam to nemohl predat hned ten den, nejspis ani nekolik dalsich dnu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
9.12.20 11:32

Zakladatelko, ty virové dávky se sčítají

tzn manžel se nejspíše nakazil i v pondělí i ve středu / od stejné osoby / ty virové dávky se sečetly, plus se to u něj pomnožilo na sliznicích natolik, že test byl v neděli pozit

vy sa taky nakazíte podobně, tzn od něj, když jste spolu celý den intenzivně tak větší virovou dávkou, když jen večer po práci tak malou virovou dávkou která se nasčítá

a než se ten virus opět u vás na sliznici pomnoží a postupně projeví…mám zkušenost z práce že x lidí co šlo zbytečně brzy na test a ten falešně negativní pak po týdnu vyvinulo příznaky a věděli jsme že to je ono / ztráta čichu a chuti a. t.d. /

ten virus má nějakou inkubační dobu, je to několik dnů, až týden, někdy až 10 - 12 dnů

nicméně jediné co vím je to, že není dobré chodit na testy příliš brzy, protože ještě nevyjdou a za pár dnů již vyjdou / x krát zažito /

takže i v tomto směru do lidí hučíme, že oni ne vždy poslechnou je jiná věc

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí